Hoe u een zoekmachine-evaluator kunt worden en vanuit huis geld kunt verdienen?

Hoe u een zoekmachine-evaluator kunt worden en vanuit huis geld kunt verdienen?

Een hot topic tegenwoordig is de bijbaan of bijbaan. Veel mensen zijn op zoek naar een bijverdienste en willen een flexibele baan die bij hun leven past. Een interessante kans om geld te verdienen waar nog niet veel mensen van weten, is als evaluator van een zoekmachine.

In mijn vrije tijd werk ik al enkele maanden als evaluator van zoekmachines. Sinds mijn dochter twee jaar geleden werd geboren, had ik een paar verschillende gedachten over inkomen en werken.

Deze twee ideeën vielen mij het meest op.

Eén: ik wilde mijn inkomen verhogen. Ik wilde meer geld kunnen sparen voor ons pensioen en regelmatig bijdragen aan het studiefonds van onze dochter.

Twee: ik wilde niet meer tijd van mijn dochter wegnemen. Ik werk al parttime buitenshuis, en ik wilde dat niet verhogen voordat ze naar school gaat. Welke bijkomstigheid ik ook heb, het moet passen in ons leven zoals het nu is.

Dus begon ik te brainstormen over ideeën voor bijzaken. Er waren veel bedrijven waarin ik niet geïnteresseerd was; ze pasten gewoon niet bij mijn waarden. Een baan waarbij ik grotendeels mijn eigen uren kon bepalen, sprak me aan. Het was belangrijk dat het een losse baan was – geen vaste vaste uren per week.

Uiteindelijk kwam ik een vacature tegen voor een functie als evaluator voor zoekmachines. Ik had nog nooit van deze baan gehoord, maar ik stond ervoor open om werkelijk alles te onderzoeken, om te zien of het aan mijn bovenstaande criteria voldeed. Een zoekmachine-evaluator beoordeelt en verbetert de zoekmachineresultaten voor de beste internetzoekmachinebedrijven. Verschillende taken waaraan een evaluator van een zoekmachine kan deelnemen, zijn onder meer zoeken op het web, video-evaluatie, kaarten, lokale, automatiseringsprojecten en andere.

De vereisten waren dat je een persoon bent die analytisch is, uitstekend is in webgebaseerd onderzoek en kennis van internet. In de vacature staat ook dat ze op zoek zijn naar iemand met een brede interesse die ook specifieke expertises heeft. Sommige bedrijven hebben een universitaire/hogeschooldiploma nodig voor deze functie, maar niet alle. Snel internet is een must en sommige bedrijven hebben ook een smartphone nodig.

Er zijn verschillende bedrijven die banen voor zoekmachine-evaluator of beoordelaar aanbieden. Deze omvatten:

 • Appen (huurt wereldwijd)

 • Leapforce (die onlangs is overgenomen door zijn concurrent – Appen)

 • Lionbridge (huurt wereldwijd)

 • ZeroChaos (werkt alleen mensen in de Verenigde Staten)

 • iSoftStone (huurt wereldwijd)

 • Google (een van de weinige thuiswerkposities die door hen wordt aangeboden)

Sommige bedrijven vereisen dat u een kwalificatie-examen aflegt en haalt voordat u een baan wordt aangeboden.

Veel van deze bedrijven nemen ook mensen aan voor de functie van Social Media Evaluator. Dit is vergelijkbaar met de positie van een evaluator van een zoekmachine, maar werkt met de grote sociale netwerken.

Dit leek me de perfecte gelegenheid om het te proberen. Het paste in mijn doel om meer geld te verdienen en me tegelijkertijd niet meer van mijn dochter af te halen dan ik al ben voor mijn parttime werk.

Ik solliciteerde bij één bedrijf en hoorde een paar weken niets terug. Ik was het eigenlijk al vergeten toen ik het hoorde. Omdat dit bijzaak was, was het nooit de bedoeling dat het mijn vaste inkomen zou vervangen. Ik werd uitgenodigd om het evaluatie-examen af ​​te leggen. Met betrekking tot het kwalificerende examen is mijn beste advies om het serieus te nemen. Sommige mensen vinden het niet al te moeilijk, maar deze mensen zijn in de minderheid. De meerderheid van de mensen die wordt aangeboden om het examen af ​​te leggen, slaagt er niet bij de eerste poging voor. Ik heb een heel weekend besteed aan het lezen van het aangeboden materiaal en het afleggen van de examens (het examen bestaat uit drie delen). Ook al ben ik geslaagd, ik zou niet zeggen dat ik het gemakkelijk vond. Als je geïnteresseerd bent in deze functie, studeer dan zoals je het meent.

Nadat ik een baan aangeboden kreeg, moest ik een geheimhoudingsverklaring ondertekenen. Ik vermeld dat hier omdat ik geen vertrouwelijke informatie mag vrijgeven, inclusief specifieke taken en salaris. Ik kan wat algemene informatie geven over de functie.

Er zijn positieve en negatieve aspecten aan de meeste banen en een positie als evaluator van een zoekmachine is geen uitzondering. Voor mij persoonlijk wegen de voordelen absoluut op tegen de nadelen, maar ik neem beide lijsten op, zodat u een eigen beslissing kunt nemen.

Zoekmachine evaluator vacatures:

 • Flexibel uurrooster – Je kunt je eigen uren maken. Sommige beoordelaars werken vijf uur per week, andere vijfentwintig. U hoeft niet op vaste tijden in te loggen. Dit is waarom ik deze baan kan laten samenvallen met het dutje van mijn peuter.

 • Werk vanuit huis – Er is geen woon-werkverkeer naar deze baan. De meeste banen hebben de extra tijd die nodig is om op het werk te komen, evenals transportkosten, waardoor het loon dat ze daadwerkelijk per uur ontvangen, daalt. Met deze functies kun je in het comfort van je eigen huis werken, waarbij je het spitsuur inruilt voor werken op je bank in je pyjama.

 • Interessant werk – Je wordt betaald om verschillende dingen te onderzoeken/leren.

 • Salaris – De lonen voor deze functies variëren, maar bedragen ongeveer $ 13- $ 15 per uur (USD).

Nadelen van de functie van zoekmachine-evaluator:

 • Geen voordelen – Je wordt aangenomen als zzp’er. Dit betekent dat u geen voordelen of extra’s van het bedrijf ontvangt. Er wordt van je verwacht dat je voor je eigen computer, snelle internetverbinding en soms een smartphone zorgt.

 • Betaalfrequentie – De meeste bedrijven betalen eenmaal per maand via directe storting. U dient uw factuur elke maand bij hen in, dus zorg ervoor dat u een uitstekende registratie van de gewerkte tijd bijhoudt. Als u vaker dan één keer per maand betaald moet worden, is dit misschien niet de baan voor u.

 • Verantwoordelijk voor uw eigen belastingen – Aangezien u een onafhankelijke contractant bent, zal het bedrijf niet automatisch belastingen van uw loon aftrekken. U bent verantwoordelijk voor het betalen van al uw eigen belastingen, wat opnieuw betekent dat u zeer georganiseerd moet zijn. Een pluspunt van het zijn van een onafhankelijke contractant die vanuit huis werkt, is dat u een deel van uw thuiskantoorkosten moet kunnen afschrijven.

 • Onregelmatig werk – Een veelvoorkomend probleem met beoordelaars is dat de werkdruk van week tot week inconsistent is. Ik merkte dat dit zelf het geval was. Sommige weken kon ik zoveel werken als ik wilde (binnen de zelfopgelegde grenzen van dutjes!), andere weken waren er geen taken beschikbaar. Als u een vast, regelmatig inkomen nodig heeft, is dit waarschijnlijk niets voor u.

Sinds ik als evaluator van zoekmachines werk, vind ik het geweldig dat ik volledig rond het schema van mijn dochter kan werken. Mijn grootste probleem met deze baan zou zijn dat er enkele weken zijn waarin er heel weinig werk beschikbaar is. Dit is een kleine zorg voor mij omdat dit een bijzaak is en niet mijn vaste inkomen.

Een baan als evaluator bij een zoekmachine kan ook een geweldige bijkomstigheid voor u zijn als u een flexibele thuiswerkbaan wilt waarbij u niets hoeft te verkopen.

Bron: Suchot Sunday

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie