Hoe u de beste draadloze router kiest

Hoe u de beste draadloze router kiest

Hoewel alle draadloze routers er hetzelfde uitzien, kunnen ze in feite heel verschillend zijn. Eén ding is zeker, als je niet erg technisch bent ingesteld, kunnen sommige ervan een ondoordringbare mist lijken. Dus, voor degenen die geen technische snufjes zijn, maar toch de beste draadloze router willen vinden voor minder dan $ 100, hier is een basisgids voor het kiezen van de beste goedkope draadloze router voor thuis.

Heb je er überhaupt een nodig?

Voordat u zich zelfs maar zorgen maakt over de prijs en wat al het jargon betekent, is de eerste vraag die u moet stellen; heb je er überhaupt een nodig? Als je maar één computer hebt die je met internet wilt verbinden, en je gebruikt deze altijd in dezelfde ruimte, vergeet dan niet dat je ook gewoon via een kabel verbinding kunt maken.

Bepaal waar je het voor nodig hebt

Draadloze routers kunnen aanzienlijk in prijs variëren, dus laat u niet misleiden door een verkoper en koop uiteindelijk iets dat u niet echt nodig heeft. Zoek uit waarvoor u uw internetverbinding gaat gebruiken voordat u begint rond te kijken. Als je maar een paar keer per dag op internet surft en je e-mails leest, heb je alleen een heel eenvoudig model nodig. Aan de andere kant, als je een persoon in huis hebt die graag films kijkt, een ander die online games wil spelen en je nog steeds je e-mails wilt kunnen lezen, zou je een duurder model nodig hebben om het hoofd te bieden aan met al dat verkeer.

Snelheidsclassificaties

Dit is niet het artikel om te veel in te gaan op het technische jargon, maar snelheidsbeoordelingen zijn iets waar je rekening mee moet houden. De snelheid van een draadloze router wordt weergegeven in megabits per seconde (Mbps). Om je een idee te geven van wat dat betekent; vroege modellen waren in de regio van 11 Mbps, een middenklasse-model zou in het bereik van 150 Mbps tot 600 Mbps liggen, en een topproduct zou een theoretische snelheid van meer dan 1.000 Mbps bieden. Het is niet nodig om de beste alles-in-één draadloze router te kopen die u kunt vinden als uw internetgebruik licht zal zijn.

Bereik

Als je overal in huis een draadloos signaal wilt ontvangen, dan is het bereik iets dat je moet controleren. Houd er echter rekening mee dat het bereik dat wordt gespecificeerd in de specificaties van de fabrikant het maximaal mogelijke bereik is en dat er veel dingen zijn die een draadloos signaal kunnen verstoren of verzwakken.

Controleer de garanties

Als u goedkope draadloze routers en draadloze routers zoekt voor minder dan $ 200, zorg er dan voor dat u controleert wat voor soort garantie bij het product wordt geboden. Als een fabrikant niet bereid is om zijn producten te ondersteunen met een behoorlijke garantie, kan dit een indicatie zijn dat de kwaliteit van het product niet zo goed is als zou moeten.

Kijk rond en lees recensies

Een van de manieren om erachter te komen of wat u koopt echt zo goed is als de fabrikant beweert, is door klantrecensies te lezen. Hoewel sommige beoordelingen misschien niet echt zijn, kunt u de trend in beoordelingen nog steeds zien en het is de moeite waard om het product toe te voegen aan uw korte lijst met draadloze routers.

Bron: Neil Savin

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie