Hoe kunstmatige intelligentie een revolutie teweegbrengt in de e-commerce-industrie

Hoe kunstmatige intelligentie een revolutie teweegbrengt in de e-commerce-industrie

Met behulp van AI, oftewel Artifical Intelligence, kan de e-commerce-industrie de klantervaring verbeteren met personalisatie, potentiële klanten targeten om de verkoop te verhogen en hen producten aanbevelen op basis van hun aankoop- en browsegedrag.

Volgens een artikel gepubliceerd door Business Insider zal tegen 2020 begin 85% van alle klantinteracties zonder menselijke ondersteuning worden beheerd. Gezien deze voortschrijdende trend zijn veel e-commercebedrijven begonnen met het gebruik van verschillende vormen van kunstmatige intelligentietechnologie om hun klanten beter te maken, hen de beste gebruikerservaring te bieden en meer omzet en inkomsten te genereren.

In dit artikel zullen we bespreken hoe kunstmatige intelligentie een revolutie teweegbrengt in de e-commerce-industrie:

1. Een klantgerichte benadering

Vaak komt het voor dat de klanten, na een tijdje op de e-commerce website te hebben rondgekeken, hun zoektocht opgeven en de website verlaten. Dit gebeurt meestal wanneer de klanten niet genoeg relevante productresultaten kunnen vinden. In dergelijke scenario’s kan AI een bedrijf helpen met een intelligente oplossing.

Door de zoekresultaten voor online shoppers te verkleinen, te conceptualiseren en uiteindelijk te verbeteren, kan AI de e-commercebedrijven helpen dit probleem aan te pakken. Door machine learning te gebruiken, kan een subveld van AI, websites en apps visuele zoekelementen bevatten die de wereld zien zoals klanten. Het kan het bedrijf helpen bij het ontwerpen en ontwikkelen van een klantgerichte ervaring door gebruik te maken van geavanceerde beeld- en videoherkenningstechnologieën.

Op deze manier kunnen e-commercebedrijven zorgen voor een goed klantbehoud.

2. Chatbot-ervaringen

Heb je ooit de klantenservice van een bedrijf ervaren? Hoe voel je je als je gesprek in de wacht staat en je talloze minuten moet wachten voordat je verbinding maakt met de menselijke agent? Geërgerd, toch? U kunt dan proberen het bedrijf via onbeperkte e-mails te bereiken in de hoop op een teruggave, wat over het algemeen minimaal 48 uur duurt. Dergelijke probleempjes resulteren in een slechte gebruikerservaring. Hierdoor winnen Human Powered Live Chat en kunstmatige chatbots aan momentum om de klantenservice te verbeteren.

chatbots zijn een computerprogramma dat is gemaakt om gesprekken te voeren via auditieve of tekstuele methoden om de communicatie te automatiseren en gepersonaliseerde klantervaringen te creëren.

Met behulp van chatbots kunnen de bedrijven de klanten letterlijk 24×7 klantenservice bieden, samen met gepersonaliseerde aanbevelingen.

3. Identificeer de doelgroep

AI maakt het vermogen van e-commercebedrijven om leads te genereren ook gemakkelijk. AI-oplossingen voor marketing, verkoop en CRM kunnen het bedrijf helpen bij voorspellende marketing. AI helpt de marketeers om aan de eisen van de klant te voldoen door realtime services en oplossingen te bieden voor de vragen. Met AI krijgt een bedrijf ook prognosemogelijkheden door de aankoopkans van klanten te berekenen.

4.Conversatieplatforms

AI biedt conversatieplatforms zoals Amazon Echo of Google Home waarmee shoppers een taak kunnen uitvoeren. Met behulp van kunstmatige-intelligentietechnologieën zoals Natural Language Understanding kunnen shoppers met een robotmachine praten om antwoord te krijgen op vragen over artikelen.

5. De virtuele spiegelervaring

Het is een geconstrueerde entiteit die verblijft in software die verbinding maakt met de verbinding om menselijk te communiceren met een mens. Met behulp van kunstmatige intelligentie kunnen shoppers kleding virtueel “passen” om een ​​idee te krijgen hoe de kleding eruit zou zien in verschillende kleuren. Lenskart biedt bijvoorbeeld realtime spiegels voor het winkelend publiek om verschillende specificaties op het scherm uit te proberen, waardoor ze een idee krijgen van hoe ze er in het echt uit zullen zien.

Daarom biedt kunstmatige intelligentie een voordeel voor e-commercebedrijven om de gebruikerservaring met virtuele spiegels te verbeteren.

6. Gebaarherkenning

Artificiële Intelligentie verbetert de winkelervaring door specifieke gebaren om te zetten in commando’s, zodat de consumenten het exacte product kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn.

7. Verbeterde aanbevelingen voor shoppers

Met behulp van kunstmatige intelligentie-oplossingen verzamelen en scannen merken op efficiënte wijze enorme hoeveelheden resultaten om het gedrag van klanten te voorspellen en relevante en nuttige aanbevelingen te geven aan alle shoppers. Op deze manier speelt kunstmatige intelligentie een cruciale rol bij het bieden van een “gepersonaliseerde winkelervaring” voor klanten.

8. Kwaliteitsproductbeschrijvingen:

Het kan tijdrovend en kostbaar zijn om goede en SEO-vriendelijke beschrijvingen voor alle items op te stellen. Kunstmatige intelligentie helpt bij het bestrijden van een dergelijke tijdrovende activiteit door de belangrijkste kenmerken te onderzoeken om aangepaste productbeschrijvingen te ontwerpen en hoogwaardige productbeschrijvingen te creëren zonder menselijke intelligentie.

CONCLUSIE

Kunstmatige intelligentie en machine learning bieden shoppers buitengewone gebruikerservaringen. Tegenwoordig is de e-commerce business booming en passen steeds meer klanten zich aan deze trend van online winkelen aan. In zo’n gouden scenario speelt kunstmatige intelligentie een heel belangrijke rol bij het waarnemen van het koopgedrag van de shoppers voor het creëren van gepersonaliseerde ervaringen. Als u een e-commercebedrijf heeft, neem dan contact op met de beste aanbieder van E-Commerce Web Design Company Delhi tegen een concurrerende prijs. Om te kunnen concurreren met e-commercereuzen zoals Amazon, moeten bedrijven AI zo snel mogelijk in hun bedrijfsprocessen incorporeren en kunstmatige intelligentie incorporeren.

Bron: Alok Jaiswal

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie