Hoe u uw AdSense-inkomsten kunt verhogen

Hoe u uw AdSense-inkomsten kunt verhogen

Als u een webmaster bent, heeft u waarschijnlijk wel eens gehoord van Google Adsense. Misschien verdien je er zelfs al mee. Dit artikel laat u een methode zien om uw AdSense-inkomsten drastisch te verhogen.

Met AdSense van Google kunnen webmasters links van Google’s AdWords-adverteerders op hun webpagina’s plaatsen door een speciale code in te voegen. Wanneer een bezoeker op een link klikt, krijgt de webmaster een deel van de winst die Google op de adverteerder heeft gemaakt. Het unieke aan AdSense is dat de links die het op uw webpagina genereert, relevant zijn voor de inhoud van uw pagina. Zo worden uw zoekwoorden en onderwerpen een zeer belangrijke bepalende factor voor het type links dat op uw webpagina zal verschijnen.

Er zijn slechts twee factoren die bepalen hoeveel een webmaster met Adsense kan verdienen. De eerste factor is het aantal bezoekers dat op de links klikt. Hoe meer mensen op de links hebben geklikt, hoe meer u verdient. Dit betekent natuurlijk dat hoe meer gericht verkeer naar de website, hoe meer u verdient. Dit is waar de meeste webmasters hun inspanningen op richten.

De tweede factor is de waarde van de links waarop ze hebben geklikt. Hier kunt u een groot verschil maken voor uw inkomsten uit AdSense, en dat is onze focus in dit artikel.

Laten we eens kijken hoe dit werkt:

Stel dat u 1000 bezoekers op uw website heeft en u krijgt 2% conversie, dat zijn 20 mensen die op uw AdSense-links hebben geklikt. Laten we aannemen dat uw AdSense-links u slechts 50 cent per klik betalen. Dus je verdient $ 10 dollar.

Laten we nu eens kijken hoeveel hetzelfde verkeer u oplevert als uw AdSense-links u $ 5 per klik betalen. Voor hetzelfde aantal klikken verdient u $ 100 dollar. Dat is een vertienvoudiging van de omzet!

Nou, dat is logisch, zei u, maar hoe ga ik bepalen welk type links op mijn webpagina’s verschijnen?

Goede vragen!

Hier moet je wat onderzoek doen en hier is een hulpmiddel om je daarbij te helpen.

Ga naar http://www.pixelfast.com/overture/ en je krijgt een tool die je laat zien hoeveel elk zoekwoord waard is. Hoewel deze tool bedoeld is voor de zoekwoorden van Overture, kunnen we er gerust van uitgaan dat dit ook de zoekwoordwaarden voor Googles AdWords weerspiegelt. Zodra u de zoekwoorden met een hoge geldwaarde heeft gevonden, kunt u uw webpagina’s daarvoor optimaliseren. Dit vergroot uw kansen dat deze waardevolle zoekwoordlinks op uw webpagina’s verschijnen.

Sommige mensen hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de best betalende zoekwoorden van Google en hebben ontdekt dat een of twee zoekwoorden bijna $ 100 waard zijn! Over het algemeen worden de meeste zoekwoorden echter gewaardeerd tussen 50 cent en $ 5 dollar. Sommige zoekwoorden, zoals ‘internetmarketing’, kunnen tot $ 7 dollar opleveren en ‘hypotheek’ kan tot $ 10 dollar opleveren.

Deze waarden kunnen van tijd tot tijd veranderen, maar ze schommelen over het algemeen rond deze niveaus. Uiteraard is deze informatie van onschatbare waarde en moet u betalen om deze te krijgen. Ik vind het elke cent waard die je ervoor hebt betaald. Je kunt het bekijken op http://theselfimprovementsite.com/links/top-paying-keywords.html.

En daar heb je het! Een enkele factor die uw AdSense-inkomsten radicaal kan verhogen!

Bron: Tim Ong

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie