Hoe u de financiële strijd tegen uw auto kunt winnen?

Hoe u de financiële strijd tegen uw auto kunt winnen?

Denk op de lange termijn (voor modellen)

Koop de auto die u wilt – maar pas nadat deze minstens twee jaar oud is, en drie zou beter zijn. Door dit te doen, bespaart u automatisch honderdduizenden dollars tijdens uw leven.

Toen ik 23 was, wilde ik een mooie vierdeurs sedan kopen en ik voelde me aangetrokken tot de Cadillac STS. Het nieuwe model had een basisprijs van meer dan $ 50.000, en met alle kleine extra’s was de sticker bijna $ 55.000. Ik deed het op jonge leeftijd erg goed, maar ik deed het niet zo goed om 50 duizend op een nieuwe auto te blazen.

Ik bladerde door mijn lokale krant (ja, dit was voordat internet alles veranderde) en zag een advertentie voor een 2,5 jaar oude Cadillac STS voor $ 19.500. De auto had minder dan 40.000 mijl op de teller en werd geleverd met een verlengde garantie tot 90.000 mijl. Het was prachtig, glanzend en net geserviced.

Het was een aantrekkelijke prijs aangezien de eerste eigenaar de afschrijving at.

Volgens de gemiddelde auto zal 11 procent van zijn waarde verliezen zodra je hem van het perceel rolt en nog eens 15 tot 20 procent het eerste jaar dat je hem bezit. De afschrijving (verlies) in het tweede jaar is nog eens 15 procent, bij een verlies van minimaal 45 procent over de eerste twee jaar.

Afschrijvingen worden meestal berekend op basis van de basisprijs, niet op de extra’s. Dit kan het sportpakket zijn dat de prijs met $ 10.000 verhoogt, maar je pas na de eerste of twee jaar $ 2.000 teruggeeft. Het is dus heel goed mogelijk om mooie auto’s te vinden met nog fabrieksgarantie en 35 tot 50 procent minder te betalen dan de eerste eigenaar deed toen hij nieuw kocht.

Ik heb vier jaar met die auto gereden, had weinig eigen reparaties en verkocht hem voor $ 3.500.

Dus wat voor deal zou je vandaag kunnen krijgen? Toen ik jong was, was een van de droomauto’s een Ferrari Testarossa, en de prijs was ongeveer $ 200.000. Je kunt er nu een kopen voor ongeveer $ 50.000, en de meeste hebben niet zoveel kilometers op de teller omdat ze door de eigenaren zijn bevallen.

Denk op korte termijn (voor leningen)

Als u uw auto-aankoop financiert, kunt u veel geld besparen door de looptijd op maximaal 36 maanden te houden. Hierdoor bouwt u sneller eigen vermogen op in de auto en bespaart u rente.

Dit kan moeilijk zijn omdat de maandelijkse betaling hoger is dan wanneer u over zes jaar financiert, en het is hoger dan een maandelijkse lease. Als u gedurende drie jaar $ 25.000 tegen 5 procent rente financiert, is uw maandelijkse betaling $ 749,27 en uw totale uitbetaling $ 26.974. Als u die lening tot zes jaar verlengt, daalt uw maandelijkse betaling naar $ 402,62, maar uw totale uitbetaling stijgt naar $ 28.989. Dat is $ 2.015 meer uit je zak om de auto te bezitten.

Ervan uitgaande dat u de auto koopt met een kleine aanbetaling, door deze voor zes jaar te financieren, verloopt de afbetaling van uw lening veel langzamer dan de afschrijving op het voertuig, waardoor er bijna vanaf het begin een “onderwater” situatie op de auto ontstaat -Gaan. Tijdens het driejarige programma betaalt u de auto sneller af dan hij afschrijft, waardoor u opties heeft als u het voertuig moet verkopen.

Als u die betaling van drie jaar echt niet kunt betalen, neemt u een optie voor vijf jaar en stuurt u elke maand een beetje extra naar de hoofdsom om het eerder af te betalen.

Een nieuwer model leasen ziet er aantrekkelijk uit omdat de maandlast lager is, maar dat wil je misschien niet doen. Ik zal in de volgende post uitleggen waarom, wanneer ik verschillende andere manieren aanbied om veel geld te besparen bij het kopen van een auto.

Geloof het of niet, je kunt beter je eigen auto kopen dan je 401k of IRA te financieren!

Bron: John Jamieson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie