Hoe kunstmatige intelligentie (AI) financiële diensten verstoort

Hoe kunstmatige intelligentie (AI) financiële diensten verstoort

Met big data-softwarebedrijven en cloudproviders die een grote hoeveelheid gegevens gebruiken, is de praktische toepassing van AI aanzienlijk toegenomen.

Kunstmatige intelligentie wordt al op veel gebieden toegepast om een ​​specifieke taak uit te voeren, zoals medische diagnose, teledetectie, elektronische handel en robotbesturing.

Financiële instellingen hebben lang een kunstmatig neuraal netwerk gebruikt om systeemveranderingen en abnormale claims te detecteren, terwijl ze worden gewaarschuwd en gemarkeerd zodat mensen ze kunnen onderzoeken.

Veel banken maken gebruik van kunstmatige-intelligentiesystemen om de boekhouding bij te houden, activiteiten te organiseren, eigendommen te beheren en in aandelen te beleggen.

Kunstmatig intelligent gedefinieerd als een theorie en ontwikkeling van computersystemen om taken uit te voeren die normaal met mensen worden geassocieerd, zoals besluitvorming, visuele waarneming en spraakherkenning, bestaat al heel lang.

Met vooruitgang in computerhardware, big data en machine learning, wordt kunstmatige intelligentie elke dag krachtiger en nuttiger.

Recente ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie hebben een nieuw financieel tijdperk ingeluid en in korte tijd hebben big data en machine learning een doorbraak opgeleverd die heeft geleid tot een verbeterde klantervaring en productiviteit.

Software speelt een grote rol bij deze doorbraak en er zijn nog veel uitdagingen om op te lossen. Er moet software worden ontworpen en geoptimaliseerd om de eigenschappen van de onderliggende hardware volledig te benutten om de prestaties te verbeteren. Er is ook behoefte aan bibliotheken, framework en andere tools die in andere moeten worden gestroomlijnd om het ontwikkelingsproces te versnellen. Sommige van deze problemen zijn opgelost vanwege de vooruitgang in GPU.

Hier zijn een paar financiële gebieden waarop kunstmatige intelligentie al een impact heeft:

• Financiële dienstverleners en banken zetten AI in om te helpen voorspellen en plannen hoe klanten hun geld beheren, en maken zo AI een integraal onderdeel van de bedrijfsontwikkelingsstrategie.

• Het vermogen van slimme machines om gegevens om te zetten in klantinzichten en om services te verbeteren, transformeert de digitale ervaring. Door gebruik te maken van complexe algoritmen en machine learning, kan AI duizenden gestructureerde en ongestructureerde datapunten verwerken en omdat financiële professionals sterk afhankelijk zijn van data, kan deze mogelijkheid een aanzienlijke invloed hebben op de manier waarop ze hun werk doen.

• Accountants voelen zich vrij van verantwoordelijkheden door automatiseringspotentieel van kunstmatige intelligentie. Ze gebruiken AI om tijdrovende en handmatige activiteiten te automatiseren, zodat ze zich kunnen concentreren op belangrijker werk. AI kan auditors helpen om contracten en documenten sneller te beoordelen door gebruik te maken van machine learning-technologie die sleutelzinnen kan vinden uit documenten die veel tijd kosten om te ontcijferen of interpreteren. Momenteel kan AI taal in een document verwerken en relevante resultaten opleveren, dit heeft een cruciale rol gespeeld bij het verbeteren van de productiviteit.

• Datagestuurde managementbeslissingen tegen lage kosten leiden tot een nieuwe managementstijl en in de toekomst zullen managers machines ter discussie kunnen stellen in plaats van menselijke experts. Machines zullen gegevens analyseren en een aanbeveling doen waarop teamleiders hun beslissing zullen baseren.

• Geïntegreerde toepassing in apparaten van eindgebruikers en servers van financiële instellingen kan een grote hoeveelheid gegevens analyseren, waardoor op maat gemaakte prognoses en financieel advies worden gegeven. Dergelijke toepassingen kunnen ook helpen om de voortgang bij te houden en financiële plannen en strategieën te ontwikkelen.

• Personalisatie is een belangrijk gebied waar veel banken al experimenteren met verschillende manieren om diensten en producten voor klanten op elkaar af te stemmen. AI kan klanten helpen om het geldbeheerproces te vereenvoudigen en een aanbeveling te doen voor een upgrade door algoritmen te matchen.

Concluderend moeten financiële dienstverleners aandacht besteden aan AI naarmate de technologie blijft evolueren en meer mainstream wordt. De manier waarop bedrijven innoveren en belangrijke strategieën implementeren, verschuift, de bedrijfsorganisatie moet AI in andere omarmen om volledig te profiteren van de trend.

Bron: Michael Young

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie