Hoe lang is de levensduur van een iPad?

Hoe lang is de levensduur van een iPad?

Gezien de forse prijs van de iPad, vragen velen zich misschien af ​​wat de levensverwachting is. Maar zou dit probleem echt van groot belang moeten zijn wanneer u een iPad of een ander type technologie aanschaft?

Allereerst moet u, wanneer u een iPad of een ander type elektronisch apparaat koopt, de garantieperiode en voorwaarden van het product zorgvuldig beoordelen. De meeste producten zijn ontworpen om gedurende de garantieperiode op maximale capaciteit te functioneren, waarbij de resultaten gedurende de volgende periode geleidelijk afnemen. De iPad wordt geleverd met een garantieperiode van 1 jaar die een groot aantal mogelijke technische problemen dekt. Dit betekent dat de optimale gebruiksduur 1 jaar is.

Sommige retailers bieden mogelijk ook een verlengde garantie van 1 jaar. De reden hiervoor is dat zowel de iPad als andere technologische apparaten na het verstrijken van de garantieperiode nog 1 tot 2 jaar naar behoren zullen functioneren.

Meestal verschijnen de eerste technische problemen met de iPad na meer dan 2 jaar, afhankelijk van het gebruiksniveau en bereikt het gemiddeld 3 jaar. Meestal zijn de technische problemen die optreden, gerelateerd aan de levensduur van de batterij, een probleem dat de meeste consumenten zorgen baart.

De batterij van een iPad heeft in eerste instantie een levensduur van ongeveer 12 uur. Omdat de batterij continu wordt opgeladen, neemt de levensduur geleidelijk af. Na 1000 laadcycli behoudt de batterij bijvoorbeeld 80% van zijn capaciteit (9,6 uur).

Dit is gebaseerd op het “volledig” opladen van de batterij tijdens elke lading. Dit is wat de Apple Company promoot.

Maar nogmaals, wat gebeurt er als de batterij helemaal leeg is? De Apple-serviceproviders zullen de batterij gratis vervangen als deze zich binnen de garantieperiode bevindt. Als de garantieperiode is verstreken, kost dit een bepaalde vergoeding.

Het tweede aspect waarmee u rekening moet houden wanneer u een iPad aanschaft, is de technologie zelf. Voordat u besluit een aankoop te doen, moet u de technologie en de daadwerkelijke gebruiksverwachting ervan correct evalueren.

Met andere woorden, u moet correct inschatten hoe lang u het naar verwachting zult gebruiken voordat het product niet langer aan uw behoeften kan voldoen en u een nieuwer en efficiënter model moet aanschaffen.

Gezien het feit dat Apple voortdurend zijn producten en vervolgens zijn iPad verbetert, is de technologische verwachting van een iPad ongeveer 1 en een half jaar en maximaal 2 jaar.

Dus, om het samen te vatten, om de technische en functionele aspecten te dekken, zouden we zeggen dat de levensverwachting van een iPad ongeveer 2 jaar is.

Bron: B. Eunice Robson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie