Hoe u geld kunt verdienen door koperen centen te verzamelen

Hoe u geld kunt verdienen door koperen centen te verzamelen

Veel beleggers die gouden en zilveren munten kopen en muntenverzamelaars die munten bestuderen, hebben waarschijnlijk nooit overwogen om koperen centen te verzamelen om een ​​waardevolle winst te maken. Je hebt waarschijnlijk gehoord “een gespaarde cent is een verdiende cent”, omdat de kleine cent één cent waard is. Hoewel de meeste centen een magere nominale waarde waard zijn, wist u dat alle koperen centen het dubbele van hun nominale waarde waard zijn?

Pennies geslagen van 1909 tot 1982 waren gemaakt van 95% koper en 5% zink. Je zou denken dat koper financieel niet veel waard is, maar het is een uiterst belangrijk metaal. Koper wordt veel gebruikt in de industrie, vooral op het gebied van elektriciteit, bouw, transport en vele andere gebieden. Dit is de reden waarom koper een redelijk goede prijs heeft, omdat het ook de beste geleider van elektriciteit is, niet aantast en kneedbaar is. Om de smeltwaarde van koper te vinden, moeten we weten dat een pond koper momenteel ongeveer $ 3,12 waard is. 154 koperen centen zijn gelijk aan een pond. Dus 3,12 gedeeld door 154 is ongeveer 2 cent voor elke cent.

Aangezien de waarde van elke koperen cent 2 cent is, kan het een kleine investering zijn. Hoe meer koperen centen je hebt, hoe groter de investering. Dus, hoe krijg je nog steeds een koperen cent voor zijn nominale waarde? Ten eerste kun je centen van vóór 1982 vinden door je dagelijkse wisselgeld te onderzoeken, of je kunt rollen kopen bij banken.

Naast het feit dat elke kopercent twee keer zoveel waard is, is ook de numismatische waarde van belang. Als u de datums en voorwaarden van elke munt bekijkt zoals een muntenverzamelaar dat zou doen, zou uw koper nog meer waarde kunnen krijgen. Maar u hoeft niet per se de kennis van een doorgewinterde muntenverzamelaar te hebben. Veel rollen bevatten oudere “tarwe”-centen die vóór de moderne Lincoln-cent (1959 – nu) werden geslagen. Het is gemakkelijk om een ​​tarwecent te herkennen – kijk naar de data, geslagen tussen 1909 en 1959 en de achterkant waarop de woorden “ONE CENT” gecentreerd zijn tussen twee tarwestengels.

Afhankelijk van de conditie zijn tarwecenten zeldzamer en waardevoller. Hoe beter de staat, hoe meer ze waard zullen zijn. Als ik op broodjes jaag, vind ik tarwecenten meestal in “goede” tot “zeer goede” staat. Deze kunnen op eBay een prijs van 10-15 cent opleveren. Het is niet ongewoon om veel oude tarwecenten en koperen Lincoln/Memorials te vinden in een bankdoos van 50 rollen. Om meer te weten te komen over de voorwaarden en prijzen, zou ik online gaan en zoeken naar ‘waarde van centen per jaar’ of ‘wat is mijn munt waard’. Je kunt ook het nieuwste “Official Red Book: A Guide Book of United States Coins” kopen, dat verkrijgbaar is bij boekhandels of op Amazon.com.

Dozen met centen die u van de bank koopt, bevatten $ 25 aan centen in 50 rollen, wat neerkomt op 2.500 centen. Tenzij je elke rol wilt doornemen en ze stuk voor stuk wilt onderzoeken, kun je een koperen centsorteermachine kopen waarmee je het koper van het zink kunt scheiden. Als je geen haast hebt om ze te scheiden, kun je een standaard “EZ Copper Penny Sorter” kopen van $ 30 tot $ 60. Om snel veel centen te sorteren, heb je een “Ryedale Apprentice Penny Sorter” nodig die voor $ 500 wordt verkocht.

Een andere reden om koperen penningen te verzamelen, is dat het op een dag, wanneer de Munt ze uit de omloop haalt, legaal zal zijn om ze in repen te smelten. Repen zijn veel handiger om opzij te leggen in plaats van vast te houden aan enorme potten of bakken die honderden of zelfs duizenden centen kunnen bevatten.

Het geweldige voordeel dat u krijgt bij het kopen van rollen circulerende centen, is dat het u niet meer kost dan waarvoor u hebt betaald. Het kost je bij wijze van spreken geen cent, want je koopt alle rollen penny’s tegen de nominale waarde. Je vindt er niet alleen veel koperen centen, maar ook oudere tarwepenningen, die alleen maar waarde toevoegen.

Bron: Harrington A Lackey

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie