Hoe werkt affiliate marketing als een online bedrijf?

Hoe werkt affiliate marketing als een online bedrijf?

Affiliate marketing is een tak van de internetwinstboom. Het werkt wanneer u gericht verkeer genereert naar een bepaalde website die een product verkoopt waarvoor u commissie krijgt op elke verkoop. U bent niet de eigenaar van het product en het is uw taak om creatieve manieren te bedenken om een ​​potentiële klant te verbinden met de bestemmingspagina van het product.

Hier is een voorbeeld van hoe affiliate marketing werkt:

Een online ondernemer besluit een populair informatieproduct “Hoe afvallen na de zwangerschap” te verkopen. Ze gaat het internet op, bezoekt de ClickBank Marketplace en zoekt de afslankproducten op. Daar krijgt ze de keuze uit misschien een dozijn verschillende producten om te verkopen en beslist ze over een product waarvan de verkooppagina en statistieken bewijzen dat het goed converteert.

Ze klikt op ‘hop-link ophalen’, die haar eigen unieke ClickBank-ID in de URL opneemt. Ze kan dan de nieuwe URL nemen en deze ergens in haar verkooptrechter opnemen. Wanneer iemand haar verkoopmateriaal leest (een artikel, post op sociale media, een pay-per-click-advertentie, een YouTube-video, enz., waarin het product wordt voorverkocht) en ze doorklikken naar de verkooppagina en het kopen, krijgt ze de partner commissie – meestal 50-80% van de prijs van het product.

Natuurlijk was ze niet beperkt tot het verkopen van producten van ClickBank. Er zijn andere best betalende partnerprogramma’s. Grote websites zoals Amazon.com en Wal-Mart en anderen hebben ook partnerprogramma’s.

Lage opstartkosten

Als je met affiliate marketing wilt beginnen, hoef je niet veel geld uit te geven om aan de slag te gaan. De basis omvat een websitedomein, hosting en wat advertenties (als je dat wilt). Maar het is niet nodig om de bal aan het rollen te krijgen. De investering die u doet, zal moeite kosten, geen geld.

Geen productcreatie

Wanneer je met affiliate marketing begint, hoef je geen producten te maken. Jij bent de tussenpersoon. Dat betekent dat je een niche ingaat om kopers en verkopers bij elkaar te brengen. Jij bent de liaison tussen de twee.

Word de go-to-persoon

De sleutel tot het worden van een succesvolle partner is om een ​​lijst met e-mailabonnees op te bouwen en hun contactpersoon te worden wanneer ze advies nodig hebben. Iemand die ze kunnen vertrouwen. Door een sterkere verstandhouding met uw lezers op te bouwen, zullen de conversies toenemen. Als u de tijd neemt om enkele van de producten te bekijken en misschien zelfs in de praktijk te brengen en uw resultaten te delen, zal dat u helpen meer verkopen te genereren.

Affiliate marketing is geschikt voor bijna iedereen. Zelfs productontwikkelaars passen een partnerstrategie toe als aanvulling op de productontwikkelingstak van hun bedrijf. Je hebt niet eens verkoopervaring nodig om een ​​geweldige affiliate te worden. Het is niet jouw taak om de klant te verkopen, maar om ze te verbinden met de oplossing die ze zoeken.

Bron: Jon Allo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie