Hoe u uw Android- en iOS-telefoons kunt ontgrendelen

Hoe u uw Android- en iOS-telefoons kunt ontgrendelen

Uw smartphone is niet echt uw computer, zelfs niet nadat u hem voor verschillende doeleinden hebt gebruikt. Er zijn echter nog steeds enkele veelvoorkomende problemen waar u mogelijk mee te maken krijgt, zoals een bevroren telefoon. Zelfs als u een iOS-apparaat of een op Android gebaseerde telefoon gebruikt, komt het probleem vaak voor. Het is ontzettend vervelend als je door zulke problemen gaat en vaak niet weet wat je moet doen. Hier zijn een paar tips voor het ontdooien van je iPhone en je Android-telefoon.

Hoe u uw iPhone kunt ontdooien

• Bevriest vaak als gevolg van app-problemen waardoor uw telefoon vastloopt. Op dit moment moet je geforceerd sluiten. Als u iOS 7 gebruikt, dubbeltik dan op de startknop om de app-switcher in de multitaskbalk weer te geven, scrol vervolgens naar links om de app te vinden die is vastgelopen, veeg omhoog om deze van het scherm te gooien. Voor degenen die iOS 6 Home-knop-> App Switcher-> ingedrukt houden op het app-pictogram en wanneer het kronkelt, tikt u op de – knop om het af te sluiten.

• Als je iPhone gek wordt en je geen toegang geeft tot de app-switcher, dan is de beste optie die je hebt, je telefoon opnieuw op te starten. Houd de slaapknop bovenaan uw telefoon ingedrukt totdat u de schuifregelaar Slide to Power Off ziet verschijnen. Schuif naar rechts om de telefoon uit te schakelen. Om uw telefoon weer aan te zetten, moet u de slaapknop opnieuw indrukken totdat het Apple-logo verschijnt.

• Als u geconfronteerd wordt met een situatie waarin uw iPhone niet reageert op uw tikken, moet u hem geforceerd opnieuw opstarten. Houd de slaapknop + startknop ingedrukt totdat je het Apple-logo op het scherm ziet. Na een paar minuten is je iPhone weer actief als voorheen.

• Een andere manier om voorbij je bevriezende iPhone te komen, is door de fabrieksinstellingen of de standaardinstellingen te herstellen. Wees echter voorzichtig, want u kunt al uw gegevens op uw telefoon verliezen, dus het is raadzaam om een ​​gegevensback-up te maken voordat u probeert de fabrieksinstellingen te herstellen. Instellingen->Algemeen->Reset->Reset alle instellingen. Zodra je hiermee klaar bent, keert je telefoon terug naar de fabrieksinstellingen en wordt alles inclusief je apps en aanvullende software gewist.

• U kunt ook kiezen voor iTunes restore door uw telefoon via USB op uw systeem aan te sluiten. Er verschijnt een lijst met apparaten waaruit u uw telefoon moet selecteren. Tabblad Samenvatting -> optie iPhone herstellen, een back-up van alle instellingen begint. Zodra het klaar is, download en installeer je nieuwe iOS en pas je de standaardinstelling toe. Om uw gegevens te herstellen, gaat u naar Back-ups -> Back-up herstellen.

Hoe ontdooi je je Android-telefoon?

Sluit een app geforceerd af:

• Allereerst moet je de app die problemen veroorzaakt, geforceerd sluiten. Veeg om het tabblad weer te geven -> Selecteer de app die je wilt doden door op de stopknop te tikken. Als u de app niet in de gegeven lijst kunt zien, gaat u naar de rechterbovenhoek en zoekt u naar Processen in cache weergeven.

• U kunt zelfs een geforceerde uitschakeling proberen en de aan/uit-knop + volume omhoog-knop ingedrukt houden totdat het scherm wordt uitgeschakeld. Schakel in door op de aan/uit-knop te drukken. Als u problemen ondervindt bij het gebruik van de knop Volume omhoog, gebruik dan de knop Volume omlaag.

• Als uw Android een verwijderbare batterij heeft, kunt u de achterkant van uw telefoon verwijderen en de batterij eruit trekken. Plaats na een paar seconden de batterij terug en sluit het batterijklepje, draai nu je telefoon terug. Vergeet echter niet om deze methode te gebruiken wanneer iets anders niet werkt bij het ontdooien van uw Android-telefoon.

• Een andere manier om de bevriezing van uw telefoon op te heffen, is door de fabrieksresetmethode uit te proberen. Als u uw telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen, kunt u mogelijk het probleem met het vastlopen van de telefoon oplossen. Voordat u echter begint met het proces van fabrieksreset, moet u een back-up van uw telefoon maken door deze via USB op uw systeem aan te sluiten.

• Voor fabrieksreset ga naar Instellingen->Back-up->Reset en zoek Fabrieksinstellingen herstellen, tik erop. Een bevestiging is vereist om verder te gaan. Nadat u hebt bevestigd, begint het proces van fabrieksreset.

Als u de bovengenoemde stappen uitvoert, zorgt u ervoor dat u uw telefoon verlost van het probleem met het vastlopen van de telefoon. Als het echter opnieuw gebeurt, moet u contact opnemen met een technisch expert.

Bron: Brandon Malcolm Smith

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie