Daar ben je dan, op je favoriete comfortabele plek om te ontspannen, wat creatief werk te doen of gewoon rond te hangen. De sfeer is precies goed, lekker drankje binnen handbereik, en je bent klaar om te typen en dan… Vanuit het niets opent je webbrowser een Xfinity-webpagina die om je gebruikersnaam en wachtwoord vraagt.

Je veegt het weg als een eenmalige ergernis en sluit de browser. Maar net als een kind dat om aandacht smeekt, komt het terug, kijkt naar je op en tikt op je schouder om te vragen of je mee wilt doen aan een internet-joyride, niet één keer, niet twee keer, maar ELKE keer dat je de browser sluit.

Je kunt dit wilde kind eindelijk in de time-out zetten en teruggaan naar je gelukkige plek.

Het probleem ligt in twee gebieden, het openbare toegangsgedeelte van de router in het huis of bedrijf waarmee u bent verbonden en de netwerklijst op uw Mac.

Publieke toegang

In de oneindige wijsheid van Comcast hebben ze hun routers opnieuw ingericht zodat abonnees kunnen inloggen op hun Comcast-account en verbinding kunnen maken met internet waar de service beschikbaar is via de netwerknaam “xfinity wifi”. Degenen die deze brede beschikbaarheid willen zonder een Comcast-account, hebben pech.

Hierdoor kunnen abonnees twee dingen doen:

Eerst, het verbindt abonnees met de vele routers binnen het grondgebied van Comcast, waardoor een mesh-netwerk van openbare wifi-hotspots wordt gecreëerd met alleen uw inloggegevens zonder extra kosten voor uw eigen account.

Tweede, het scheidt de verbinding tussen de huis- of bedrijfseigenaren van die van de abonnees die tijdelijk verbinding maken met de router en telt niet als verkeer dat wordt gegenereerd door de eigenaren van de router.

Nu verder om dit probleem uit de weg te ruimen.

Mac-netwerklijst

Het grote probleem met kleine “Xfinity Wifi” die in je gezicht komt, ligt in een plek waar je controle over hebt – je netwerklijst.

Een paar opmerkingen over Mac-netwerkvoorkeuren:

Omdat de Xfinity Wifi een open netwerk is, heb je geen gebruikersnaam en wachtwoord nodig totdat je inlogt op het netwerk.

Open netwerken krijgen de voorkeursstatus en worden als eerste geprobeerd wanneer de draadloze adapter een netwerk zoekt om zich bij aan te sluiten.

U kunt het standaardgedrag van uw Mac aanpassen door de lijst in het netwerkpaneel in Systeemvoorkeuren te herschikken.

Tweak uw lijst met voorkeursnetwerken

1. Klik in Systeemvoorkeuren op Netwerk.

2. De eerste netwerkoptie die wordt vermeld, moet Wi-Fi zijn en zorg ervoor dat dit is gemarkeerd.

3. Zoek en klik vervolgens op de knop Geavanceerd rechtsonder.

4. U kunt uw voorkeursnetwerken hoger in de lijst volgens frequentie naar de bovenkant van dat scherm verplaatsen. Zoek het “Xfinity wifi”-netwerk in de lijst, klik erop en klik vervolgens op de knop “-” om jezelf van dit beest te ontdoen.

5. Als uw iCloud-sleutelhanger actief is, klikt u op Verwijderen (Alle apparaten die met iCloud zijn verbonden, verwijderen ook het “Xfinity wifi”-netwerk.)

6. Klik op OK.

7. Klik op Toepassen.

Nu hoef je je geen zorgen te maken dat Mac constant je webbrowser opent elke keer dat je verbinding wilt maken met een draadloos netwerk.

Bron: Richard L Anderson