Hoe u duidelijke en nauwkeurige financiële voorspellingen voor uw bedrijf maakt

Hoe u duidelijke en nauwkeurige financiële voorspellingen voor uw bedrijf maakt

Het maken van heldere en nauwkeurige financiële prognoses voor uw bedrijf tijdens de opstartfase is cruciaal.

De meeste bedrijfseigenaren klagen dat het opzetten van nauwkeurige financiële projecten tijdrovend is en dat die tijd kan worden gebruikt om verkopen te genereren in plaats van planning. Er zullen echter maar weinig investeerders in uw bedrijf investeren als ze geen duidelijke prognoses hebben.

Correcte financiële prognoses helpen u bij het maken van personeels- en operationele plannen die uw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Hier zijn manieren om u te helpen financiële prognoses voor uw bedrijf op te stellen.

Begin met onkosten

Zit uw bedrijf in de opstartfase? Als dat zo is, is het gemakkelijker om uitgaven te voorspellen dan inkomsten. Begin daarom met schattingen voor de gemeenschappelijke kosten zoals huur, energierekeningen, telefoonrekeningen, juridische kosten, advertenties, kosten van verkochte goederen, materialen en kosten van klantenservice.

Verdubbel uw schattingen voor marketing en reclame omdat ze de neiging hebben om boven verwachting te escaleren. Driedubbele juridische en verzekeringskosten omdat deze moeilijk te voorspellen zijn.

Controleer de sleutelverhoudingen om ervoor te zorgen dat uw projecties nauwkeurig zijn

Vergeet uitgaven niet, vooral niet na het doen van agressieve inkomstenvoorspellingen. De meeste ondernemers richten zich op het behalen van omzetdoelen en gaan ervan uit dat ze de kosten kunnen aanpassen als de inkomsten niet uitkomen. Positief denken kan u helpen uw verkoop te verbeteren, maar het is niet genoeg om de rekeningen te betalen.

Door belangrijke ratio’s te gebruiken, kunt u uw inkomsten- en uitgavenprognose op elkaar afstemmen. Hier zijn een paar verhoudingen die kunnen leiden tot een nauwkeurige voorspelling:

Bruto winstmarge

Dit is de verhouding tussen de totale directe kosten en de totale inkomsten voor een bepaalde periode. Houd rekening met aannames die uw brutomarge van 10 naar 40% kunnen verhogen. Als uw klantenservice- en verkoopkosten nu laag zijn, kunnen ze in de toekomst bijvoorbeeld hoog zijn.

Operationele winstmarge

De operationele winstmarge meet de winst die een bedrijf maakt op een verkoop in dollars, na betaling van de variabele productiekosten – zoals lonen en grondstoffen, en vóór betaling van rente of belasting. Verwacht een positieve beweging van deze verhouding.

Naarmate uw omzet groeit, zouden de overheadkosten een klein deel van de totale kosten moeten uitmaken, dus uw bedrijfswinstmarge zou moeten toenemen. De meeste ondernemers maken een fout door het break-even punt te vroeg te voorspellen en gaan ervan uit dat ze geen financiering nodig hebben om dit punt te bereiken.

Totaal aantal medewerkers per klant

Ben jij een eenmanszaak die van plan is om je bedrijf op eigen kracht te laten groeien? Let dan goed op deze verhouding.

Deel het aantal werknemers in uw bedrijf (slechts één als u alles alleen doet) door het totale aantal klanten dat u heeft. Vraag jezelf dan af of je al die accounts wilt beheren in vijf jaar als het bedrijf is gegroeid. Als dat niet het geval is, moet u uw aannames over de loonlijst of inkomsten of beide opnieuw beoordelen.

Bron: Jon Allo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie