Hoe iPhone X-constructieproblemen te vermijden of op te lossen?

Hoe iPhone X-constructieproblemen te vermijden of op te lossen?

Inbrandprobleem iPhone X-scherm

Een van de belangrijkste attracties van de nieuwe iPhone is het 5,8-inch OLED-paneel. Als er lang weergegeven of heel vaak weergegeven elementen op het scherm zijn, kan dit ervoor zorgen dat ze op het paneel zichtbaar zijn, zelfs als ze dat niet zouden moeten zijn. Dit is een van de nadelen van OLED-schermen. Dit gaat niet alleen over de iPhone X maar ook Pixel 2 XL heeft dezelfde problemen.

Hoe het inbranden van het iPhone X-scherm te voorkomen?

Apple kent het potentiële risico en heeft daarom een ​​korte handleiding voor iPhone X-bezitters uitgebracht om de levensduur van het Super Retina OLED-paneel te maximaliseren.

Een belangrijk punt is om de iPhone bij te werken naar de nieuwste versie van iOS zodra je deze beschikbaar hebt. Apple raadt ook aan om de helderheid van het paneel niet te oververhitten, idealiter de automatische bediening in te stellen (Instellingen – Algemeen – Toegankelijkheid – Het beeldscherm aanpassen).

Een ander punt is om de automatische vergrendeling van de telefoon te activeren, waardoor het scherm wordt uitgeschakeld. De juiste instellingen zijn te vinden in het menu Instellingen > Display en helderheid > Automatische vergrendeling. Apple raadt aan om het uitschakelinterval in te stellen op 30 of 60 seconden. Dit voorkomt dat de telefoon stil op het bureau blijft liggen terwijl het display is geactiveerd.

Mysterieuze verticale groene lijnen op iPhone X

Een ander gemeld probleem zijn de verticale groene lijnen die langs de randen van het paneel verschijnen. Er is een onbekende oorzaak van dit fenomeen, herstarten of herstellen van fabrieksgegevens zal het niet verwijderen. Volgens MacRumors verruilt Apple de getroffen iPhones voor nieuwe. De defecte stukken worden verder onderworpen aan een analyse die de oorzaak van het defect zou kunnen onthullen.

Weergave van iPhone X reageert niet bij lage temperaturen

Het scherm van de nieuwste iPhone X reageert mogelijk niet meer bij lage temperaturen. Dit is waarschijnlijk een softwareprobleem omdat de vergrendeling en ontgrendeling van het apparaat het probleem oplost.

Hoe het iPhone X-probleem op te lossen met een niet-reagerend scherm bij lage temperaturen:

Apple heeft aangekondigd dat ze op de hoogte zijn van het probleem en dat het zal worden opgelost in de volgende systeemupdate (versie 11.1.2). De iOS 11.1.2-update kan gratis worden gedownload op alle in aanmerking komende apparaten over-the-air in de Instellingen-app. Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update om toegang te krijgen tot de update.

Apple heeft ook de handleiding vrijgegeven dat het iOS-apparaat buiten het temperatuurbereik van 0 tot 35 graden Celsius, de comfortzone genoemd, bepaalde interacties kan vertonen die zich aanpassen aan temperatuurveranderingen.

Krakende of zoemende geluiden uit de luidspreker van de oortelefoon van iPhone X

Een andere herhaaldelijk gemelde apparaatstoring zijn de knetter- of zoemgeluiden wanneer de luidspreker luid is. Terwijl sommige gebruikers luidruchtige geluiden op piekvolume hebben opgemerkt, merken anderen ze op op 70 procent, wat nogal onaangenaam is. Helaas doet het probleem zich niet alleen voor bij het afspelen van media, het heeft ook invloed op de gesprekskwaliteit

Goed nieuws is, dat Apple toestellen met een defecte speaker automatisch omwisselt voor nieuwe.

Geen paniek

Net als bij eerdere problemen vragen gebruikers om een ​​toestel zonder hun verborgen gebreken, en de wijdverbreide problemen tonen aan dat de iPhone X geen volledig probleemloos toestel is. Het moet echter gezegd worden dat er in korte tijd enkele miljoenen eenheden zijn verkocht, dus er is niets bijzonders aan het incidenteel optreden van afwijkingen.

Bron: Tony Poruba

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie