Hoe u de grootte van uw iCloud-back-up kunt verkleinen om te voorkomen dat u uw gegevens in gevaar brengt?

Hoe u de grootte van uw iCloud-back-up kunt verkleinen om te voorkomen dat u uw gegevens in gevaar brengt?

Apple biedt elke iCloud-gebruiker 5 GB gratis opslagruimte, die kan worden gebruikt om een ​​iPhone of iPad te back-uppen. Terwijl u gegevens op uw apparaat verzamelt, is het mogelijk dat de totale grootte van de iCloud-back-up de opslaglimiet van 5 GB overschrijdt. De kans dat u de opslaglimiet van 5 GB bereikt, neemt toe als u een back-up maakt van meerdere iOS-apparaten naar iCloud.

Wanneer de opslaglimiet is bereikt, ontvangt u een melding op uw apparaat dat de iCloud-opslag vol is. Op dit moment kunnen er geen extra back-ups naar iCloud worden gemaakt. Zonder een recente back-up loopt u het risico bepaalde gegevens te verliezen als uw apparaat zoekraakt of kapot gaat.

Zodra u de opslaglimiet van iCloud bereikt, zijn er in principe drie opties om een ​​back-up van uw apparaat te maken:

  1. Schakel iCloud-back-up en back-up naar uw computer uit met iTunes
  2. Betaal voor extra iCloud-opslag
  3. Verwijder enkele gegevens van het apparaat om de hoeveelheid gegevens waarvan een back-up wordt gemaakt naar iCloud te verminderen.

Controleer of u iCloud-back-up gebruikt

Als u niet zeker weet of iCloud-back-up is ingeschakeld op uw apparaat, opent u de app Instellingen, selecteert u iCloud en selecteert u vervolgens Opslag en back-up. Als de schuifregelaar voor iCloud-back-up is ingesteld op de aan-positie, maakt uw apparaat een back-up naar iCloud. Om te voorkomen dat uw apparaat een back-up maakt naar iCloud, stelt u de schuifregelaar in op de uit-positie. Als u iCloud-back-up uitschakelt, wordt er niet langer automatisch een back-up gemaakt van de gegevens op uw apparaat. Om een ​​back-up van uw gegevens te maken, moet u uw apparaat op uw computer aansluiten en er een back-up van maken met iTunes.

Bovendien ziet u bovenaan het venster de totale iCloud-opslagcapaciteit en de hoeveelheid opslagruimte die nog beschikbaar is voor gebruik. Onder aan het venster vindt u de datum waarop de laatste iCloud-back-up is uitgevoerd.

Optimaliseer iCloud-back-up door onnodige gegevens te verwijderen

Om te zien van welke informatie een back-up wordt gemaakt naar iCloud, open je de app Instellingen, selecteer je iCloud, selecteer je Opslag en back-up en tik je vervolgens op Opslag beheren. Boven aan het venster staat een lijst met alle apparaten waarop back-ups zijn opgeslagen in iCloud. Als u een oud apparaat ziet dat u niet meer gebruikt, kunt u wat ruimte besparen door die back-up volledig te verwijderen. Om een ​​back-up uit de lijst te verwijderen, tikt u op de naam van het apparaat en selecteert u Back-up verwijderen in het venster dat verschijnt.

Om de back-upgegevens voor het apparaat dat u momenteel gebruikt te wijzigen, tikt u op de naam van het apparaat in de lijst met back-ups. Er verschijnt een scherm met de grootte van de back-up samen met de datum waarop de laatste back-up is uitgevoerd. Er is ook een lijst met apps die zijn opgenomen in de iCloud-back-up. De apps zijn gerangschikt op basis van de hoeveelheid iCloud-opslagruimte die ze gebruiken. Apps die de meeste iCloud-opslagruimte gebruiken, worden bovenaan weergegeven. Meestal wordt de filmrol echter als eerste vermeld, ongeacht de grootte. Voor de meeste mensen vereist de filmrol over het algemeen de meeste iCloud-opslagruimte omdat foto’s en video’s grote bestandsgroottes hebben.

Om te voorkomen dat een app een back-up maakt naar iCloud, zet u de schuifregelaar voor die app op de uit-stand. Als u dit doet, vraagt ​​uw apparaat u om de actie te bevestigen door te vragen of u de iCloud-back-up echt wilt stoppen en alle app-gegevens van iCloud wilt verwijderen.

Als u de gegevens uit iCloud verwijdert, hoeft deze niet van uw apparaat te worden verwijderd. De gegevens die aan die app zijn gekoppeld, worden verwijderd uit iCloud en met de schuifregelaar in de uit-positie worden de app-gegevens niet opgenomen in toekomstige iCloud-back-ups.

Ga door de lijst met apps en schakel de schuifregelaar uit voor die apps die u niet wilt opnemen in de iCloud-back-up. Onthoud dat als er geen back-up van een app wordt gemaakt en er iets met uw apparaat gebeurt, u die gegevens niet kunt herstellen. Zorg er dus voor dat u echt geen back-up van een app hoeft te maken voordat u deze uit de iCloud-back-up verwijdert.

Foto’s op uw computer opslaan

Misschien heb je een grote hoeveelheid opslagruimte die wordt gebruikt voor de filmrol, maar wil je niet helemaal stoppen met het maken van back-ups van je foto’s naar iCloud. U kunt de foto’s van uw apparaat naar uw computer kopiëren en vervolgens enkele foto’s van het apparaat verwijderen. Als u de foto’s van het apparaat verwijdert, is er minder ruimte nodig voor de iCloud-back-up.

Extra opslagopties

Als je gewoon geen afstand kunt doen van een van die foto’s op je apparaat en toch iCloud wilt gebruiken om al je gegevens te back-uppen, is er altijd de mogelijkheid om extra iCloud-opslagruimte aan te schaffen bij Apple. Om de prijzen voor extra opslagplannen te zien, open je de app Instellingen, selecteer je iCloud, selecteer je Opslag en back-up en tik je op Koop meer opslagruimte. U kunt extra opslagruimte rechtstreeks vanaf uw apparaat aanschaffen.

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie