Hoe vind je gratis WordPress-thema’s

Hoe vind je gratis WordPress-thema’s

Een van de voordelen van het gebruik van WordPress voor uw blogs is dat u de lay-out van uw blog eenvoudig kunt wijzigen door het thema te wijzigen. Er zijn veel gratis WordPress-thema’s of gratis blogsjablonen beschikbaar. U kunt er ook voor kiezen om een ​​uniek thema voor u te laten ontwerpen. Daarnaast kun je ook een kant-en-klaar thema kopen.

Een WordPress-thema is een verzameling bestanden waarmee afbeeldingen voor uw blog worden gemaakt. Dit zorgt voor een soort huid voor je blog, bijna zoals een boekomslag het uiterlijk van een boek zal veranderen. Door een thema te kiezen dat past bij het onderwerp van uw blog, kunt u uw blog aantrekkelijker maken voor uw bezoekers. Het kan je blog ook veel gedenkwaardiger maken.

WordPress heeft twee thema’s die bij de basisinstallatie van je blog worden geleverd. Deze thema’s zijn heel eenvoudig en hebben een zeer generiek ontwerp.

WordPress heeft een eigen themamap die meer dan 500 thema’s bevat en het aantal groeit. Als u naar de directory kijkt, ziet u een lijst met de meest populaire thema’s. U kunt ook een lijst zien met de nieuwste thema’s die zijn toegevoegd. Nog een andere sectie toont u thema’s die onlangs zijn bijgewerkt.

Gebruik de zoekfunctie bovenaan de pagina om gemakkelijk een thema te vinden dat bij uw blog past. Typ een woord of zin in en u krijgt de thema’s te zien die bij die zoekcriteria passen.

WordPress moedigt elke thema-ontwerper aan om met hun eigen installatie-instructies voor hun thema te komen. Wanneer u een thema selecteert, moet u de installatie-instructies lezen, zodat u het thema correct kunt gebruiken.

Een andere optie die u in hetzelfde gedeelte ziet waar u de verschillende thema’s ziet, is een optie voor kopteksten. Dit is iets anders dan het kiezen van een thema, omdat het niet de hele blogpagina beïnvloedt, maar het is gewoon een andere afbeelding bovenaan de blog. U kunt zoiets gebruiken als u een schoon, helder gebied voor uw tekst wilt behouden zonder rommel.

Een ding om in gedachten te houden is dat je niet alleen een thema wilt kiezen dat aansluit bij je onderwerp, maar dat je ook het doel van je blog wilt overwegen. Als je een blog hebt die voor zakelijke doeleinden is, kun je het beste een thema aanhouden dat ofwel zakelijk ofwel enigszins eenvoudig is. U wilt grillige ontwerpen vermijden (tenzij grillige ontwerpen een perfecte aanvulling zouden zijn op het onderwerp van uw blog en uw bedrijf).

Onthoud dat u uw thema later altijd kunt wijzigen. Er zijn tal van gratis WordPress-thema’s om uit te kiezen, en het is heel eenvoudig om van het ene thema naar het andere over te schakelen. Wees avontuurlijk en probeer iets anders met je WordPress-blog.

Bron: Lynette Crase

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie