Hoe u de beste handelsstrategie voor opties kiest

Hoe u de beste handelsstrategie voor opties kiest

De magie van handel in opties is dat een verscheidenheid aan strategieën kan worden gekoppeld aan verschillende filosofieën over aandelenhandel. Elke strategie heeft een ander niveau van winstgevendheid en risicotolerantie, en het gebruik van een verscheidenheid aan strategieën kan een portefeuille heel mooi opfleuren! In dit artikel zal ik vier verschillende strategieën voor aandelenhandel schetsen en hoe deze kunnen worden gekoppeld aan overeenkomstige strategieën voor het verhandelen van opties die u op uw portefeuille kunt toepassen. Het belangrijkste idee is om eerst te focussen op een onderliggende strategie voor aandelenhandel en vervolgens een aanzienlijke hefboomwerking en kracht aan de handel toe te voegen door opties te gebruiken.

De belangrijkste factor bij het overwegen van elk van deze strategieën is het concept van TIME DECAY. De waarde van een optie neemt in de loop van de tijd af, tot de dag waarop de optie afloopt. Dit concept kan de grootste vijand zijn van elke optiehandel, die ten koste gaat van de winst, of het kan de sleutel zijn tot succesvolle en winstgevende optiehandel.

Ten eerste, welke strategie?

Er zijn over het algemeen vier verschillende strategieën die worden gebruikt door aandelenhandelaren, die elk gevolgen hebben wanneer ze worden toegepast op opties:

(i) Positiehandel

Handelaren kopen een aandeel en houden het voor lange tijd vast, op basis van goede fundamenten van het bedrijf. Ze zullen vaak wachten tot een aandeel echt een goede waarde bereikt, en dan kijken naar institutionele of insider-aankopen voordat ze een zet doen. Naarmate de aandelenkoers stijgt, kijken ze uit naar andere kopers om in te grijpen en de prijs nog verder te verplaatsen.

GESCHIKTE OPTIESTRATEGIE

Het kopen van calls en puts is NIET gepast, omdat u hoge premies betaalt voor tijdswaarde, waarvan de meeste in de loop van de tijd kunnen worden weggevaagd, zelfs als de aandelen in prijs stijgen. TIME DECAY is je vijand.

Door elke maand gedekte calls te verkopen in de optiecyclus op de aandelen die u al bezit, kunt u de kosten die u voor de aandelen hebt betaald bij de eerste transactie aanzienlijk verlagen. Zelfs als de voorraad daalt, kun je nog steeds als winnaar uit de bus komen!

(ii) Momentum- of trendhandel

Zodra een aandeel een duidelijke beweging of uitbraak heeft gemaakt, stappen de Momentum-handelaren in en rijden het aandeel omhoog langs een trend naar zijn eerste grote ommekeer. Ze hopen op kortere termijn winst te maken met een snelle prijsbeweging. De bewaartermijnen variëren van zes weken tot zes maanden.

GESCHIKTE OPTIESTRATEGIE

Het kopen van calls en puts is NIET gepast, omdat u grote premies betaalt voor tijdswaarde, waarvan de meeste na verloop van tijd zullen worden weggevaagd, zelfs als de aandelen in prijs stijgen. TIME DECAY is je vijand bij Momentum Trading, tenzij je een bijzonder sterke en snel bewegende trend hebt.

Het verkopen van creditspreads is een goede strategie en kan in feite zeer winstgevend zijn, omdat u, wanneer u spreads verkoopt op het tegenovergestelde been van de richting van het momentum van het aandeel (bijv. verkopen van creditspreads op voorraad met een sterk stijgende trend), u herhaaldelijk kunt kopen de spreads terug voor minimale kosten en een andere spread dichterbij verkopen. Deze strategie kan gemakkelijk 10-15% winst per maand opleveren. Time Decay is je geheime wapen om deze strategie te verhandelen.

Het verkopen van Naked Puts is een goede strategie en kan zelfs winstgevender zijn dan het verkopen van creditspreads. Het laat u echter in de positie dat u mogelijk veel aandelen moet kopen als de transactie tegen u ingaat, en daarom vereist uw makelaar dat u veel marge heeft.

(iii) Swinghandel

Swing Traders kopen en verkopen schommelingen of schommelingen binnen een trend. Houdtijden zijn tussen de 2 en tien dagen. Dit is een handelstechniek op kortere termijn die meer afhankelijk is van de trendrichting dan van fundamentele of technische indicatoren.

GESCHIKTE OPTIESTRATEGIE

Als je de vaardigheid onder de knie hebt om omkeringen of schommelingen binnen een trend te identificeren, en weet hoe je een exit-strategie moet plannen, kun je beginnen met het kopen van calls en puts, of DITM-opties, die je naar echte winst zullen brengen! Met Swing Trading zijn de wachttijden kort (2-10 dagen) en dus minimaliseert u het effect van uw aartsvijand, TIME DECAY.

(iv) Daghandel

Daghandelaren richten zich op de vele kleine bewegingen die tijdens de handelsdag plaatsvinden, voornamelijk weergegeven door kandelaarpatronen. Deze strategie heeft een makelaarsvereiste van minimaal $ 25.000 om in aanmerking te komen, wat veel beginners knock-out slaat.

GESCHIKTE OPTIESTRATEGIE

Optiehandel past niet bij deze strategie. Makelaarskosten voor de handel in opties zijn vrij hoog, en daghandelaren betalen uiteindelijk enorme bedragen aan hun makelaars.

Samengevat:

Als u ten minste 100 eenheden van een aandeel bezit dat niet bijzonder trending is in een bepaalde richting, verkoop dan elke maand Covered Calls in de optiecyclus. U kunt de nettoprijs die u oorspronkelijk voor de aandelen hebt betaald, elke maand met 5-12% verlagen.

Als u ten minste $ 1.000 op uw account heeft en een trend kunt herkennen, kunt u gemakkelijk elke maand creditspreads verkopen of naakte puts verkopen in de optiecyclus.

Als je de Swing Trading-principes onder de knie hebt, met name het idee om in- en uitstappen te plannen, kun je call- en puts- of DITM-opties kopen en fenomenale winsten maken.

Bron: Rob Forbes

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie