Hoe kies je een niche voor Affiliate Marketing?

Hoe kies je een niche voor Affiliate Marketing?

Er zijn een aantal affiliate niches – onderwerpen – op het internet die winstgevender zijn dan andere. Evenzo zijn sommige moeilijk voor beginnende aangesloten marketeers om in te breken vanwege de mate van concurrentie.

Hoe dan ook, het is belangrijk dat u een niche kiest die u een behoorlijk aangesloten inkomen oplevert. De niches die u kiest, moeten een paar dingen hebben om solide keuzes te zijn.

Wat zal geld opleveren?

Allereerst wil je niches bedenken waarin je enigszins geïnteresseerd bent. Niet al je passies of interesses zullen goede niches zijn voor affiliate marketing. het oude gezegde “iets doen wat je leuk vindt” geldt niet altijd voor internetmarketing. Hoewel je misschien kunt genieten van het niche-onderwerp dat je kiest, moet je ook weten dat je wegblijft van obscure onderwerpen die je geen geld zullen opleveren, zelfs als je ze wel leuk vindt.

Is er een markt?

Om ervoor te zorgen dat een niche de moeite waard is voor uw affiliate marketinginspanningen, moet deze een aantal volgers en internetzoekers hebben. Aangezien je een website gaat bouwen – en hopelijk een mailinglijst – wil je er zeker van zijn dat er genoeg mensen zijn om je artikelen en e-mails te lezen.

U kunt de effectiviteit van een niche beoordelen met behulp van een hulpprogramma voor trefwoordonderzoek. Google biedt een gratis aan en het geeft je een geschat aantal zoekopdrachten voor elk zoekwoord dat je wilt onderzoeken.

Zijn mensen klaar om te kopen?

Als je eenmaal een niche hebt gevonden die elke maand een groot aantal zoekopdrachten heeft, moet je weten of de zoekers echt iets willen kopen. Als ze alleen op zoek zijn naar informatie, is het onwaarschijnlijk dat u geld kunt verdienen.

De beste niches hebben genoeg producten die je als affiliate kunt promoten. U kunt dit controleren door ClickBank.com te bezoeken. Als uw niche wordt geassocieerd met informatieproducten, zou u daar op zijn minst een paar producten moeten vinden. Als je een niche hebt die meer voor fysieke producten is, kijk dan eens op Amazon.com.

Doe je onderzoek

Het vinden van niches om te gebruiken voor je affiliate marketing is niet zo moeilijk als je het eenmaal onder de knie hebt. In het begin kan het gemakkelijk zijn om een ​​niche uit te testen waarin u geïnteresseerd bent, zelfs als deze misschien niet winstgevend is.

Blijf je onderzoek doen, en je zult snel niche-onderwerpen vinden die niet al te competitief zijn, maar je toch een mooi aangesloten inkomen opleveren zodra je je website hebt opgezet en er verkeer naar begint te krijgen.

Bron: Jon Allo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie