Hoe pay-per-click-advertenties winst en merkbekendheid stimuleren

Hoe pay-per-click-advertenties winst en merkbekendheid stimuleren

En hoe PPC u helpt uw ​​klanten te bereiken

Pay-per-click-advertenties spelen een belangrijke rol in elke marketingstrategie. Dat kan voor sommigen een gewaagde uitspraak zijn, vooral omdat deze advertentiestrategie veel eigenaren van kleine tot middelgrote bedrijven intimideert. En als u bent zoals veel mensen, vraagt ​​u zich af: “Werkt pay-per-click?”

U denkt dat als u Google zelfs maar een klein bedrag betaalt, bijvoorbeeld $ 1,00 per klik, uw advertentiebudget in korte tijd zal worden verbruikt, rekening houdend met alle Google-zoekopdrachten die dagelijks plaatsvinden.

Laten we eens kijken waarom deze veronderstelling u zou kunnen afhouden van groei en hoe pay-per-click-advertenties winst en merkbekendheid stimuleren.

Ten eerste, wat is betalen per klik?

We hebben allemaal de zoekresultaten van zoekmachines met het label ‘Advertentie’ boven en onder aan een pagina met zoekresultaten van zoekmachines (SERP) gezien. Pay-per-click (PPC) is een marketingstrategie waarmee adverteerders advertenties online kunnen plaatsen en het hostingplatform (bijvoorbeeld Google of Bing) kunnen betalen wanneer iemand op hun advertentie klikt. De marketeer die de PPC-strategie gebruikt, hoopt dat de advertentie een gebruiker ertoe zal brengen door te klikken naar de app of website van de marketeer en een product of dienst te kopen, of een andere waardevolle actie te ondernemen. Zoekmachines hosten PPC-advertenties, waarbij boven en onder aan SERP’s advertenties worden weergegeven die relevant zijn voor de zoekopdrachten van hun gebruikers. Pay-per-click met Google AdWords is een van de beste keuzes. Bing is een andere, aangezien veel computers tegenwoordig worden geladen met Bing als de standaardzoekmachine.

Google AdWords – Betaald zoeken

Een van de meest populaire PPC-advertentieplatforms is Google. Wat is er mooier dan uw advertentie te plaatsen voor de persoon die in realtime zoekt naar wat u verkoopt? Op het moment dat ze hun zoekopdracht invoeren, haalt Google een relevant betaald zoekresultaat tevoorschijn om hen precies te laten zien waar ze dat product of die dienst kunnen kopen.

Hoe betaald zoeken werkt

Elke zoekopdracht op de pagina met zoekresultaten van zoekmachines (SERP) activeert een onmiddellijke veiling voor de trefwoorden die de gebruiker in de zoekbalk heeft ingevoerd. Adverteerders bieden vooraf op deze zoekwoorden wanneer ze hun marketingcampagnes opzetten via het advertentieaccount. De zoekmachine bepaalt vervolgens het winnende bod voor dat zoekwoord op basis van een combinatie van factoren, waaronder biedingsbedragen en de kwaliteit van de advertenties. De winnaar krijgt de hoogste positie en anderen vallen eronder, bovenaan of onderaan pagina één, pagina twee, enz.

Bodaanpassingen

Zie je geen resultaten? Adverteerders kunnen hun biedingen op elk moment aanpassen, afhankelijk van de beste criteria voor hun campagne. Stel dat een bepaalde marketingcampagne het goed doet op mobiele apparaten. In dat geval kan de adverteerder zijn bod met een bepaald percentage verhogen om ervoor te zorgen dat zijn advertentie vaker wordt weergegeven op mobiele telefoons en tablets.

Conversies bijhouden en kosten per klik

Waarom is het bijhouden van conversies belangrijk? Omdat u moet weten hoeveel geld u verdient (of verliest) met een advertentie. Het is de enige manier om te bepalen of uw kosten per klik (CPC) ten koste gaan van uw winst.

Uitsluitingszoekwoorden – Google

Met zoveel nadruk op het bieden op de beste zoekwoorden, denkt u er misschien niet aan om zoekwoorden toe te voegen waarvoor u niet wilt ranken. Maar als u deze woorden in gedachten houdt, kunt u onproductieve klikken (klikken waarvoor u betaalt, ongeacht of ze worden omgezet in verkopen) elimineren.

Als u bijvoorbeeld een pizzeria bent die zich richt op het zoekwoord ‘Florida pizza’, wilt u geen mensen aantrekken die op zoek zijn naar een baan als pizzabezorger. U kunt dus ‘pizzabanen’ als uitsluitingszoekwoord invoeren om te voorkomen dat uw advertentie wordt weergegeven bij zoekopdrachten op de sleutelzin.

Een voorbeeld uit de praktijk dat we zijn tegengekomen, betreft een bedrijf dat koudetherapie aanbiedt om “zadeltassen” op heupen en dijen te verminderen. Voordat we hun PPC-campagne lanceerden, hebben we ‘Harley Davidson’ of ‘fietszadeltassen’ ingevoerd als uitsluitingszoekwoorden. Deze tactiek voorkomt dat de klant wordt weergegeven voor die zoekresultaten of betaalt voor onbedoelde klikken.

Scroll gewoon naar beneden naar het gedeelte waar u uitsluitingszoekwoorden aan uw campagne kunt toevoegen, klik op het +-teken en voeg een uitsluitingszoekwoordgroep toe om ervoor te zorgen dat Google uw advertentie niet weergeeft aan gebruikers die een ongewenste sleutelzin in hun zoekopdracht invoeren.

Remarketingpixels

Met het begin van het verzamelen van gebruikersgegevens, is retargeting van programmatische advertenties een van de belangrijkste strategieën geworden om top of mind te blijven voor iemand die zich klaarmaakt om uw product of dienst te kopen. Met remarketingpixels kunt u gerichte advertenties weergeven aan specifieke personen die al interactie hebben gehad met uw digitale eigendommen (bijv. website). U kunt deze pixels insluiten op uw website, in e-mails en bij het opzetten van uw pay-per-click-advertentie op een zoekmachine of social media-platform.

HTML-code die onzichtbaar is voor de gebruiker, volgt het gedrag van uw e-mailabonnee, websitebezoeker of socialmedia-volger vanaf het moment dat ze interactie hebben met de digitale media die u hebt ingesloten met de trackingpixel. De gegevens die deze tracking-apparaten verzamelen, bieden inzichten met betrekking tot gebruikersgedrag die u kunnen helpen bij het formuleren van uw inhoudsstrategie, inclusief gepersonaliseerde e-mailmarketingsequenties. Als u ze gebruikt in Google AdWords PPC-advertenties, kunnen uw advertenties de gebruiker volgen en opduiken op andere websites of sociale-mediaplatforms die ze bezoeken na interactie met uw remarketingpixel.

Videoremarketing

Videoremarketing, ook wel retargeting genoemd, is een vorm van PPC-advertenties waarbij een trackingpixel wordt gebruikt om identificerende informatie te verzamelen over gebruikers die uw website eerder hebben bezocht, een video hebben bekeken of betrokken zijn bij uw digitale inhoud. Videoremarketing geeft vervolgens videoadvertenties weer aan die lijst met contacten. Als u bijvoorbeeld YouTube gebruikt, kunt u videoadvertentiecampagnes opzetten die specifieke YouTube-video’s weergeven aan gebruikers die een bepaalde video hebben bekeken. Ze bekijken die video, waarna YouTube de video laat zien die je ze wilt laten zien (bijvoorbeeld een video die je hebt gemaakt om reclame te maken voor je product of dienst).

Neiging tot uw pay-per-click marketingstrategie

Pay-per-click is geen marketingstrategie die u eenmalig kunt instellen en vergeten. Om het maximale rendement uit uw investering te halen, moet u er dagelijks voor zorgen. Van budgettering tot analyses tot bodaanpassingen, alles wat u doet om op de hoogte te blijven van uw PPC-campagne, zal uw winst verbeteren. Klik hier voor een eenvoudig te volgen PPC-checklist.

Adverteren op sociale media en bereikadvertenties

Als adverteerder wilt u misschien ook advertenties op sociale media beschouwen als een andere manier om meer potentiële klanten te bereiken. Adverteren op sociale media bestaat uit het investeren van wat geld in een reeds presterende sociale post, het bepalen van uw demografie (geslacht, leeftijd, locatieradius, zelfs interesses) en het instellen van een budget en tijdschema voor uw promotie. Facebook is een van de beste sociale-mediaplatforms voor advertenties, maar er is een verschil tussen sociale advertenties en pay-per-click. Op sociale media betaalt de adverteerder voor vertoningen, niet voor klikken.

 • Facebook: promoot een bericht of plaats een advertentie

 • Instagram: Sponsor een bericht

 • Twitter: Promoot een tweet

 • LinkedIn: Promoot een LinkedIn-bericht

 • Meer Pay-per-click-tips

 • Ontwerp meerdere advertenties in batches en vernieuw advertenties snel om advertentiemoeheid en bannerblindheid te voorkomen.

 • Bekijk dagelijks uw campagnenummers en pas indien nodig advertentiemateriaal, biedingen en uitsluitingszoekwoorden aan om de resultaten te verbeteren.

 • Gebruik remarketingpixels om uw advertentie te activeren zodat deze wordt weergegeven op andere sites die uw potentiële klanten bezoeken.

 • Maak een remarketingvideo waarin wordt uitgelegd hoe het zou zijn om klant van uw bedrijf te zijn en voeg een getuigenis toe.

 • Gebruik tegenovergestelde berichten (bijv. als uw trechter emotioneel is, moet uw video logisch zijn en omgekeerd).

 • Remarket met een videoadvertentie die laat zien hoe het is om uw product te kopen of een van uw klanten te zijn.

 • Gebruik meerdere kopvarianten en test uw advertenties op A/B-splitsing.

Pay-per-click-advertenties kunnen een belangrijke rol spelen in uw marketingplan als u weet hoe u uw resultaten kunt maximaliseren.

Bron: Nikki Corbett

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie