Hoe kunstmatige intelligentie ons dagelijks leven zal beïnvloeden

Hoe kunstmatige intelligentie ons dagelijks leven zal beïnvloeden

Kunstmatige intelligentie, of AI zoals het wordt genoemd, is het modewoord en een trending technologie die belooft de manier waarop we leven, ons vermaken en werken te veranderen. AI is misschien niet zichtbaar aan de oppervlakte, maar het is er op de achtergrond en beïnvloedt ons dagelijks leven.

Robots

Robots zijn niets nieuws. AI evolueert echter en voorziet robots van intelligentere mogelijkheden. Neem het geval van Alibaba’s restaurantketen in China die nu robots gebruikt in plaats van obers. Het restaurant bespaart op de lonen die het aan obers betaalt en klanten profiteren van snelle service, beter eten en lagere prijzen. Ouderen en zieken hebben hulp nodig bij een aantal routinetaken en afhankelijk zijn van iemand is duur. Mensen kunnen ook onbetrouwbaar blijken te zijn, terwijl robots hulp kunnen bieden waardoor ouderen een zelfstandig leven kunnen leiden. Robots kunnen ook hun fysieke en gezondheidstoestand in de gaten houden en indien nodig artsen waarschuwen. Het robotproductieproces resulteert in producten die van betere kwaliteit zijn en toch lager geprijsd zijn. AI verbetert de kwaliteit van leven op verschillende niveaus voor verschillende mensen.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg wordt met de dag duurder en met zoveel druk op artsen is het niet verwonderlijk dat een aantal gevallen verkeerd wordt gediagnosticeerd. Kunstmatige intelligentie en de subset machine learning kunnen leren om snel medische gegevens te analyseren en sneller tot een diagnose te komen dan artsen kunnen, en soms zelfs problemen identificeren die artsen over het hoofd kunnen zien. Dat gaat over ziekenhuizen en patiënten. Praten over normale mensen en de slimme wearable is een AI-aangedreven apparaat dat je conditie volgt en je helpt om een ​​goede gezondheid te behouden of zelfs te verbeteren.

Vermindert inspanningen

Mensen houden zich bezig met alledaagse activiteiten zoals online winkelen, apparaten in huis en op kantoor aan- of uitzetten, e-mailen en honderd andere dingen waarbij routinematige taken elke dag moeten worden herhaald. Kunstmatige intelligentie helpt op alle mogelijke manieren. Winkel online en de sites onthouden uw voorkeuren en doen aanbevelingen. Open uw e-mailaccount en de intelligente software zal spam omleiden en zelfs e-mail classificeren volgens regels die u kunt instellen. Rijd in het verkeer en AI helpt bij het vinden van de kortste routes of de minst drukke routes. Verkeersbeheersystemen profiteren door autoriteiten te helpen voorspellende mogelijkheden te krijgen over spitsverkeer en andere zaken om de doorstroming te vergemakkelijken. Het mooie van AI nu en machine learning is dat systemen leren van individuele eigenaren en reacties aanpassen. Als u online naar een product wilt zoeken, hoeft u geen smartphone te pakken en de trefwoorden in te voeren. Spreek ze gewoon tegen Alexa of Cortana. U kunt nieuws en media horen of bekijken die u wilt met AI daar op de achtergrond. Iedereen kent het project voor zelfrijdende auto’s van Google en het is slechts een kwestie van tijd voordat ze een normaal verschijnsel worden op de weg. U geeft een commando en het apparaat doet de rest. Als u een creditcard gebruikt, hoeft u mogelijk geen pincode meer in te voeren. Alleen je gezicht laten zien is voldoende. Zal het mensen lui maken of zullen ze de bespaarde tijd en moeite voor iets beters gebruiken? Hoewel sommige banen door AI verloren kunnen gaan, zullen mensen dingen kunnen doen die AI nu niet kan.

Criminaliteit en fraude

Winkelen en e-mailen zijn alledaags, vergeleken met misdaad. Jij zou het volgende slachtoffer kunnen zijn en de dader zou vrijuit kunnen vertrekken. Niet zo met AI. AI wordt steeds vaker gebruikt door financiële instellingen om anomalieën in transacties op te sporen en pogingen tot fraude te identificeren. AI in verkeers- of beveiligingscamera’s kan gemakkelijk mensen van gezichten identificeren en zelfs wazige foto’s scherper maken om wetshandhavingsinstanties te helpen. Als het leven veiliger wordt en nog veiliger wordt, zal dat grotendeels te danken zijn aan de bijdrage van AI.

Advocaten en recht

Als men het over misdaad heeft, zijn advocaten niet ver weg. Een typische advocaat moet veel bewijs verzamelen, documenten doornemen en vervolgens kernen met informatie extraheren die hun cliënt kunnen helpen. Het is een moeizame taak. AI komt te hulp door dit alles te doen en met precisie die een mens waarschijnlijk niet zal bereiken.

Hoe beïnvloedt AI daadwerkelijk levens?

Zoals te zien is, is AI aanwezig in alle activiteitengebieden, variërend van industrieel tot commercieel tot huishoudelijk en zelfs militair. Hoe beïnvloedt deze golf van AI levens? Ten eerste zijn mensen verlost van de sleur van het uitvoeren van routinematige en tijdrovende taken. Ze kunnen hun hersenkracht gebruiken om iets beters en intelligenter te doen, maar ook om de ziel tevreden te stellen. Meer mensen zullen genieten van de sterk verbeterde gezondheidszorg. Mensen kunnen hun levensduur verlengd zien. Kantoren worden productiever met intelligente robotassistenten die aantekeningen maken of routinetaken uitvoeren, waardoor de belasting van werknemers wordt verminderd en ze meer productieve en bevredigende taken kunnen uitvoeren.

Opsommen:

De mogelijkheden zijn eindeloos naarmate de hardware verbetert en er nieuwe tools beschikbaar zijn voor AI-ontwikkelaars om compacte of complexe apps te bedenken die het leven op de een of andere manier allemaal beter maken. Voor bedrijven in elk segment is het een gegeven dat het behouden van specialisten in AI-ontwikkeling hen naar een hoger niveau zal tillen, de kosten zal helpen verlagen en een vleugje inventieve innovatie zal toevoegen om hen te helpen opvallen.

Bron: Akash Soni

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie