Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Hoe hebzucht onze evolutie vertraagde: het Tesla-verhaal

Opgegroeid in de kapitalistische natie van Amerika, weet ik zeker dat het moeilijk voor te stellen is dat geld hebben of werk doen om meer te verdienen, het evolutieproces op de een of andere manier zou kunnen vertragen. We zijn vastbesloten om het tegenovergestelde te denken. We zullen. . . het heeft in feite! Ik heb een beetje onderzoek gedaan, dus dat hoeft niet per se. Bedank mij later. Voor nu, laat me het uitleggen. De middelbare school die ik bezocht, als de geschiedenis het goed had gedaan, had “Jardine Telsa Junior Academy” moeten heten, in plaats van een “Edison” -academie. “Tesla” natuurlijk, afkomstig van de man die een van de grootste geesten bezat die ooit het oppervlak van deze planeet heeft bewandeld. Nikola Tesla’s tijd is nu!

Tesla was het genie in de voorhoede om wisselstroom (wisselstroom) een belangrijk onderdeel van ons leven te maken. Die wedijverde met mede-uitvinder, Thomas Edison’s DC-elektriciteit (gelijkstroom). Zoals de geschiedenis hierover leest, was het meer een eenzijdige rivaliteit. Een nederige man in Tesla, wiens belangrijkste doel in het leven was om de natuurlijke energie van de aarde te benutten door de juiste frequenties aan te boren (Wardenclyffe Tower). Door dit te doen, zou hij gratis/duurzame stroom kunnen opwekken om de hele wereld te voorzien!Vs. Een door hebzucht gedreven gek, in Edison, wiens enige doel roem en fortuin was. Die hij koste wat kost zou behouden. Thomas Edison zou zelfs zo ver gaan als het doden van grote dieren, in het bijzijn van menigten, als propaganda. Hij heeft ooit een olifant gebakken om te bewijzen dat Tesla’s wisselstroom te gevaarlijk was. De meest misselijkmakende van al zijn lastercampagnes was de executie van William Kemmler (Eerste dood door de elektrische stoel). Wat eigenlijk een experiment was om te bewijzen wat wisselstroom met een mens zou doen. In de hoop dat het zijn conclusies over wisselstromen als feit zou beschouwen. Thomas Edison kende zowel Tesla’s genialiteit als zijn nederige aard. Als de opportunist die hij was, profiteerde Edison er ten volle van. Tesla inhuren (jaren voor de lastercampagnes) om de motoren te repareren die zijn gelijkstroomversie van elektriciteit aandreven. Tesla kreeg te horen dat hij $ 50.000 dollar zou krijgen als hij de motoren in de fabriek van Edison zou kunnen repareren. Nadat Tesla de klus met succes had voltooid, vertelde Edison hem dat het maar een grap was en hem het geld niet zou betalen. Wat leidde tot Nikola Tesla’s onvermijdelijke ontslag uit het bedrijf van Edison.

Edison stond bekend om het stelen van Tesla’s ideeën, naast vele andere, en ze door te geven als zijn eigen ideeën. I. e Röntgenfoto’s. Meneer Edison leek achteraf gezien een beetje een hoer te zijn. Hij had een begrip van het patenteren van ideeën die zijn tegenhangers ver overtrof. Wat hem in staat stelde enkele van de grootste geesten van zijn tijd in te huren, gewoon om HUN uitvindingen te patenteren. Thomas Edison was niet de enige die profiteerde van Tesla’s goedaardige ziel. Kort nadat hij afscheid had genomen van het bedrijf van Edison, werd hij benaderd door een paar investeerders. Alfred S. Brown (leider van West. Union) en Charles Peck (advocaat van New York). De twee mannen geloofden in Tesla’s wisselstroom en wilden “Tesla Electric Company” financieren. Waar hij eigenaar van zou worden nadat hij ermee instemde de helft van zijn octrooirechten voor zijn AC-systeem te splitsen. In ruil voor financiering. Dit is zijn tweede kans bij zijn eigen elektriciteitsbedrijf. Het eerste bedrijf was “Tesla Electric Light Company”, waar hij uiteindelijk uit werd gedwongen. Links met niets anders dan een waardeloos voorraadcertificaat. Zie je al een patroon?

Nikola werd eindelijk de succesvolle zakenman die hij wilde zijn. Zo leek het. Uiteindelijk verkocht hij zijn patent voor zijn AC-motor aan George Westinghouse voor $ 25.000 contant / $ 50.000 in biljetten + royalty’s. Op dit punt (1890) was Tesla klaar om verder te gaan met zijn volgende grote uitvinding, die werd gevoed door zijn ontdekking van “draadloze stroom”. Met zijn roem in opkomst en zijn merk groter dan ooit, wekte dat angst bij zijn tegenstanders. Que de eerder genoemde lastercampagnes. Die waren ook gericht op Tesla’s partner Westinghouse. Op het hoogtepunt van alle chaos plus het onvermogen om een ​​beter ontwerp voor zijn huidige AC-systeem te bedenken. Westinghouse foldde uiteindelijk. Hij trok zich terug uit het Tesla-project (financiering) en op een of andere manier slaagde hij erin Nikola ertoe te brengen het contract opnieuw op te bouwen dat hem ooit royalty’s betaalde ($ 2,50 per pk gegenereerd door elke motor).

De trend van Tesla als een geniale ingenieur maar zonder de hebzuchtige aard om een ​​succesvolle zakenman te zijn, zette zich voort. Hij zou doorgaan met het uitvinden of ontdekken van veel van de grootste wetenschappelijke bevindingen. Die ons helpen in het dagelijks leven. Ook in deze generatie. Ik geloof dat hij zijn tijd zo ver vooruit was dat zijn ontdekkingen de komende jaren zullen blijven helpen de natuurlijke krachten van dit universum te ontketenen. Enkele van zijn meest succesvolle zakelijke ondernemingen waren “The Niagra Falls Power Co. “Helaas worden zijn bijdragen gemaskeerd door de Westinghouse-insignes. Zijn meest goed als zijn “Tesla Coil”Maar degene die hij nooit niet heeft zien uitkomen en wat Nikola Tesla’s obsessie in het leven werd, Wardenclyffe. De Toren die gebruik zou maken van alle natuurlijke energie die rond onze planeet circuleert, om het te herverdelen als vrije energie. Gewoon door natuurlijke frequenties om te leiden. Het project kreeg in het begin veel geld, maar toen JP Morgan (hoofdfinancier) wind ving die werd gebouwd om GRATIS elektriciteit op te wekken, trok hij zich terug. Als het niet op winst kon worden beoordeeld, had een zakenman er niets aan. Alleen een goed mens zou doen wat goed is voor de verbetering van de mensheid. JP Morgan en vele andere ‘zaken’ mannen uit die tijd waren dat niet. De torenproductie kwam uiteindelijk tot stilstand en kwam nooit meer in een stroomversnelling. Na de dood van Tesla ging de FBI zijn hotelsuite in New York binnen en stal al zijn werk. Sommigen geloven dat de technologie van Wardenclyffe Tower tegenwoordig bekend staat als HAARP. Het weercontroleprogramma dat frequentieverandering gebruikt om weerpatronen te manipuleren.

Als het doel van dit artikel was om je te informeren over alle geweldige dingen die Nikola Tesla ontdekte, zou ik door kunnen gaan. De man zat achter zoveel geweldige projecten. Sommige projecten waren zijn tijd zo ver vooruit dat mensen als Steve Jobs het voor hem moesten afmaken. Ik moedig je aan om hem zelf te Googlen. Het belangrijkste doel van het schrijven van dit stuk was echter om licht te werpen op het idee dat hebzucht onze evolutie zou kunnen vertragen. Stel je voor dat financiering Tesla nooit zou vertragen. Hoe ver zou hij zijn gekomen? Zouden we buitensporige energierekeningen hebben zoals we die nu hebben? Stel je voor dat alle andere mannen die met geniale uitvindingen kwamen, echt hun recht zouden krijgen. In plaats daarvan werden ze over het hoofd gezien omdat een betere zakenman hen voor het patent was. Ik ben er zeker van dat dit herhaaldelijk is gebeurd in de geschiedenis. Hebzucht steekt zijn lelijke gezicht op. Een echte supermens die bijna uit de geschiedenisboeken werd weggelaten omdat hij geen patent had op duizenden ideeën die niet van hem waren. Hoe vaak heb je gehoord dat Edison opgroeide? De geschiedenis lijkt degenen met het meeste geld te bevoordelen. Wat op zich al een aanfluiting is. Het idee en doel van geld is om controle te houden. Wat in de recente geschiedenis voor een zekere 1% goed uitpakte. Voor de rest van de geniale geesten die er zijn? We worden gedwongen een leven te leiden dat ons niet altijd in staat stelt om gebruik te maken van onze eigen natuurlijke vermogens. Allemaal in het belang van het kapitalisme. Het was leuk zolang het duurde, maar zie je niet dat het nu tijd is! We hebben een nieuw monetair systeem nodig. Eentje die het echte genie niet tegenhoudt.

Bron: Corey D Jay

  • Gerelateerde Tags: