Hoe u uw e-commercebedrijf kunt starten

Hoe u uw e-commercebedrijf kunt starten

Dus je wilt een online bedrijf starten en vraag me af wat te doen. Welnu, er zijn twee opties: een professioneel bedrijf krijgen om uw winkel voor u te bouwen en veel van uw zuurverdiende geld uitgeven of het zelf bouwen.

Tegenwoordig is het bouwen van een website niet zo moeilijk, er zijn veel community-programma’s en tools die het werk gemakkelijk maken en het beste van alles is dat ze gratis zijn. Dus laten we eerst een checklist maken van wat je nodig hebt, dan zal ik elk van de items op de checklist uitleggen.

 1. Domeinnaam: de naam van de website in de navigatiebalk www. uw zoekwoorden here.com
 2. Hostingruimte: de plaats waar alle informatie op uw site wordt opgeslagen.
 3. De eigenlijke website: de codes, tekst, afbeeldingen waaruit uw site bestaat.
 4. Een betalingsgateway: manieren om online betalingen zoals PayPal of creditcard te accepteren
 5. Tijd:)

Voordat ik elk van de bovenstaande punten ga analyseren, is hier iets belangrijks om in gedachten te houden. De domeinnaam van uw site speelt een grote rol bij zoekmachineoptimalisatie. Dit is iets wat ik niet wist toen ik mijn eerste site bouwde, wat leidde tot een slechte Google-ranking en dus weinig verkoop. U moet ervoor zorgen dat uw domeinnaam trefwoorden bevat die uw producten het beste vertegenwoordigen. Ik raad je ten zeerste aan om advies in te winnen bij een SEO-specialist voordat je je domeinnaam kiest.

Dus laten we beginnen, waar krijg ik een domeinnaam?? Er zijn veel domeinregistreerders die domeinnamen en goede prijzen aanbieden, bijvoorbeeld Godaddy.com, netfirms.com en planetdomain.com om er maar een paar te noemen. Persoonlijk heb ik tot nu toe godaddy gebruikt, die een behoorlijk snelle en professionele service heeft. Zodra u uw domein heeft gekocht, moet u het naar uw Hosting Space verwijzen. Dit doe je door het A-record of CNAME aan te passen in de instelling van je domein. De meeste grote registrars zullen u helpen uw domein te verwijzen en het is meestal nog sneller en gemakkelijker als u zowel domein als hostingruimte van hetzelfde bedrijf krijgt.

Nee, je hebt je domeinnaam, het is tijd om kies een hostingbedrijf er zijn honderden, zo niet duizenden hostingbedrijven. Hier zijn de belangrijke overwegingen om in gedachten te houden voordat u een hostingbedrijf kiest.

 • Waar staat de server? Als u bijvoorbeeld een website host die gericht is op het publiek in Cyprus en u kiest een host in Amerika. Dan is de kans groot dat je een trage ping hebt en dat de winkelervaring op je site traag zal zijn en dat shoppers van snelle sites houden.
 • Welke ondersteuning en garanties worden bij de server geleverd? Is er een gegarandeerde uptime? Is er een 24-uurs ondersteuning? Wat houdt ondersteuning in? Sommige Host Providers installeren het CMS (Content Management System) vooraf voor u.
 • En tot slot wat zijn de kosten per maand. Sommige hostingbedrijven bieden: gedeelde hosting wat in feite een fysieke server is die is opgesplitst in vele virtuele servers met individuele controle. Deze oplossing is meestal goedkoop en goed voor het starten van uw eerste website.
 • Welk besturingssysteem wordt door het hostingbedrijf gebruikt? Persoonlijk raad ik Linux aan, het is erg snel en betrouwbaar en ik heb er tot nu toe goede ervaring mee.

Dus nu je je domein en hostingruimte hebt, is het tijd om het CMS of Content Management Systeem te kiezen.

Wat is een CMS? Een CMS is een van de belangrijkste onderdelen van je webshop. Het Content Management systeem heeft aan de zijkanten, de front-end en backend ook wel Extranet genoemd. De frontend is wat de klant ziet, terwijl de backend is waar u uw producten invoert, uw verkopen controleert en inhoud aan uw site toevoegt. Persoonlijk heb ik Joomla geprobeerd met de Virtuemart Plug-in en Magento. En hier is wat informatie over beide.

Joomla is een van de grootste door de gemeenschap ondersteunde CMS die er is. Het heeft honderden gratis modules en componenten, evenals duizenden forums op internet. Joomla heeft een component genaamd Virtuemart, dat ook een open source community-programma is. Het is eenvoudig te installeren en heeft veel extra plug-ins en een grote community voor ondersteuning. Joomla en Virtuemart draaien beide op zeer eenvoudige servers en hebben niet veel speciale behoeften. Ik heb deze oplossing gebruikt voor mijn eerste webshop (die ik nu nog steeds run).

Magento is een e-commerce-oplossing die is gebouwd en ontworpen om te verkopen, terwijl Joomla kan worden gebruikt om niet-e-commercewebsites te bouwen. Magento is strikt zakelijk. Een van mijn favoriete onderdelen van Magento is dat het allemaal geïntegreerd is, hier zijn enkele van de functies die al in het pakket van versie 1.4.1.1 zitten die ik momenteel gebruik.

 • Geïntegreerde betalingsstandaarden voor PayPal-websites
 • Canonieke URL’s voor SEO
 • Google-sitemap (SEO)
 • Rapporten
 • verlanglijst
 • Vergelijk Producten
 • Google Analytics E-commerce-integratie
 • Eenvoudige back-up
 • Importeren en exporteren via XML of CSV

Er zijn veel meer opties in het Magento-pakket die afzonderlijk in Virtuemart moeten worden geïnstalleerd. Maar het is niet allemaal zoet met Magento, de keerzijde is dat het veeleisender is dan Joomla en virtuemart, wat betekent dat je een dedicated of virtuele dedicated server nodig hebt. De meeste shared hosting zal niet voldoende zijn om een ​​Magento-winkel te runnen. Wat betekent dat het duurder zal zijn om te draaien, een gedeelde host kan slechts 4-5 euro per maand kosten, terwijl een virtuele dedicated server ongeveer 20-30 euro per maand kost en een dedicated server voor 150 tot 250 euro. Ik heb virtuele dedicated servers gebruikt die uitstekend werken in al mijn winkels. Ik heb zelfs 3-4 extra websites op dezelfde server toegevoegd zonder noemenswaardige snelheidsproblemen.

Nu we bijna alles hebben gedaan, moeten we onze producten invoeren, verkopen en betalingen ontvangen. Er zijn verschillende manieren om betalingen te accepteren, afhankelijk van uw regio en land. Als u zich bijvoorbeeld in het VK of de VS bevindt, biedt PayPal een volledige integratie waarbij PayPal-betalingen en creditcardbetalingen worden geaccepteerd zonder dat de klant een PayPal-account nodig heeft. Als je niet in het VK of de VS bent, zijn er andere opties, zoals Moneybookers, die een module voor Magento heeft die eenvoudig is in te stellen. Het is belangrijk dat u betalingen kunt accepteren, hoe gaat u anders verkopen? Sommige bezorgbedrijven doen onder rembours voor u, maar dat zou voor een meer gelokaliseerde verkoop zijn.

Ik raad je aan om een ​​SEO-expert in te schakelen om je te helpen met optimalisatie en die je belangrijke tips zal geven VOORDAT je begint met het bouwen van je site.

Dus nu je de richtlijnen hebt, doe wat meer onderzoek en verover de online wereld van e-commerce.

Bron: Marianna Argyrou

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie