Hoe u geld kunt besparen op uw gesprekken terwijl u reist

Hoe u geld kunt besparen op uw gesprekken terwijl u reist

1) PLAN VOORUIT

Als je weet dat je in de nabije toekomst gaat reizen, begin er dan voor te plannen. Veel telefoonaanbieders hebben speciale abonnementen voor gebruik in het buitenland. Als uw provider dat doet, wilt u deze misschien gebruiken. Meestal bieden ze een add-on voor een kleine vergoeding per dag. Als je het type persoon bent dat veel tijd op je telefoon doorbrengt, is het waarschijnlijk de moeite waard om voor die add-on te gaan voor je normale abonnement. Vergeet niet om het te stoppen wanneer u terugkomt, u wilt niet voor altijd die extra kosten betalen.

Heeft uw provider geen internationale add-on of wilt u deze niet gebruiken, dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden om voordeliger naar uw woonplaats te bellen terwijl u in het buitenland bent.

Overweeg om een ​​te kopen lokale simkaart wanneer u in het buitenland bent. Dit is een uitstekende oplossing als je vaak naar dezelfde plek reist of als je voor langere tijd op dezelfde plek blijft. Wanneer je een lokale simkaart koopt in de plaats die je bezoekt, betaal je meestal voor een bundel van minuten en de prijs zal waarschijnlijk een stuk goedkoper uitvallen dan met je normale telefoonabonnement en je hoeft geen roaming te betalen (in meeste landen).

Als je een vergrendelde telefoon hebt, kun je geen buitenlandse simkaart gebruiken zonder eerst je telefoon te ontgrendelen.

Je kunt ook een kopen lokaal visitekaartje waarmee u vervolgens kunt bellen vanaf hoteltelefoons, betaaltelefoons… Telefoonkaarten zijn tegenwoordig niet zo populair meer, maar als u een oplossing zoekt voor goedkoop internationaal bellen, dan zijn ze een goede optie. Ook hier heb je het voordeel dat er geen roamingkosten zijn.

2) WANNEER U IN HET BUITENLAND BENT

Wanneer u moet bellen, bedenk vooraf wat je wilt zeggen. Dit zal uw oproep meestal korter maken en het voorkomt ook dat u iets vergeet te zeggen en vervolgens moet terugbellen.

Sms’en zijn goedkoper dan bellen, dus soms kan het de moeite waard zijn om stuur een sms in plaats van te bellen, als het maar een kort bericht is, moet je het opgeven. Onthoud dat sms-berichten gratis kunnen worden ontvangen, terwijl oproepen dat niet zijn. Als iemand je iets moet vertellen, vraag hem dan om te sms’en in plaats van te bellen.

Houd er echter rekening mee dat een heen-en-weer sms-gesprek waarschijnlijk dezelfde prijs zal opleveren als een telefoontje.

Zelfs als u niet naar het buitenland belt, moet u betalen voor inkomende oproepen – dus u moet betalen wanneer mensen u bellen en ook sommige aanbiedingen laten u betalen als iemand u een voicemail inspreekt terwijl u in het buitenland bent (afhankelijk van het land waar u zich bevindt in).

U kunt ten minste één van deze problemen oplossen door te beslissen – wilt u dat mensen contact met u kunnen opnemen in het buitenland of wilt u in alle rust van uw vakantie genieten zonder gestoord te worden door iemand die belt?

Als je met niemand wilt praten, al je oproepen doorschakelen naar voicemail. Zo betaal je geen roamingkosten. Mogelijk moet u echter betalen als iemand een bericht voor u achterlaat.

Als u in contact wilt blijven met mensen en oproepen wilt beantwoorden, dan voicemail uitschakelen. Dit elimineert eventuele kosten voor voicemail (indien van toepassing) en wanneer uw telefoon overgaat, kunt u zien wie er belt en beslissen of u wilt opnemen of niet. Als u opneemt, moet u roamingkosten betalen en als u niet opneemt, worden er geen kosten in rekening gebracht.

Luister niet naar voicemail als u in het buitenland bent, tenzij het echt moet. Oproepen naar voicemail worden in rekening gebracht tegen hetzelfde tarief als gewone oproepen, dus u kunt veel geld betalen om alleen naar uw voicemail te luisteren.

3) GEGEVENS EN WIFI

Voor veel mensen zijn hoge telefoonrekeningen in het buitenland niet zozeer het gevolg van veel telefoneren, maar eerder van een hoog dataverbruik. In het buitenland rekent je provider je een hoog tarief per gebruikte megabyte. Als je internet moet gebruiken, gebruik dan waar mogelijk gratis wifi, er zijn tal van plaatsen waar je gratis wifi kunt krijgen. Sommige hotels bieden je tegen een kleine vergoeding internet aan, maar dat zal waarschijnlijk nog steeds goedkoper zijn dan het gebruik van mobiele data. Om ervoor te zorgen dat uw telefoon niet automatisch overschakelt naar gegevens, kunt u het beste: schakel uw gegevens uit voor de duur van uw verblijf.

Als je je telefoon voor gps gebruikt en kaarten moet downloaden, doe dit dan voor je reis of wanneer je wifi hebt. Bij veel navigatieprogramma’s kun je de kaart vooraf downloaden en eenmaal gedownload is er geen internet meer nodig voor de navigatie zelf.

4) INTERNET BELLEN

Veel mensen wenden zich tegenwoordig tot bellen via internet wanneer ze in het buitenland zijn, omdat het zoveel voordelen biedt. Bellen via internet is praktisch gratis als beide eindgebruikers op hetzelfde netwerk zitten en er wifi is. Als er geen wifi is, moet je rekening houden met de kosten van data. Als beide gebruikers zich niet op hetzelfde netwerk bevinden, dan is er een kleine vergoeding voor het gebruik van VoIP, maar het is nog steeds een stuk goedkoper dan het gebruik van uw normale telefoonabonnement.

Het is dus duidelijk dat de prijs een belangrijke factor is waarom mensen VoIP gebruiken in het buitenland. Maar VoIP is ook niet verbonden met een fysieke plek, dus het kan overal worden meegenomen. Denk aan zakenmensen die op reis hetzelfde nummer willen behouden. Met een zakelijke telefoon zou dit onmogelijk zijn, maar met VoIP kunnen mensen je overal bellen als je je mobiel/pc bij je hebt en er zijn geen roamingkosten.

Bovendien bieden veel VoIP-serviceproviders functies die niet worden aangeboden met standaard telefoonabonnementen. Dit kunnen videogesprekken, het verzenden van locaties, groepschats en meer zijn

Er zijn verschillende soorten internetbellen:

• Telefoon-naar-telefoongesprekken – bij gebruik van gewone telefoons worden VoIP-adapters gebruikt om de telefoons met internet te verbinden. Als beide eindgebruikers zich op hetzelfde netwerk bevinden, is het gesprek gratis. Als ze zich op verschillende netwerken bevinden, wordt er een kleine vergoeding in rekening gebracht.

Bellen kan ook met IP-telefoons in plaats van VoIP-adapters om te bellen.

• Pc-naar-pc-oproepen – een app gebruiken om te bellen tussen pc’s.

Als de persoon die u belt dezelfde app op zijn pc heeft, is het gesprek gratis. Als de persoon die u belt die app niet heeft, wordt er een kleine vergoeding in rekening gebracht.

• PC-naar-telefoongesprekken – bel vanaf de pc naar een telefoon.

Als u een telefoon op hetzelfde netwerk belt, is het gesprek gratis. Als de telefoon niet op hetzelfde netwerk is aangesloten, wordt er een kleine vergoeding in rekening gebracht.

• Mobiel naar mobiel bellen – een app gebruiken om te bellen tussen de mobiele telefoons.

Als de persoon die u belt dezelfde app op zijn pc heeft, is het gesprek gratis. Als de persoon die u belt die app niet heeft, wordt er een kleine vergoeding in rekening gebracht.

Met veel apps kun je ook mobiel bellen naar pc en pc naar mobiel.

Welk type oproep u ook gebruikt in het buitenland, als u een beetje voor uw reis plant, bespaart u uzelf uiteindelijk veel geld

Bron: Sarah Kesselman

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie