Hoe werkt “Firefox Hallo”?

Hoe werkt “Firefox Hallo”?

Firefox was ooit ‘s werelds toonaangevende browser, totdat Google Chrome lanceerde en Firefox uit zijn leidende positie duwde. Sindsdien heeft de browser moeite om te concurreren met Internet Explorer, Safari en Chrome – elk is vooraf geïnstalleerd op respectievelijk Windows, Macs en Chromebooks. Aangezien Firefox er niet op kan rekenen dat het de standaardbrowser is, moet het concurreren op functies en Firefox Hello zou de browser kunnen helpen er weer bovenop te komen.

Hallo is Firefox’ implementatie van WebRTC die spraak- en videochat introduceert voor Firefox-klanten, zonder de noodzaak om een ​​speciale client te installeren of zich aan te melden voor een nieuwe service. Het voldoet aan de belofte van WebRTC – een standaard die al jaren in ontwikkeling is – om platformonafhankelijke realtime communicatie mogelijk te maken met niets anders dan een browser.

Hoe werkt Firefox Hallo?

Firefox heeft samengewerkt met VoIP-provider Telefonica om Hello te lanceren. Gebruikers hoeven zich niet aan te melden voor een nieuw account en hoeven ook niet nog een andere chatclient te installeren. Zolang beide partijen een compatibele browser hebben, kunnen ze beginnen met chatten. Alleen de persoon die de oproep start, hoeft Firefox te gebruiken, de ontvanger kan elke WebRTC-compatibele browser gebruiken, zoals Google Chrome of Opera. De service is gratis en omdat er geen beperkingen zijn zoals exclusieve gebruikersaccounts of clientdownload, werkt het vrijwel overal.

Momenteel moeten gebruikers schakelen tussen meerdere services, afhankelijk van welk netwerk door hun vrienden of familie wordt gebruikt. Een persoon kan Skype, Hangouts en FaceTime hebben om contact te houden met verschillende kennissen. Met Firefox Hello kunnen beide gebruikers gewoon de browser openen en beginnen te praten. De service omvat schermdeling en instant messaging, samen met spraak- en videochat. Hoewel een Firefox-account niet nodig is om te beginnen met chatten, helpt het aanmaken van een Firefox-account gebruikers om hun lijsten met contactpersonen en gesprekken te beheren.

Deze plug-in-vrije ervaring is mogelijk dankzij WebRTC – de open webstandaard die momenteel in ontwikkeling is. Met WebRTC kan de browser gebruik maken van de audio- en videomogelijkheden die in de meeste moderne laptops zijn ingebouwd, namelijk de webcam en microfoon. Hoewel het misschien niet veel nut heeft voor mensen die uitsluitend communiceren via een enkele dienst zoals Skype, brengt het realtime communicatie naar de gemiddelde gebruiker, met name senioren. Het vermindert het risico dat gebruikers per ongeluk malware of computervirussen downloaden en installeren.

Zodra WebRTC op grote schaal wordt geïmplementeerd door alle belangrijke browsers, zou Firefox Hello heel goed een game-wisselaar kunnen worden.

Bron: Bhagwad Park

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie