Hoe technologie het e-commerceveld heeft veranderd

Hoe technologie het e-commerceveld heeft veranderd

De technologie gaat snel en het effect is iets waar we ons allemaal van bewust zijn. Met zoveel veranderingen die plaatsvinden als gevolg van de vooruitgang in technologie, heeft de e-commercewereld het meest getroffen. Zelfs de klanten van tegenwoordig zijn technisch onderlegd en winkelen het liefst online. De klanten zijn veel slimmer dan voorheen, waar ze voor de gek kunnen worden gehouden met de prijzen en de productkwaliteit. Ze weten meer dan we denken en weten de perfecte winkel te vinden om hun bestellingen te plaatsen.

Omdat de technologie zo snel is, wordt het eenvoudiger om de bestellingen online te volgen en kunnen ze ook kiezen hoe ze online met hun retailers willen communiceren. De verkoop van e-commerce in de detailhandel is sinds 2014 gedaald. In 2017 steeg de omzet tot 2,3 biljoen dollar in 2021 en zal naar verwachting groeien tot 4,88 biljoen dollar.

Toename van e-commercesites

Er is een enorme toename in de e-commerce sites. Bijna elk bedrijf gaat tegenwoordig online omdat ze weten dat hun klanten online op ze wachten. Niemand heeft de tijd om in winkels te winkelen vanwege hun drukke schema’s, maar met zoveel opties online is alles gemakkelijk geworden. De meeste online winkels zijn begonnen met het weergeven van aanbiedingen en kortingen om klanten aan te trekken. Er zijn aanbiedingen zoals “Ontvang 20% ​​korting op uw eerste aankoop”, enz. Tegenwoordig is er niets beters dan de tijd te nemen om thuis te zitten en te winkelen voor uw favoriete jurk van uw favoriete merk. En dan wordt het thuisbezorgd. Wie wil deze luxe niet? Het bespaart ook het geld van de retailers, omdat er geen winkel nodig is om meer dan 1000 producten te tonen.

Enkele feiten

  • De gemiddelde conversieratio’s voor e-commerce variëren van 3% tot 4%.

  • De verkoop van USe-commerce bereikte in 2016 $ 396 miljard en zal naar verwachting groeien tot een enorme 684 miljard in 2020.

Toename in mobiele apps voor e-commerce

Elk online bedrijf stapt over naar de mobiele wereld. het wordt voor hen gemakkelijk om zaken te doen, zelfs als ze op reis zijn. En shoppers gebruiken hun mobiel graag. 55% van de bedrijven heeft een voor mobiel geoptimaliseerde website, mobiele app of beide. Elke 1 op de 4 e-commercedollars wordt besteed aan een mobiel apparaat. Hierbij een impressie van het 3e kwartaal van 2017.

Het maakt het gemakkelijker om met uw gebruikers in contact te komen via een mobiele app. Ze kunnen onderweg gebruik maken van de aanbiedingen en kunnen aankopen direct voltooien via de verschillende betalingsopties en betalingsgateways. Als je een app van een merk op je telefoon hebt, verleid je ertoe om ernaar te kijken voor nieuwe aankomsten of nieuwe aanbiedingen, vergelijkbaar is de mening van de klant, vandaar dat mobiele apps toenemen.

Online betaling

Met de groei in e-commerce is er een toenemende vraag naar geavanceerde en dynamische online betaalmogelijkheden. Er is ook een groei in betalingstechnologieën via websites en mobiele apps. Dit maakt het verkopen en kopen van producten gemakkelijk en eenvoudig. Er zijn ook internationale betalingsfaciliteiten beschikbaar die het grensoverschrijdend winkelen gemakkelijk maken met online betalingsoplossingen zoals PayU. Hiermee kunnen klanten onderweg betalen zonder dat ze hun kaarten of andere gegevens hoeven te gebruiken. Het bespaart veel tijd en geld voor zowel de klanten als de bedrijven. Betalingsgateways zoals PayPal hebben 70% hogere kassatransacties dan niet-PayPal-transacties.

Winkeliers trekken de aandacht van klanten

In de loop der jaren worden e-mailmeldingen snel overspoeld door adverteerders voor mobiele pushmeldingen. Met deze functies kunnen marketeers de aandacht van de consument trekken als nooit tevoren.

Promotieberichten die ooit als spam werden beschouwd, kunnen nu rechtstreeks door de gebruikers op zijn mobiele scherm worden bekeken, zodat ze op de hoogte worden gehouden van de nieuwe aanbiedingen of producten.

Persoonlijke winkelervaring groeit

Er is niets veranderd als het gaat om persoonlijke aandacht tijdens het winkelen. Elke shopper wil een gepersonaliseerde ervaring met de groei in technologie. Technologie zorgt ervoor dat elke shopper zich goed voelt met een aantal gepersonaliseerde aanbiedingen alleen voor hen. Door gebruik te maken van technologie om een ​​verjaardags- en jubileumaanbieding te sturen, krijgen ze het gevoel belangrijk te zijn en herinnerd te worden.

Express levering & enorme kortingen

Wie wil er niet een product voor een lagere prijs zonder te hoeven onderhandelen met de winkeliers? Wie wil er nu niet zijn product dezelfde dag nog in huis hebben zonder naar de winkel te gaan. De concurrentie en de vraag naar beide neemt toe. Dit is soms een uitdaging, maar met winkels die een bezorgoptie op dezelfde dag aanbieden met extra kosten, wordt het populair onder de consumenten. Amazon is zo’n site waar alle consumenten tegenwoordig dol op zijn.

Sociale media

Social Media heeft een grote rol gespeeld om de klanten dichter bij de retailers te brengen. Klanten kunnen direct berichten naar de merken sturen en snel antwoord krijgen op hun vragen. Het heeft de klantenservice voor een groot deel verbeterd. Sterker nog, merken zijn ook sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, enz. gaan gebruiken voor promoties. In feite zijn er op deze platforms directe call-to-action-knoppen zoals ‘Shop Now’ ‘Buy Now’ waarmee klanten rechtstreeks vanaf de pagina kunnen kopen. Ze geven de klanten de kans om het merk te ontdekken en te zien wat het nog meer heeft om ze aan te bieden

Dit zijn enkele manieren waarop technologie e-commerce in grote mate heeft beïnvloed. Dit zijn niet de enige manieren, maar slechts enkele van de populaire middelen die een impact hebben gehad op e-commerce en de online bedrijven. Deze manieren hebben een belangrijke rol gespeeld bij het transformeren van e-commerce en om het zo groot te maken als het nu is. Aanbiedingen, kortingen en meerdere betalingsopties hebben open deuren voor kleine bedrijven om online bedrijven te starten met weinig investeringen.

Gevolgtrekking

Mobielvriendelijke websites en mobiele apps hebben de manier veranderd waarop mensen naar e-commerce kijken. Het is voor de meeste mensen de meest favoriete manier van winkelen geworden. Samen met sociale media helpen mobiele apps bedrijven om grotere winsten te behalen via deze platforms. Sommigen van hen beginnen hun online bedrijf vanuit huis met weinig investeringen. Al met al heeft technologie op de meest positieve manier bijgedragen aan de groei van e-commerce en alle online bedrijven.

Bron: Mitul Patel

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie