Hoe te migreren van WordPress naar Tumblr

Hoe te migreren van WordPress naar Tumblr

Als je om wat voor reden dan ook je WordPress-blogs naar Tumblr wilt verplaatsen, zijn er verschillende manieren waarop je je kunt aanmelden. Er zijn zelfs procedures waarmee u alles kunt migreren, inclusief uw foto’s/afbeeldingen en opmerkingen. Hoewel er geen proces is dat zo eenvoudig is als 1-2-3, zijn er stappen die vrij eenvoudig te volgen zijn; stappen die u zelf kunt uitvoeren.

Er zijn veel handleidingen die u kunt gebruiken voor het overzetten van uw WordPress-blog naar Tumblr. Wat volgt, is echter een enigszins eenvoudige versie die bijna iedereen kan uitvoeren.

Stap nummer één

Het eerste dat u natuurlijk moet doen, is uw eigen Tumblr-account maken (als u die nog niet heeft). Het is gemakkelijk om er een te maken; u hoeft zich alleen aan te melden en vervolgens enkele persoonlijke basisgegevens op te geven en u kunt uw account maken.

Stap nummer twee

Open uw WordPress-account en ga naar het Dashboard. Zoek de opdracht TOOLS en kies EXPORT.

Kies dan voor POSTEN. Zoek naar het tabblad met de tekst DOWNLOAD EXPORTBESTAND en klik erop. Hiermee worden al uw WordPress-berichten geëxporteerd.

Stap nummer drie

Uw exportbestand verschijnt als een XML-bestand. U moet er echter voor zorgen dat elke inhoud die u exporteert, zowel echte gegevens als een inhoudsgecodeerde sectie heeft.

Stap nummer vier

Houd er rekening mee dat er een limiet is aan het aantal berichten dat u elke dag naar Tumblr kunt migreren. Het veiligste getal is 70. Wat u echter wel kunt doen, is aparte bestanden voor uw XML-bestand maken, zodat u er zeker van kunt zijn dat elk bestand slechts 70 items bevat. Onthoud dat u de items gecodeerd moet houden, dwz – of s.

Stap nummer vijf

Je zult dan een goed PHP-script moeten vinden. Deze link geeft je er een.

Dan moet u enkele gegevens bij uw gegevens invullen of wijzigen. Hier zijn enkele bijzonderheden die u moet volgen:

Voor $xmlFile = ‘MYEXPORTFILE.xml’; – geef het XML-bestand aan dat u importeert.

Voor $tumblr_email = ‘EMAIL’; en $tumblr_password = ‘PASSWORD’ – geef je Tumblr gebruikersnaam en wachtwoord op.

Voor $tumblrUrl = “http://YourTUMBLRID.tumblr.com”; – geef uw Tumblr-URL aan.

Stap nummer zes

Identificeer de weblocatie die u kunt gebruiken om toegang te krijgen tot uw XML-bestand en tumblr_import.php. Upload beide naar die locatie. Voer het PHP-script uit.

Waar je het PHP-bestand plaatst, moet worden aangegeven in “mijnsite”.

Als je dit goed doet, kun je alle XML-bestanden met succes naar Tumblr verplaatsen.

Zoals vermeld in het begin van deze handleiding, kunt u per dag slechts ongeveer 70 items naar Tumblr importeren. Dus als u meer dan het genoemde bedrag moet overmaken, kunt u een dag overslaan voordat u de importprocedure opnieuw uitvoert. U hoeft alleen het XML-bestand te uploaden en vervolgens dit te doen:

$xmlFile = ‘MYEXPORTFILE.xml’; – verander naar de bestandsnaam die je gebruikte voordat je de PHP uitvoerde.

Deze stappen zijn alleen bedoeld voor WordPress-sites die basisdingen bevatten, zoals eenvoudige blogberichten. Zwaardere inhoud wordt mogelijk niet ondersteund door deze procedure. Dit migratiealternatief ondersteunt ook niet de overdracht van de afbeeldingen op uw WP-blog naar Tumblr.

Dit is slechts een van de vele manieren waarop u uw berichten van WordPress naar Tumblr kunt migreren. Online zijn er nog veel meer mogelijkheden. De ene omvat het gebruik van de koppeling Aanpassen op uw Tumblr-account en een andere gebruikt de optie Exporteren>Extra’s van uw WordPress-blog.

Bron: Sherly A. Mendoza

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie