Hoe u het juiste ontwikkelingsplatform voor mobiele apps kiest

Hoe u het juiste ontwikkelingsplatform voor mobiele apps kiest

“Het aantal gebruikers van mobiele telefoons in de wereld zal naar verwachting de grens van 5 miljard overschrijden in 2019”, onthult een onderzoek van Statista. Ontwikkelingsdiensten voor mobiele applicaties hebben de afgelopen jaren een geweldige groei doorgemaakt. Mobiele apps helpen ondernemingen hun branding te verbeteren en hun bedrijfswaarden te vergroten.

Als u een bedrijfseigenaar bent en een mobiele app wilt ontwikkelen, is het belangrijk om het platform te bepalen. Er zijn veel dingen die u moet regelen bij het kiezen van het juiste ontwikkelplatform voor mobiele apps. Op welke apparaten zullen uw gebruikers de app waarschijnlijk gebruiken. Windows, Blackberry, iOS of Android? Zodra u uw gebruikersbestand herkent, heeft u meer duidelijkheid over het type platform dat u wilt kiezen.

Als je meer over dit onderwerp hebt nagedacht, maak je dan geen zorgen. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij een aantal tips voor u:

Overweeg gebruikerservaring

Succesvolle mobiele applicaties hebben één ding gemeen: ze vervullen de doelstellingen van de klant. En de UX van een mobiele app heeft invloed op de herkenning ervan. De UX is de ultieme beslisser. Het bepaalt of een gebruiker terugkomt naar uw app, deze verwijdert of deze als slecht beoordeelt. Een handige applicatie vult de eisen aan die niet in de markt beschikbaar zijn. UX moet dus concurrentieanalyse, haalbare productontwikkeling en marktvaliditeitstest omvatten.

Herken klantenbestand

Platformen variëren sterk. Ook dat regio-gewijs. Daarom is het meest cruciale onderdeel om aandacht te besteden aan geografische criteria. Overweeg een diepgaand onderzoek uit te voeren, herken en creëer uw gebruikersbestand. Het zal u helpen uw doelgroep te definiëren. Als je doelgroep bijvoorbeeld de VS, Australië of Japan is, overweeg dan om een ​​iOS-ontwikkelaar in te huren. Terwijl met Aziatische en Afrikaanse landen; Android leidt het spel. De situatie kan dus per land verschillen. Voor Aziatische en Afrikaanse klanten kunt u een Android-ontwikkelaar inhuren voor verdere hulp.

Overweeg de conversieratio’s van browsen om te kopen

Browsing-to-buy-conversiepercentages helpen u te beslissen welk platform u waarschijnlijk meer aankopen zal opleveren. Bij het kiezen tussen platforms voor het ontwikkelen van mobiele apps speelt het ‘Browsing-to-Buy’-percentage een cruciale rol. Zo kopen iPhone-gebruikers meer van hun smartphone. En Android-gebruikers zullen dit minder snel doen. Overweeg dus om het voor elk platform te controleren voor een juiste beslissing.

Weet wat te bieden

Bepaal eerst uw vereisten en functies. Ze zijn afhankelijk van de mogelijkheden en beperkingen van het platform. U moet de functies voltooien in combinatie met de gebruikerservaring. Vergelijk daarna de resultaten met een bepaald platform. Als je een op maat gemaakte Native App wilt maken, zijn iOS, Android de beste oplossingen. Om bij iOS te passen, kun je een iOS-ontwikkelaar inhuren die over de vereiste vaardigheden beschikt om iOS-apps te ontwikkelen. Native apps bieden een geweldige gebruikerservaring en bruikbaarheid. Maar als u op zoek bent naar de app die meerdere platforms zou ondersteunen, overweeg dan platformonafhankelijke ontwikkeling.

Beslis ondersteunende apparaten

Het is natuurlijk een uitdaging om een ​​app te bouwen die meerdere apparaten ondersteunt. Android ondersteunt 160 apparaten. En iOS 9 ondersteunt 15 apparaten. Als we rekening houden met Windows en Blackberry, omvatten hun ondersteunde apparaten dienovereenkomstig 100 en 10 apparaten. Maar de meest populaire apps ondersteunen niet eens Windows Phone. Daarom is het raadzaam om na analyse van de doelgroep te beslissen welke apparaten de voorkeur hebben.

Ken de ontwikkelingskosten

Ja, het is belangrijk om geld te investeren om productieve apps te bouwen. Maar wanneer de app-ontwikkeling begint, kan uw investeringsbedrag oplopen. Met verschillende platforms zullen de ontwikkelingskosten waarschijnlijk variëren. Apple is bijvoorbeeld duurder dan Android als het gaat om bedrijfsprogramma’s. Dus als u op zoek bent naar een betaalbare optie, huur dan een Android-ontwikkelaar in en begin aan uw app te werken. Zelfs als er nieuwe eisen zijn of een wijziging in de bestaande eisen, kunnen uw kosten stijgen. Bereid daarom ruwe ontwikkelingskosten voor met extra ontwikkelingskosten.

Herken managementuitdagingen

Uw vreugde lijkt grenzeloos nadat u een app voor uw bedrijf heeft gelanceerd. Dat is geweldig! Maar er is slecht nieuws. Het houdt niet alleen op met het lanceren van een app. In de toekomst kunnen zich verschillende onvermijdelijke uitdagingen voordoen. Laat ik er een paar opsommen:

Werk de applicatie bij zonder enige veiligheidsdreiging

Bied meerdere mobiele apps met goede prestaties

Beperk het gebruik van applicaties tot vooraf gedefinieerde locaties en tijden

En naarmate de tijd verstrijkt, zullen uw vereisten waarschijnlijk toenemen. Een goede manier om er doorheen te komen, is om de applicatiebeheermogelijkheden af ​​te stemmen op platforms. Als je ergens vastloopt tijdens het ontwikkelen van een Android-app, kun je een Android-ontwikkelaar inhuren. Ze zullen zeker een einde maken aan uw verwarring.

Integratiecontrole door derden

Integratie van derden is de belangrijkste faciliteiten voor de ontwikkeling van mobiele applicaties. Platforms moeten een vertrouwelijke integratie met tools van derden mogelijk maken. Met Android kunt u bijvoorbeeld bibliotheken van derden gebruiken als u te maken hebt met het laden van afbeeldingen en het markeren van problemen. Deze integratie moet de bestaande back-endsystemen en leveringssystemen uitbreiden. Op deze manier kunnen ontwikkelaars apps ontwikkelen die mobiel applicatiebeheer ondersteunen. Hetzelfde geldt voor de iOS-ontwikkeling, er zijn veel bibliotheken beschikbaar voor integratie. Voor verdere hulp bij integraties van derden kun je ervoor kiezen om een ​​toegewijde iOS-ontwikkelaar in te huren.

Overweeg de bovenstaande punten en ze zullen u zeker helpen bij het kiezen van het juiste ontwikkelingsplatform voor mobiele apps voor uw volgende ontwikkelingsproject. Gelukkige app-ontwikkeling!

Bron: Maulik D Shah

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie