Hoe u online geld kunt verdienen met het Google AdSense-programma

Hoe u online geld kunt verdienen met het Google AdSense-programma

Een van de meest populaire manieren om online geld te verdienen is via Google AdSense, het gratis contextuele advertentieprogramma van Google. Wanneer u zich aanmeldt voor het AdSense-programma, gebruikt Google een relevantie-algoritme om tekst-, beeld- of videoadvertenties op uw blog weer te geven die betrekking hebben op het onderwerp van uw blog. Op deze manier fungeert Google als tussenpersoon tussen u en onafhankelijke adverteerders.

U kunt op twee manieren online geld verdienen met Google AdSense: kosten per klik (CPC), waarbij u een deel van het geld ontvangt dat de adverteerder bereid is te betalen voor iemand die op zijn advertentie klikt, en kosten per duizend vertoningen (CPM) , waar u geld verdient in ruil voor de advertenties die op uw site worden weergegeven. Met het kosten-per-klik-model betaalt een adverteerder niet (en verdient u geen geld) wanneer de advertentie wordt weergegeven – u verdient alleen wanneer iemand daadwerkelijk op de advertentie klikt. Adverteerders kiezen welk model ze willen op basis van het doel van de advertentie: als de advertentie voornamelijk bedoeld is voor algemene merkdoeleinden, zal een CPM-model (kosten per duizend vertoningen) beter werken. Als het hoofddoel van de advertentie het genereren van klikken is, zodat de gebruiker een bepaalde actie uitvoert, is een kosten-per-klik-model geschikter. Het type advertentie dat uiteindelijk op uw site wordt weergegeven, hangt af van welke advertentie de adverteerder meer geld kan opleveren.

Google betaalt zijn inhoudsaanbieders (u) maandelijks en legt een “betalingsdrempel” op waarbij u pas wordt betaald zodra u een bepaald inkomstenniveau bereikt. Deze drempel is afhankelijk van de valuta van uw land; in de Verenigde Staten is het $ 100. Veel bloggers genereren aanzienlijke inkomsten via AdSense; over het algemeen hangt de hoeveelheid geld die u verdient af van het onderwerp van uw blog en hoeveel verkeer het heeft. AdSense is gratis, dus het is de moeite waard om het een tijdje uit te proberen, aangezien het u niets kost. Houd er rekening mee dat hoewel je AdSense kunt opnemen op blogplatforms zoals TypePad en Blogger (wat waarschijnlijk het meest naadloze platform is om AdSense uit te voeren aangezien Blogger ook een Google-product is), WordPress geen advertenties toestaat op zijn platform.

Om een ​​AdSense-account in te stellen, moet u eerst een goedkeuringsaanvraag indienen via de AdSense-website bij Google. Tijdens dit proces controleert Google of uw blog in overeenstemming is met het publicatiebeleid door te kijken naar het type inhoud dat u publiceert, of u inhoud publiceert in een taal die compatibel is met het AdSense-programma en dat u als blogeigenaar zijn ouder dan achttien jaar.

Zodra uw account is goedgekeurd, kunt u zich aanmelden bij de AdSense-interface om uw account in te stellen. Als je al een Google-account hebt (die je hebt als je een blog op Blogger hebt), kun je dezelfde inloggegevens gebruiken. Tijdens het installatieproces kun je kiezen of je tekst-, beeld- of videoadvertenties op je blog wilt weergeven. U kunt de advertenties ook aanpassen wat betreft hun grootte en formaat en waar ze op de pagina zullen verschijnen, zodat ze passen bij het uiterlijk van uw blog.

Zodra deze configuratie is voltooid, zal Google u een codefragment voor uw aangepaste advertentieblok geven dat u in de broncode van uw blog moet plakken. U moet dit fragment in het deel van de code van uw blog plaatsen dat in uw hele blog voorkomt, zodat het advertentieblok op elke pagina van uw blog wordt weergegeven. Google geeft u uitgebreide instructies om dit te doen.

Wanneer de AdSense-code is toegevoegd, worden advertenties op uw blog weergegeven en kunt u hun prestaties en uw inkomsten volgen vanuit uw accountinterface. De interface laat u zien hoeveel geld u verdient als gevolg van de vertoningen en klikken die de advertenties op uw blog genereren. U kunt de prestaties van uw advertenties bekijken als een momentopname op hoog niveau op uw accountdashboard of u kunt rapporten downloaden die u meer gedetailleerde informatie geven, zoals het totale aantal pagina- en advertentieblokvertoningen, het aantal advertentieklikken, de doorklik van de advertentie tarief, effectieve kosten per vertoning en uw inkomsten per advertentie. Dit is dus eigenlijk hoe u online geld verdient met het Google AdSense-programma.

Bron: Ken Li

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie