Hoe maak je een YouTube-video – en hoe je er verkeer naartoe kunt leiden?

Hoe maak je een YouTube-video – en hoe je er verkeer naartoe kunt leiden?

Heb je jezelf ooit aan de wereld willen laten zien? Heb je ooit gewild dat de rest van de wereld kon zien hoe je eruit ziet en hoe je spreekt, en alsof je rechtstreeks met hen praat? Wil je je beroemd en bekend voelen? Misschien wil je ergens je mening over delen of de wereld van informatie voorzien.

Dat kan, op een website genaamd YouTube! En het is nog makkelijk ook!

Dit artikel laat verschillende stappen zien voor het maken van een video en het uploaden naar YouTube.

Stap 1 – De juiste videobewerkingssoftware aanschaffen (optioneel)

Als je je boodschap efficiënter op YouTube wilt overbrengen, raad ik je aan om videobewerkingssoftware aan te schaffen. Ja, je kunt een “selfie”-video van jezelf maken op je smartphone en deze vervolgens gratis uploaden naar YouTube, maar je video kan soms een beetje wankel en onleesbaar zijn. Bovendien maken veel van deze softwaretoepassingen het heel gemakkelijk om je video naar YouTube te uploaden. Bovendien kun je de software ook gebruiken om speciale effecten voor je video te maken.

Prijzen voor de software kunnen variëren van $ 30 – $ 200 of meer. Er is ook “GRATIS” software die u kunt downloaden, maar wees gewaarschuwd; de meeste gratis software heeft extreme beperkingen op wat je kunt doen. Als u niet zeker weet welke software u moet kopen, raad ik u aan naar de dichtstbijzijnde computerwinkel te gaan, zoals “Best Buys”, en een van de medewerkers daar te vragen welke software volgens hen de beste is. Je kunt ook naar “Google” gaan en “Beste videobewerkingssoftware” typen en kijken wat je vindt.

Zodra u uw software-dvd hebt ontvangen, plaatst u de dvd gewoon in de dvd-speler en het programma zou u er gemakkelijk doorheen moeten leiden. Of als u de software downloadt, volgt u gewoon de aanwijzingen en komt alles goed.

Goed gedaan! Je bent op weg om video’s te maken!

Stap 2- Een webcam kopen

Een webcam is een apparaat waarmee u uzelf kunt opnemen en ook online met andere mensen kunt communiceren. Maar webcams kunnen ook video’s opnemen die u vervolgens op uw computer kunt opslaan. Bovendien zijn webcams geweldig voor een betere video, omdat je je webcam bovenop je computerscherm kunt plaatsen en vervolgens je video kunt opnemen terwijl je comfortabel zit. Hierdoor kun je een minder wankele en stabielere video presenteren.

Je kunt natuurlijk nog steeds video’s maken met een smartphone of een videocamcorder, en voor sommige soorten video’s kan het handig zijn, zoals het opnemen van een video van het verjaardagsfeestje van een kind.

Met een webcam hoef je je echter geen zorgen te maken over een trillende camera en moet je boodschap duidelijk zijn. Bovendien zijn webcams meestal niet duur.

Zoals ik eerder al zei over het kopen van de juiste videobewerkingssoftware, doe hetzelfde voor webcams. Praat met uw lokale computerwinkelmedewerker. Ze helpen je verder. Natuurlijk kun je weer “Googlen” voor de juiste webcam.

Het installeren van uw webcam is ook vrij eenvoudig. Als je meer hulp nodig hebt, kun je altijd een medewerker van een computerwinkel om een ​​betere routebeschrijving vragen, of er moet een telefoonnummer voor klantenondersteuning op het pakket van de webcam staan. Gewoonlijk hoeft u alleen de webcam op de computer aan te sluiten en vervolgens de software te installeren.

Stap 3 – Verken en raak vertrouwd met uw nieuwe software en webcam. Veel plezier!

Oke dan! Je hebt behoorlijk wat tijd en geld besteed aan het aanschaffen van je videobewerkingssoftware en webcam, dus nu is het tijd om een ​​pauze te nemen en plezier te maken! Je hebt het verdient! Speel wat met je webcam en videosoftware en leer er meer over. Raak er vertrouwd mee totdat het bijna een tweede natuur wordt. Leer een paar trucjes over het invoegen van gekke speciale effecten in je video. Maar echt, veel plezier met dit alles. Je zult waarschijnlijk beter leren als je meer ontspannen bent.

En als je hulp nodig hebt of ergens een vraag over hebt, is er meestal een “Help”-sectie voor de software of je kunt altijd de klantenondersteuning bellen.

Als je eenmaal het gevoel hebt dat je je webcam en software onder de knie hebt, is het tijd voor de volgende stap.

Stap 4 – Verken en maak kennis met YouTube. Heb nog wat plezier!

Je hebt dit waarschijnlijk gedaan, dat weet ik zeker. Tegenwoordig is bijna iedereen die een computer en online toegang heeft naar YouTube gegaan om naar video’s te kijken. Video’s bekijken op YouTube is net zo gewoon als e-mailen of googlen.

Er zijn veel video’s van gewone mensen zoals jij en ik, die gewoon alledaagse dingen doen, zoals: een plant water geven of met hun huisdieren spelen. Of gewoon ergens over praten. Verken YouTube en bekijk video’s van anderen. Dit geeft je misschien een idee van wat voor soort video je wilt maken.

Stap 5 – Beslissen wat voor soort video je wilt maken

Misschien wilt u uw mening over politiek geven. Of misschien wil je praten over een bepaalde film. Aan de andere kant wil je misschien de wereld laten zien hoe goed je Duitse herder is opgeleid.

als je denkt dat je een belangrijke boodschap hebt en je wilt duidelijk communiceren met je publiek, dan wil je misschien gewoon een script voor jezelf schrijven. Schrijf gewoon op wat je wilt zeggen en neem vervolgens je video op met je script als richtlijn.

Waarom niet? Het kan uw presentatie misschien duidelijker en gerichter maken

Stap 6 – Je “serieuze” video filmen

Als je je idee eenmaal onder de knie hebt en een geweldige manier hebt om het te presenteren, neem je je video op en label je die video als een van de “BELANGRIJKE” video’s. Deze video laat je afbeelding toch aan de wereld zien.

Stap 7 – Een YouTube-account maken

Een YouTube-account maken is eenvoudig. Ga naar het gedeelte ‘Aanmelden’ op YouTube. Volg vanaf daar de instructies en u bent klaar.

Of u kunt zich aanmelden bij YouTube via een bestaand Google-account, mocht u er een hebben.

YouTube heeft ook een ‘Help’-sectie als je die nodig hebt. Dit is de link –

https://support.google.com/youtube/?hl=nl#topic=4355266.

De laatste stap – Uw video uploaden naar YouTube

Dit is het! De laatste stap en waar je op hebt gewacht! Je staat op het punt je video eindelijk op YouTube te uploaden.

Uploaden is meestal vrij eenvoudig te doen met de meeste videobewerkingssoftwareprogramma’s. De meeste softwareprogramma’s voor videobewerking hebben een tool waarmee je video automatisch naar YouTube wordt geüpload. Je kunt je video natuurlijk ook uploaden vanaf de YouTube-website zelf. Klik gewoon op de knop “uploaden” op YouTube. De “upload”-knop ziet eruit als een pijl die naar boven wijst en de pijl staat boven een lijn. Het staat meestal in de rechterbovenhoek van YouTube.

Meer hulp nodig? Dit is nog een handige link voor het uploaden van video’s –

https://support.google.com/youtube/answer/57407?hl=en&ref_topic=2888648

Nadat je je video hebt geüpload, verschijnt er een scherm op YouTube met de status van het laden van je video. De hoeveelheid tijd die nodig is om alle 100% van je video te uploaden, hangt af van hoe lang je video is.

Zodra je video volledig voor 100% is geüpload, ontvang je een bericht en is je video nu live.

Gefeliciteerd, je hebt een video geüpload!

Ik hoop dat je genoten hebt van dit artikel en ik wens je veel succes met je nieuwe YouTube-avonturen. Bedankt voor het lezen en veel plezier!

Bron: David Maher

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie