Hoe vind ik mijn Google-advertentie?

Hoe vind ik mijn Google-advertentie?

Inzicht in Google-advertenties en waarom u uw advertenties misschien niet vindt waar u ze verwacht

Ik snap het. U heeft geld geïnvesteerd in Google-advertenties (slimme zet!). En je ziet ander Google-advertenties van mensen elke keer dat u op internet surft.

Dus hoe komt het dat je nooit je eigen advertentie ziet?

Het is een vraag die we altijd van klanten krijgen. En er is een simpel antwoord.

Maar eerst om je op je gemak te stellen: maak je geen zorgen. Er is niets mis als uw Google-advertentie uw eigen persoonlijke zoekresultaten niet toont.

In feite is dit vaak wat je zou verwachten.

Hieronder gaan we dieper in op Google-advertenties en SEM (zoekmachinemarketing).

Maar eerst hebben we onze lokale advertentie-expert Daniel Simmons gevraagd om voor eens en voor altijd de vraag te beantwoorden: waarom kunt u uw eigen Google Ads niet zien?

Inzicht in Google Ads (en waarom u uw eigen advertenties niet ziet)
Google-advertenties kunnen worden gebruikt om merkbekendheid te creëren, maar ze kunnen vaak het beste worden gebruikt om producten of services te verkopen of te promoten, websiteverkeer te genereren of aanmeldingen voor e-maillijsten te krijgen. Wanneer ze op deze manier worden gebruikt, bieden ze een eenvoudig te meten ROI, zodat u kunt begrijpen hoe uw advertentiegeld voor u werkt.

Uiteindelijk speelt het budget een grote rol bij het al dan niet zien van uw eigen advertentie. Maar laten we eerst eens kijken naar de twee typen Google-advertenties – zoekadvertenties en display-advertenties – omdat het type advertenties dat u gebruikt van invloed kan zijn op de vraag of en wanneer u de uwe persoonlijk ziet.

Zoek advertenties
Zoals de naam al doet vermoeden, zijn zoekadvertenties advertenties die worden weergegeven wanneer iemand een Google-zoekopdracht uitvoert. Stel dat je een loodgieter bent in Kelowna. Als iemand ‘loodgieter in Kelowna’ googelt, kan uw advertentie worden weergegeven in de zoekresultaten.

Zoals je zou raden, kunnen dit soort advertenties ongelooflijk krachtig zijn, omdat je ervoor zorgt dat je in het middelpunt komt te staan ​​voor mensen die mogelijk op zoek zijn naar je directe diensten.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is echter dat uw advertentie niet wordt weergegeven elke keer iemand zoekt naar uw zoekwoorden. Je bent eigenlijk in een biedoorlog met elk ander bedrijf dat vergelijkbare zoekwoorden gebruikt (en geloof ons: de concurrentie is vaak groot).

Dus als je een klein budget hebt, bijvoorbeeld minder dan $ 20 per dag, dan kan het elke dag vrij snel op zijn.

En dat betekent dat, afhankelijk van wanneer u uw advertentie probeert te vinden, u misschien zoekt na uw advertentie-uitgaven voor die dag zijn opgebruikt. Met andere woorden, het zou onmogelijk zijn dat uw advertentie voor u wordt weergegeven.

Dit wordt nog verergerd door uw geografische parameters. Als u een zeer specifieke locatie target (zoals in één kleine stad), ziet u misschien uw advertenties, zelfs als u een klein budget heeft.

Maar als u een beperkt budget gebruikt om een ​​enorm gebied te targeten, zoals heel Noord-Amerika bijvoorbeeld, is uw budget waarschijnlijk opgebruikt voordat u de kans krijgt om uw eigen advertenties op een bepaalde dag te zien.

Het is een getallenspel. U hoeft niet veel uit te geven aan Google Ads om resultaten te krijgen, vooral niet als u slimme SEM gebruikt. Maar tenzij u veel uitgeeft in een zeer getargete regio, is de kans klein dat u uw eigen advertentie ziet.

Maar maak je geen zorgen. Nogmaals, als uw campagne goed is opgezet, zullen de juiste mensen nog steeds zien en klikken. En dat is zoveel belangrijker dan struikelen over uw eigen advertentie!

Display-advertenties
Display-advertenties werken een beetje anders. Dit zijn afbeeldingen of video’s die verschijnen op websites binnen een Display Netwerk en u betaalt per 1000 vertoningen.

Er is een grotere kans dat u uw eigen display-advertenties te zien krijgt, ervan uitgaande dat uw budget niet te klein is en uw geografische targeting niet te groot is. Maar er is een voorbehoud. Deze advertenties worden niet op elke website weergegeven – alleen op specifieke binnen dat netwerk.

Dus als u zich op de ‘verkeerde’ website bevindt, is er een kans van 0% dat uw advertentie wordt weergegeven.

Nogmaals, dit is niet het einde van de wereld. Want nogmaals, alleen omdat u uw advertentie niet ziet, betekent dit niet dat potentiële klanten dat niet zijn.

Hoe u uw advertentie in zoekresultaten kunt zien
Inmiddels krijg je waarschijnlijk het beeld. Tenzij u een groot budget heeft (in het bereik van $ 100/dag of hoger) en een kleine doelregio, is de kans groot dat u uw advertenties niet te zien krijgt.

En dat is oké.

Het niet zien van uw advertentie betekent niet dat deze niet goed presteert of geen resultaten oplevert.

——-

LEES: Beste advertentiestrategieën voor onmiddellijke resultaten

Adverteren kan zo effectief zijn voor uw bedrijf, maar het moet goed worden gedaan, anders verliest u tijd en geld. Met alle beschikbare informatie, tegenstrijdig advies en voortdurend veranderende online platforms, is het zo moeilijk om te weten waar u uw advertentiebudget moet besteden.

In dit artikel vereenvoudigen we zowel online als offline advertentiestrategieën, zodat u onmiddellijke verkopen van uw website kunt zien.

Lees meer op onze. Website.

——-

Het is dus veel belangrijker om je advertentie resultaten dan om uw daadwerkelijke advertenties ‘in het wild’ te zien. En dat doe je door je Google Analytics te checken.

We zorgen ervoor dat al onze klanten toegang hebben tot hun Google Analytics-account. Vanuit dat account kunt u zien waar uw advertenties worden weergegeven, op welke apparaten, op welke tijden en tegen welke tarieven. Er is zoveel informatie van onschatbare waarde die u op uw account kunt vinden.

Daarom besteden we graag tijd aan klanten om hen inzicht te geven in hun Google Analytics-accounts. Want soms kan al die onschatbare informatie tot een overdaad aan informatie leiden. Veel mensen loggen één keer in op hun Analytics-account, vinden het overweldigend, en ‘nee’ uit en loggen nooit meer in.

Daarom nemen we graag een uur of zo met klanten om ze uit te leggen hoe ze kunnen begrijpen wat ze zien in Google Analytics.

Waarom?

Net zoals u uw financiële cijfers als bedrijfseigenaar moet begrijpen, moet u uw websiteanalyses begrijpen. Ze gaan hand in hand in het begrijpen van uw bedrijf en waar het naartoe gaat.

Natuurlijk geven we onze digitale marketingklanten ook maandelijkse analytische rapporten.

Uw advertentie zien versus resultaten zien
Trap niet in de val om door de bomen het bos niet meer te missen.

Uiteindelijk maakt het niet uit of u uw Google-advertentie ziet.

Het maakt uit of potentiële klanten dat doen. Dit is hoe Google-advertenties uw bedrijf helpen.

En daar komt een SEM-expert om de hoek kijken.

SEM, of zoekmachinemarketing, helpt het aantal gesprekken via betaalde Google Ads te vergroten door gebruik te maken van bewezen campagnebeheer- en optimalisatiestrategieën. Het is een cruciaal hulpmiddel in digitale marketing. En het vereist zeer gerichte zoekwoorden om de meest kosteneffectieve benadering te bepalen om gekwalificeerde klanten te werven die precies zoeken naar wat u aanbiedt.

Iedereen kan een Google-account aanmaken en advertenties laten weergeven. Heck, je zou het waarschijnlijk zelf kunnen instellen.

Maar om Google-advertenties op de juiste manier te gebruiken, om op het juiste moment in contact te komen met de juiste mensen met de juiste boodschap, is complexe knowhow vereist. Zonder deze knowhow zet je jezelf op om veel geld te verspillen.

U heeft iemand nodig die uw Google AdWords-account beheert, gericht op de zoekwoorden en display-campagnes die conversies (aankopen, leads, behaalde doelen) naar uw site zullen genereren.

Via een verscheidenheid aan onderzoekstools en -technieken kunnen ze effectieve betaalde zoekcampagnes ontwikkelen die zijn gericht op het behalen van uw doelkosten per verkoop of lead. U bereikt enthousiaste kopers die u niet per se organisch zouden vinden via technieken voor zoekmachineoptimalisatie.

Op uw zakelijk succes,

Susan

Bron: Susan Friesen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie