Hoe internet is ontstaan ​​en waarom het u nadelig beïnvloedt?

Hoe internet is ontstaan ​​en waarom het u nadelig beïnvloedt?

We gebruiken allemaal internet, of we dat nu leuk vinden of niet. Bedenk dat er vandaag de dag meer dan 8,97 miljard mobiele verbindingen bestaan, volgens de realtime inlichtingengegevens van GMSA. Dat is meer dan de geschatte bevolking van de aarde, die 7,71 miljard is, volgens schattingen van de VN.

Dus hoe is het internet begonnen? Er speelden een aantal factoren mee. Het internet begon technisch in 1983. Dit kwam doordat ARPANET TCP/IP adopteerde. ARPANET is ontwikkeld onder leiding van het Amerikaanse Advanced Research Projects Agency (ARPA). De TCP/IP-protocolsuite is in de jaren 70 ontworpen door twee DARPA-wetenschappers.

De nieuwste versie van TCP/IP IPv6 kan het internet voorzien van ongeveer 3.403 x 10 tot de 38e macht IP-adressen. Praktisch gezien is dit bijna oneindig. Dit zijn unieke openbare adressen. Hierdoor zou elk apparaat, of het nu je smartphone, broodrooster, magnetron, auto, alles wat op elektriciteit werkt en alles wat in je lichaam is ingebed, dat wordt aangedreven door elektriciteit, in theorie met internet kunnen worden verbonden. Dit betekent, theoretisch gesproken, dat iedereen op de planeet en al hun elektrisch aangedreven apparaten via internet kunnen worden gevolgd. Dit betekent dat alles wat als slim wordt beschouwd, omdat ze een microprocessor, BIOS, RAM-geheugen en netwerkcircuits gebruiken, vast of draadloos op internet kunnen worden aangesloten. Kun je zeggen dat 1984 op het punt staat te gebeuren. Je hebt het boek gelezen en bent waarschijnlijk gemaakt om dit te lezen op de middelbare school of misschien op de universiteit. Het uitgangspunt van deze roman was zeer schokkend.

Laten we eerlijk zijn, alles wat we doen is verbonden met internet. Elke keer dat je iets in de supermarkt koopt, is internet erbij betrokken. Alle banktransacties worden vastgelegd op een eenzame dataserver, die zich overal ter wereld kan bevinden. Zelfs als u contant geld gebruikt, wordt deze transactie ergens geregistreerd op een server die zich op een serverfarm bevindt.

Wanneer u over de weg rijdt en snelheidsovertredingen op een verkeerscamera worden vastgelegd, wordt dit ook ergens via internet vastgelegd. Als u een winkelcentrum binnenloopt, wordt alles wat u doet op camera vastgelegd, waarbij u internet gebruikt om iemand in de gelegenheid te stellen uw elke Actie. Dit alles wordt vastgelegd en voor altijd bewaard of in ieder geval totdat de server uitvalt en er geen back-up van wordt gemaakt. Alles wat u op sociale media zegt, wordt vastgelegd en opgeslagen in een database en zal nooit worden gewist. In feite staan ​​bepaalde socialemediagiganten ons hun software toe, wetende dat alles wat je zegt en opneemt hun exclusieve eigendom wordt. Je weet wie deze social media giganten zijn. Maar we blijven hun software gebruiken en laten deze op onze computers staan, waarbij we onze persoonlijke ideeën en sociale opmerkingen verzamelen. Geen wonder dat bepaalde wetshandhavingsinstanties dol zijn op deze reuzen van sociale media. Neemt u het hen kwalijk?

Volgens sommige schattingen zijn er 1900 operationele satellieten in een baan om de aarde, gelanceerd door 40 landen. Hoeveel hiervan zijn spionagesatellieten? Niemand weet het echt, behalve de landen die ze hebben gelanceerd. Denk hier eens over na, internet is toegankelijk via satellieten. Reken maar uit. Bepaalde zoekmachines kunnen u toegang geven tot satellietbeelden die elk dorp, elke stad of stad in de wereld laten zien vanuit het perspectief van in een straat staan. Dit is niet in realtime, maar is zo ver weg met de ontwikkelingen in computertechnologie en internet.

We kunnen dus zien dat internet ons nadelig beïnvloedt, zoals het kan zijn en wordt gebruikt om alles wat we doen te controleren. Privacy gaat door de afvoer.

Met vriendelijke groet

Bron: Paul Luciw

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie