Hoe te verkopen op Instagram?

Hoe te verkopen op Instagram?

Sociale media zijn ontploft op internet en overal waar adverteerders proberen uit te vinden hoe ze hun buitengewone capaciteiten kunnen gebruiken om mogelijke klanten te targeten. Er zijn meer dan vier miljard internetgebruikers op aarde, en meer dan drie miljard van hen maken gebruik van sociale media.

Onderscheidende Social Media spreekt in ieder geval verschillende leeftijdsgroepen aan. Mensen die bijvoorbeeld na de Tweede Wereldoorlog zijn geboren, zijn voornamelijk op Facebook te vinden. Aan de andere kant, meer jeugdige leeftijdsbijeenkomsten, vergelijkbaar met de twintig- tot dertig-jarigen, geven de voorkeur aan verschillende platforms, en individuen in de leeftijdscategorie van 18 tot 34 vormen een verbazingwekkende 64% van het Instagram-gebruikersbestand. Dat betekent echter niet dat als u Instagram-internetmarketing gaat exploiteren, u uw deals snel zult uitbreiden.

Instagram is een op internet gebaseerd mediaplatform dat in eerste instantie is gemaakt om aan een vrij bepaalde behoefte te voldoen. Instagram was vanaf het prille begin expliciet gepland voor het mobiele platform. Het is zo gemaakt dat personen die foto’s maakten of video’s probeerden te maken op hun smartphones die inhoud snel en effectief konden delen zonder ingewikkelde problemen of protocollen voor bestandsoverdracht.

Verkopen op Instagram

Als uw bedrijf substantiële, actuele producten verkoopt, kan Instagram een ​​van uw beste advertentie- en verkoopapparaten zijn.

Hier zitten een paar belangrijke doelen achter, maar de belangrijkste is dat het platform componenten heeft die de deal en overdracht van daadwerkelijke producten aanmoedigen. Ervan uitgaande dat u, hoe dan ook, hulp aanbiedt, bijvoorbeeld een reisservice, kunt u uw organisatie in ieder geval laten zien en zelfs een lift in uw bedrijf zien, maar klanten zullen niet de mogelijkheid hebben om rechtstreeks via de Instagram-platform.

In het geval dat een product door een gebruiker kan worden gekocht, verzonden en gebruikt, heeft Instagram op dat moment de apparaten om je daarbij te helpen. Houd er rekening mee dat organisaties die zijn ingezoomd op het verkopen van producten een kritische voorkeurspositie hebben op Instagram ten opzichte van degenen die diensten aanbieden.

Winkelen op Instagram

De winkelfuncties stellen individuen in staat om de producten op Instagram te zoeken en te kopen. Dit is een verbazingwekkend voordelig element voor zowel de klant als de handelaar, omdat het iets belangrijks doet: het neemt de belemmeringen voor het kopen weg.

Vroeger, als een potentiële klant graag een item wilde kopen dat op Instagram stond, konden ze dat niet ter plekke doen. Als je ergens op tikt, wordt een klant van Instagram verwijderd en wordt hij naar de site van de verkoper verwijderd waar de deal zou plaatsvinden.

De meest effectieve methode om de winkelfunctie in te stellen

Als u de shopping-highlight op Instagram wilt gebruiken om reclame te maken voor uw bedrijf en uw artikelen te verkopen, is dit over het algemeen een directe 5-puntsmaatregel:

1. Maak uw Shopify-winkel:

De Instagram-winkelgevel is bedoeld om te communiceren en consistent te werken met een opgezette Shopify-winkel, dus zorg ervoor dat je er vanaf nu een hebt ingesteld voordat je de volgende stappen omarmt.

2. Controleer uw nationale geschiktheid:

Als uw bedrijf zich in de Verenigde Staten of Canada bevindt, hoeft u zich nergens zorgen over te maken. In elk geval, als u zich in verschillende landen van de wereld bevindt, bijvoorbeeld Europa of Azië, moet u ervoor zorgen dat uw land voldoet aan alle vereisten voor de winkelfunctie.

3. Maak je Facebook-kanaal:

Instagram is eigendom van Facebook en de organisatie moet volledige informatie-overeenkomst garanderen, dus je zou ook een Facebook-kanaal op je Instagram-account moeten hebben.

4. Maak uw zakelijke account aan:

Als je aan de bovenstaande vereisten hebt voldaan, kun je nu je unieke Instagram-bedrijfsaccount maken. Dit is totaal anders dan het sociale account van een gewone gebruiker.

5. Koppeling van uw verkoopkanaal aan uw Shopify-winkel:

Eindelijk zou je nu je Instagram-verkoopkanaal kunnen verbinden met je Shopify-winkel. De twee accounts zullen met elkaar communiceren, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het voorbereiden van klanttransacties.

Conclusie

Wat je ook doet, wees niet saai! In het geval dat u uw productfoto’s niet aantrekkelijk vindt, zullen gebruikers op Instagram het op dat moment waarschijnlijk ook niet leuk vinden.

Zorg er voortdurend voor dat u uw producten in hun beste licht presenteert met betrekking tot winkelen op Instagram. Met consistent meer dan een miljard klanten biedt Instagram verkopers een van de beste beschikbare zakelijke internetvoertuigen.

Bron: Kanika Saxena

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie