Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Hoe opslagruimte op uw iPhone vrij te maken – 5 manieren om het te doen

Het is zo moeilijk om alles waar je van houdt in een iPhone van 16 gigabyte te passen. Maar als u budgetbeperkingen heeft, moet u leren hoe u opslagruimte op uw iPhone vrijmaakt – dit is de enige manier. Het is in zekere zin te uitdagend, omdat je je favoriete muziek, video’s en afbeeldingen en natuurlijk je apps erin hebt staan. Beslissen welke u wilt opslaan en verwijderen op dat kleine telefoongeheugen van u is ondraaglijk.

Maar het kan. Je kunt desgewenst handmatig ruimte vrijmaken op je iPhone. Het duurt een uur of zo, maar het is het allemaal waard. U kunt de opslagruimte op uw telefoon beheren zonder dat u een upgrade hoeft aan te schaffen.

Eerste dingen eerst over hoe u opslagruimte op uw iPhone kunt vrijmaken – controleer al uw apps. Dit is hoe het moet:

– Instellingen

– Algemeen

– Opslag en iCloud-gebruik

– Beheer opslag (opslag en niet iCloud)

Je ziet vanaf daar alle apps op je telefoon en hoeveel ruimte deze in beslag neemt. Begin met het opruimen van je iPhone-opslag; welke app is niet zo belangrijk voor je? Zie je het nu? Verwijder het!

Hoeveel gigabyte voor uw foto’s? Hoe zit het met je oude berichten van een jaar geleden? Je muziekalbums? Je favoriete spellen? Verwijder wat moet worden verwijderd – dat is een manier om opslagruimte op uw iPhone vrij te maken.

De tweede manier om ruimte op uw iPhone vrij te maken, is door Fotostream uit te schakelen. Fotostream is een coole functie, maar dat is als je je iPhone hebt gesynchroniseerd met je iPad en je iMac. Als je niet alle andere producten hebt, is Photo Stream niet zo belangrijk. Het enige dat het doet, is uw foto’s verdubbelen. Het vreet je opslag op.

Fotostream uitschakelen:

– Instellingen

– Foto’s en camera

– Mijn fotostream (klik het uit)

De derde manier om opslagruimte op uw iPhone vrij te maken, is door HDR-foto’s op te slaan en de niet-HDR-afbeelding te verwijderen. HDR staat voor High Dynamic Range en levert een betere beeldkwaliteit op in vergelijking met de normale instellingen. Eén klik en er zijn drie foto’s om uit te kiezen, van licht tot donker. Kies de betere foto en verwijder alle andere om je iPhone-opslag op te ruimen.

Hoe normale foto te deselecteren:

– Instellingen

– Foto’s en camera

– Houd normale foto (klik erop)

De vierde manier is om notities, oude berichten, iBooks die je niet leest, foto’s die je niet leuk vindt of nodig hebt te verwijderen, of je opgeslagen muziek te verwijderen. Al deze dingen nemen opslagruimte in beslag! Dit is een ander idee om opslagruimte op uw iPhone vrij te maken zonder ergens voor te hoeven betalen.

Ten slotte is er de iCloud. U hoeft alleen een maandelijks bedrag te betalen als u geen van uw bestanden wilt verwijderen. Je kunt de opslag upgraden van 5 GB (gratis) naar 50 GB, 200 GB en 1 TB. Deze upgrade kan u duur komen te staan.

Er is nog een andere optie om voor opslag te betalen zonder dat u uw bestanden hoeft te verwijderen. Je kunt het downloaden en koppelen met je iPhone. De vergoeding is minimaal en u hoeft geen maandelijks onderhoud te betalen. Het is beter dan uw iCloud-opslag upgraden. Je kunt het beter proberen.

Dus, in de hoop dat deze tips over het vrijmaken van opslagruimte op je iPhone je het antwoord hebben gegeven dat je nodig hebt. Veel succes met het maximaliseren van het geheugen van je telefoon.

Bron: Kim Maureen Medel-Datumanong

  • Gerelateerde Tags: