Hoe MOOC’s worden gebruikt in trainingen op de werkplek

Hoe MOOC’s worden gebruikt in trainingen op de werkplek

De afgelopen maanden heb ik geschreven over de vele voordelen van het gebruik van MOOC’s in trainingsprogramma’s en heb ik suggesties gegeven voor hoe L&D-afdelingen dit nieuwe trainingsformaat het meest effectief kunnen incorporeren. In dit artikel bekijken we enkele MOOC’s die speciaal zijn ontwikkeld voor trainingsdoeleinden en zakelijke doelgroepen, en hoe sommige bedrijven deze cursussen al gebruiken als onderdeel van hun training- en ontwikkelingsprogramma’s op de werkplek.

MOOC’s voor bedrijven en trainingen

Enkele ondernemende startups hebben onlangs MOOC’s voor trainingen ontwikkeld. Vooralsnog bevinden deze zich voornamelijk op het gebied van technologie, maar de reikwijdte breidt zich snel uit. Daarnaast bieden de grote MOOC-aanbieders nu een verscheidenheid aan MOOC’s gericht op een zakelijk publiek.

  • Aquent Gymnasium. Aquent, een uitzendbureau voor de marketing- en creatieve industrie, heeft onlangs Aquent Gymnasium gelanceerd, een MOOC-aanbieder die technologiecursussen aanbiedt voor creatieve professionals. De eerste cursus, ‘Coderen voor ontwerpers’, is een basiscursus programmeren voor professionele ontwerpers om hen te helpen effectiever samen te werken met softwareontwikkelaars. De volgende twee cursussen die worden aangeboden, richten zich op technologieën voor webdesign.
  • De Muze. Jobzoeksite The Muse is uitgegroeid tot MOOC’s. Hoewel de doelgroep werkzoekenden zijn, richten de beschikbare cursussen zich op zachte vaardigheden die kunnen worden gebruikt voor training, zoals ‘Een netwerkmeester worden’ en ‘Management 101’.
  • openSAP. Softwarebedrijf voor bedrijfsbeheer SAP biedt verschillende MOOC’s voor ontwikkelaars, waaronder ‘Inleiding tot softwareontwikkeling op SAP HANA’, ‘Inleiding tot ontwikkeling van mobiele oplossingen’ en ‘In-Memory Data Management’.
  • MongoDB. Databasebedrijf MongoDB biedt MOOC’s voor trainingen aan over zijn databaseproducten.
  • Alliantie voor open onderwijs. Open Education Alliance is een onlangs aangekondigde samenwerking tussen MOOC-provider Udacity en bedrijven als Google, Autodesk, AT&T en NVidia. De deelnemende bedrijven hebben elk $ 250.000 toegezegd voor het ontwikkelen van MOOC’s om de kloof te overbruggen tussen wat studenten leren aan traditionele universiteiten en de vaardigheden die werkgevers zoeken. De alliantie werkt ook aan een alternatief legitimatiesysteem voor de gratis online cursussen.
  • Academische MOOC’s. Als onderdeel van hun voortdurende zoektocht naar een levensvatbaar bedrijfsmodel, spelen Coursera en edX ook voor de zakelijke markt. Dit najaar zette de Wharton School van de University of Pennsylvania haar eerstejaars MBA-cursussen op Coursera. Alle cursussen komen in aanmerking voor geverifieerde certificaten via het Signature Track-programma. MIT heeft onlangs ook een plan aangekondigd om een ​​X-serie over supply chain management op het edX-platform te ontwikkelen. Studenten die alle drie de cursussen voltooien, verdienen een geverifieerd certificaat van MITx. Ten slotte biedt het NovoED-platform van Stanford een verscheidenheid aan MOOC’s voor ondernemerschap, waaronder cursussen over leiderschap, financiën en besluitvorming. De Stanford Graduate School of Business lanceerde dit najaar haar eerste MOOC, ‘The Finance of Retirement and Pensions’, op het platform.

Voorbeelden van hoe bedrijven MOOC’s gebruiken

Het is moeilijk om precies te weten hoeveel organisaties MOOC’s en MOOC-elementen al gebruiken in hun opleidings- en ontwikkelingsprogramma’s, maar we kunnen enkele spraakmakende voorbeelden noemen.

  • McAfee. Volgens een Forbes Volgens het rapport gebruikte computerbeveiligingsbedrijf McAfee onlangs een MOOC-model om een ​​van zijn belangrijkste trainingsproblemen op te lossen: het oriëntatieproces voor nieuwe medewerkers duurde vroeger meer dan 80 uur en veel werknemers voltooiden het proces niet. Om dit probleem aan te pakken, heeft McAfee ‘de klas omgedraaid’, zodat leerlingen in hun eigen tijd toegang hebben tot de inhoud en tijd in de klas gebruiken voor discussies en activiteiten. McAfee vertelde Forbes dat de verandering resulteerde in zowel een kortere trainingstijd als een hogere verkoop.
  • Yahoo! Yahoo! sponsort zijn werknemers om geverifieerde certificaten te verdienen via Coursera’s Signature Track-programma. Volgens Patricia Brogan, de manager van Yahoo!’s Developer Academy, werkte het bedrijf samen met Coursera om werknemers aan te moedigen hun technische vaardigheden te blijven ontwikkelen, zodat ze deze kunnen toepassen bij het ontwerpen en creëren van innovatieve nieuwe producten.
  • JLT Groep. Verzekeringsmaatschappij JLT gebruikt MOOC’s als onderdeel van de opleiding en ontwikkeling van haar medewerkers op verschillende niveaus. Volgens een interview met opleidingsmanager Sunder Ramachandran is het initiatief gericht op het voorzien in de opleidingsbehoeften van een divers, jong en veranderend personeelsbestand. Tot dusver hebben JLT-medewerkers deelgenomen aan Coursera’s ‘Introductie tot spreken in het openbaar’, ‘Introductie tot operationeel management’ en een aantal inleidende financiële cursussen. Volgens Ramachandran heeft JLT “matig succes” behaald met het programma en experimenteert het met het gebruik van MOOC’s in combinatie met kleine persoonlijke studiegroepen.

Het gebruik van MOOC’s in bedrijfs- en personeelseducatie heeft aan alle kanten voordelen. Voor MOOC-aanbieders zijn trainingen een mogelijke bron van inkomsten, terwijl ze voor organisaties een manier zijn om sneller en tegen lagere kosten effectievere trainingen te geven. Met grote door bedrijven gefinancierde initiatieven zoals de Open Education Alliance, kunnen we verwachten dat in de nabije toekomst meer MOOC’s specifiek voor trainingsdoeleinden worden ontwikkeld. En terwijl organisaties blijven zoeken naar nieuwe manieren om hun L&D-programma’s te verbeteren, zullen we ongetwijfeld meer bedrijven zien kiezen voor het MOOC-model. Voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe manieren om training te geven, werknemers zinvoller te betrekken bij het leerproces of flexibelere en toegankelijkere trainingsoplossingen aan te bieden, is dit een goed moment om een ​​MOOC te proberen.

Bron: Bryant Nielson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie