Hoe u uw internetsnelheid snel kunt testen en verbeteren?

Hoe u uw internetsnelheid snel kunt testen en verbeteren?

Internetconnectiviteit is essentieel geworden in ons leven. De meesten van ons werken vanuit huis, terwijl weinigen het kantoorwerk vanuit huis doen. Daarom is het belangrijk om een ​​betrouwbare en snelle internetverbinding te hebben. Velen van ons klagen over een trage internetsnelheid en willen deze verhogen door het geheugen te vergroten of de systeemprocessor te upgraden of uiteindelijk een nieuwe computer te kopen. U kunt het RAM-geheugen vergroten, als het RAM minder is voor het aantal programma’s dat u gebruikt. Dit vertraagt ​​niet alleen de computer, maar ook de internetsnelheid. Meer RAM kan worden toegevoegd wanneer u denkt dat dit nodig is. Als je een systeem van 0,5 GB hebt, kun je ervoor kiezen om het tot 2 GB te maken en dit zal het systeem zeker sneller maken en ook de internetsnelheid neemt toe.

Maar als je een systeem hebt met een hoge configuratie en een hoog RAM-geheugen, moet je misschien andere keuzes bedenken om het systeem en het internet sneller te laten werken. Controleer of er iets in het systeem is dat de internetsnelheid vertraagt, zoals de aanwezigheid van een virus of adware, spyware of schadelijke software die zal bijdragen aan het verlagen van de internetsnelheid.

Controleer het systeem met de nieuwste versie van antivirussoftware. Voer de scan uit om te zien of het systeem is geïnfecteerd met adware, spyware of een virus. Als de scanresultaten positief zijn, plaatst u die specifieke groep in quarantaine en lost u het probleem op. Dit zou automatisch de systeemsnelheid en de internetsnelheid moeten verhogen.

Als het systeem niet is geïnfecteerd met een kwaadaardig programma en de internetsnelheid is nog steeds laag, dan kunt u dit verhogen door alle tijdelijke internetbestanden, cookies (niet degene die worden opgegeten, maar die van computers) te verwijderen, al die ongebruikte programma’s te verwijderen en bestanden (die niet regelmatig door de gebruiker worden gebruikt, maar altijd actief zijn).

Voorbij zijn de dagen van inbellen, toen het irritant lange uren kostte om verbinding te maken met internet, met breedband zou de connectiviteit helemaal geen probleem moeten zijn. Zorg goed voor je systeem en je bent razendsnel met internet verbonden.

Bron: Joseph Knuden

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie