Hoe u de juiste financieel adviseur voor u vindt?

Hoe u de juiste financieel adviseur voor u vindt?

Het kan een lastige opgave zijn om de juiste financieel adviseur voor u te vinden. Hoe weet je tenslotte wie je kunt vertrouwen? En alleen omdat iemand betrouwbaar kan zijn, hebben ze echt alle antwoorden op de vragen waar je hulp bij nodig hebt? Welk ervaringsniveau hebben ze? En nog belangrijker, werken ze echt in uw belang of kijken ze gewoon voor zichzelf? Alsof dit nog niet genoeg zorgen zijn, moet u zich ook zorgen maken over hoe ethisch uw adviseur is. U wilt niet dat u samenwerkt met de volgende Bernie Madoff die er met al uw geld vandoor gaat of uw waardevolle bezittingen gebruikt om zijn of haar volgende grote Ponzi-plan te financieren. Dus hoe doorzoek je alle opties en vind je de juiste adviseur voor jou?

Laten we eens kijken naar 3 dingen waar u op moet letten bij het selecteren van de juiste financieel adviseur voor u en uw gezin. Ten eerste, hoe weet je dat ze legitiem zijn, ten tweede hoe weet je dat ze het beste met je voor hebben, en ten derde hoe weet je dat ze goed bij je passen? Laten we alle drie deze vragen eens nader bekijken om u te helpen de hulp te krijgen die u nodig heeft.

Dus hoe voert u uw due diligence uit en zorgt u ervoor dat een adviseur waarmee u overweegt samen te werken, daadwerkelijk een legitieme financiële adviseur is met verifieerbare ervaring en up-to-date licenties? De eerste plaats die u misschien wilt controleren, is een website genaamd Broker Check. U kunt gewoon zoeken op Broker Check om de officiële website te vinden. Deze website heeft een gratis tool om de achtergrond en ervaring van financiële makelaars, adviseurs en bedrijven te onderzoeken. Brokercheck kan u onmiddellijk vertellen of een persoon is geregistreerd zoals wettelijk vereist om effecten te verkopen die beleggingsadvies bieden of beide. Brokercheck geeft u ook een momentopname van het arbeidsverleden van een adviseur, licentie-informatie en regelgevende maatregelen, arbitrages en klachten. Zou dit geen goede informatie zijn voordat u een relatie met een Adviseur aangaat?

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen of een Adviseur het beste met u voor heeft of niet. Een manier om u te helpen dit te achterhalen, is door uw adviseur te vragen of hij of zij optreedt als fiduciair? Ik weet dat dat een woord van drie dollar is, maar het betekent alleen dat ze wettelijk verplicht zijn om uw belang voor hun eigen belang te stellen en eventuele belangenconflicten die dat doel zouden kunnen belemmeren, van tevoren bekend te maken. Als een Fiduciair bijvoorbeeld een commissie krijgt betaald voor een product dat hij/zij u aanbeveelt, zijn ze verplicht dit aan u bekend te maken voordat u het koopt. Een ander nuttig ding om op te letten, is om te zoeken naar een adviseur die om meer vraagt ​​dan alleen uw financiële overzichten. Voordat ze met u beginnen te werken, moeten ze vragen om uw belastingaangiften, uw juridische documenten en uw verzekeringscontracten. Als het enige wat ze willen zien of praten over uw investeringsverklaringen zijn, hoe kunnen ze dan echt rekening houden met uw hele situatie bij het doen van aanbevelingen?

Ten slotte mag u nooit enige verkoopdruk voelen om door te gaan of een overhaaste beslissing te nemen. Een professionele adviseur zal geen ouderwetse verkooptactieken gebruiken om u als klant te winnen. Het kan nodig zijn om meer dan één adviseur te ontmoeten en gewoon te zien hoe u zich bij elke vergadering voelt. Als u zich op een of andere manier onder druk of ongemakkelijk voelt, dan is dat waarschijnlijk niet de juiste adviseur voor u. U moet het gevoel krijgen dat de adviseur in kwestie goede vragen stelt met als doel u te helpen een weloverwogen beslissing over uw geld te nemen die voor u goed voelt. Als je feedback krijgt dat hij/zij meer geïnteresseerd is in het maken van een verkoop dan in het juiste doen, dan moet je waarschijnlijk naar iemand anders gaan.

Er zijn zeker andere factoren waar u rekening mee kunt houden, zoals de specialiteit van Advisors en zelfs de nabijheid van uw woonplaats. Als u echter begint met de basisprincipes van het doen van uw due diligence, ervoor zorgt dat ze uw belangen op de eerste plaats stellen en beslist of u een goed gevoel bij hem/haar hebt, dan maakt u een goede start met het vinden van de juiste financiële Adviseur voor u. Goede jacht!

Bron: Antonio Filippone

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie