Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Hoe iPad-kiosksystemen kunnen helpen bij het runnen van kleine bedrijven

Eigenaren van kleine winkels kunnen iPads en iPad-standaards gebruiken om hun kleine bedrijf op verschillende manieren te runnen en te verbeteren.

Informatiecentra

iPad-kiosken kunnen dienen als informatiecentrum voor inloopbezoekers. De eigenaar van een winkel hoeft niet afgeleid te worden van een andere koper en ook de bezoeker kan de informatie krijgen die hij wil van iPads die in vrijstaande staande units in de deur of in wandmontagebehuizingen zijn ingesloten. De iPad kan worden geladen met informatie over beschikbare producten en hun prijzen, naast aanbiedingen, aanbiedingen en loyaliteitsprogramma’s waarvoor bezoekers zich kunnen aanmelden. Een bezoeker kan het product, de specificaties en zelfs een demo bekijken. Dit maakt de winkeleigenaar vrij die zich kan concentreren op andere belangrijke dingen.

Digitale handtekening

Een of een paar iPads kunnen worden gebruikt als digital signage om video’s en productdemo’s weer te geven die bezoekers zeker zullen aanspreken en mogelijk tot kopers zullen converteren. Het effect wordt het best bereikt wanneer dergelijke apparaten zijn ingesloten in geschikte behuizingen die op toonbanken of aan de muur kunnen worden gemonteerd. Het lijdt geen twijfel dat video’s en bewegende beelden veel meer in het oog springen dan gedrukte posters en de aandacht van bezoekers trekken.

Verwerking van betalingen

Door kaartbetalingen of bankoverschrijvingen aan te bieden via iPads die zijn ingesloten in stands op toonbanken, kunnen winkeliers waardevolle tijd en moeite besparen en meer gemak bieden bij het winkelen. Niet elke klant houdt ervan om contant te betalen en wanneer pinbetaling beschikbaar is, kunnen ze zelfs meer kopen. Restauranteigenaren kunnen een apart gedeelte hebben waar inloopkopers een menu kunnen bekijken, bestellen en betalen met behulp van de iPad. Hetzelfde apparaat kan een functie hebben die om feedback van kopers vraagt, zodat een winkelier of restauranteigenaar zijn diensten kan verbeteren. Door een beetje verder te betalen, kunnen de ontvangen betalingen worden overgezet naar boekhoudsystemen. Eigenaren van kleine bedrijven hoeven geen assistenten in dienst te nemen en ze kunnen ook geld besparen.

Winkelruiten

Retailbedrijven kunnen tablets in de etalage hebben waarop de aanbiedingen van de dag worden weergegeven en dit kan voorbijgangers aanmoedigen om naar binnen te lopen en impulsieve aankopen te doen. Dezelfde tablet kan als openbare dienst ook berichten over het weer en andere algemene informatie weergeven. Dit helpt de branding van de winkel te verbeteren.

Amusement

Gezinnen winkelen of gaan samen met kinderen naar restaurants en kinderen moeten betrokken blijven. Een tablet vol met games is echt iets voor kinderen. Door de tablets veilig in standaards en behuizingen te bewaren, wordt onbedoelde schade voorkomen en is het bovendien gemakkelijk te gebruiken. Zelfs volwassenen kunnen spelen of internetten terwijl ze op hun beurt wachten.

Softwareontwikkelaars komen met meer apps die kleine bedrijven helpen en iPads zullen hen helpen kosten te besparen en de klantenservice te verbeteren, maar wat is een iPad zonder een iPad-standaard?

Bron: Daniel James

  • Gerelateerde Tags: