Hoe transparant moet u zijn bij het promoten van gelieerde producten?

Hoe transparant moet u zijn bij het promoten van gelieerde producten?

Als u gelieerde producten promoot, betekent dit dat u de producten van iemand anders promoot en dat zij u een commissie geven voor elke verkoop. Er zijn veel regels en voorschriften die u moet volgen om affiliate marketing op de juiste manier te beoefenen. De waarheid is, hoe transparanter je bent, hoe beter.

Een ding om te onthouden is dat transparant zijn in zaken voor iedereen gunstig is. Mensen laten weten dat uw link naar dat nuttige product een aangesloten product is, bevordert het vertrouwen. Het geven van de link zonder het te vertellen lijkt misschien geen probleem, maar sommige mensen worden daar boos over en voelen zich alsof er tegen ze is gelogen. Volgens de wet moet je:

Geef contactgegevens op:

U kunt zich in de huidige online wereld niet achter uw computer verschuilen en niet zijn wie u werkelijk bent, en dat zou u ook niet moeten willen. U bent er om uw publiek en klanten te bedienen en zij moeten contact met u opnemen. Zorg voor gemakkelijk te vinden contactgegevens op zoveel manieren als u zich kunt veroorloven.

Zorg voor openbaarmaking op de pagina

Elke bezoeker die naar uw pagina komt, moet de mogelijkheid hebben om te lezen dat u geld verdient via gelieerde links en productpromotie. Dat betekent dat op elke pagina die u een product verkoopt, u de openbaarmaking moet opnemen. Je kunt een plug-in vinden om je hierbij te helpen, of shortcode gebruiken als je WordPress gebruikt.

Een beleidspagina

Maak een hele pagina die gewijd is aan het uitleggen van al uw beleid, zodat alle websitebezoekers naar die pagina kunnen kijken om de aard van uw bedrijf te achterhalen. U moet alle partnerschappen bespreken, hoe dingen worden vervuld, communicatie, enzovoort. Uw klanten moeten bijvoorbeeld weten dat als ze iets kopen via een link, ze de klantenservice voor dat product moeten zoeken met de plaats waar ze hebben gekocht, maar dat u toch wilt weten of ze meer problemen hebben.

Andere nuttige gegevens

Feit is dat alle gegevens die u kunt verstrekken, u transparanter maken. Het maakt de ervaring van uw publiek ook veiliger en comfortabeler. Voeg bijvoorbeeld getuigenissen, aanbevelingen, korte rapporten enzovoort toe over de producten die u aanbeveelt. Alles waarvan u denkt dat het helpt om vertrouwen op te bouwen en u transparanter te maken voor uw publiek, moet u doen.

Maar zelfs als het geen kwestie van de wet was, bouwt transparantie echt die know-, like- en trustfactor op die iedereen zo graag wil. Als je mensen vertelt dat je geld verdient om iets te promoten, neemt dat niet weg dat je iets verkoopt dat hun probleem oplost.

Bron: Jon Allo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie