Hoe wint cryptocurrency aan waarde?

Hoe wint cryptocurrency aan waarde?

Cryptocurrencies zijn het nieuwste ‘big thing’ in de digitale wereld en worden nu erkend als onderdeel van het monetaire systeem. Enthousiastelingen hebben het zelfs bestempeld als ‘de revolutie van geld’.

In duidelijke bewoordingen zijn cryptocurrencies gedecentraliseerde digitale activa die tussen gebruikers kunnen worden uitgewisseld zonder dat een centrale autoriteit nodig is, waarvan de meeste worden gecreëerd via speciale berekeningstechnieken die ‘mining’ worden genoemd.

Het accepteren van valuta, zoals de Amerikaanse dollar, het Britse pond en de euro, als wettig betaalmiddel is omdat ze zijn uitgegeven door een centrale bank; digitale valuta’s, zoals cryptocurrencies, zijn echter niet afhankelijk van het vertrouwen van het publiek in de emittent. Als zodanig zijn verschillende factoren bepalend voor de waarde ervan.

Factoren die de waarde van cryptocurrencies bepalen

Principes van de vrije markteconomie (voornamelijk vraag en aanbod)

Vraag en aanbod zijn een belangrijke bepalende factor voor de waarde van alles van waarde, inclusief cryptocurrencies. Dit komt omdat als meer mensen bereid zijn een cryptocurrency te kopen en anderen bereid zijn om te verkopen, de prijs van die specifieke cryptocurrency zal stijgen en vice versa.

Massa-adoptie

Massale acceptatie van elke cryptocurrency kan zijn prijs naar de maan schieten. Dit komt doordat veel cryptocurrencies hun aanbod aan een bepaalde limiet hebben beperkt en, volgens economische principes, zal een toename van de vraag zonder een overeenkomstige toename van het aanbod leiden tot een prijsstijging van die specifieke grondstof.

Meerdere cryptocurrencies hebben meer middelen geïnvesteerd om hun massale acceptatie te garanderen, waarbij sommigen zich richtten op de toepasbaarheid van hun cryptocurrency op dringende persoonlijke levenskwesties, evenals cruciale dagelijkse zaken, met de bedoeling ze onmisbaar te maken in het dagelijks leven.

Fiat-inflatie

Als een fiat-valuta, zoals de USD of GBP, wordt opgeblazen, stijgt de prijs en daalt de koopkracht. Dit zal er dan voor zorgen dat cryptocurrencies (laten we Bitcoin als voorbeeld gebruiken) toenemen ten opzichte van dat fiat. Het resultaat is dat je met elke bitcoin meer van dat fiat kunt verwerven. In feite is deze situatie een van de belangrijkste redenen geweest voor de prijsstijging van Bitcoin.

Oplichting en geschiedenis van cyberaanvallen

Oplichting en hacks zijn ook kernfactoren die de waarde van cryptocurrencies beïnvloeden, omdat bekend is dat ze wilde schommelingen in waarderingen veroorzaken. In sommige gevallen kan het team dat een cryptocurrency ondersteunt de oplichters zijn; ze zullen de prijs van de cryptocurrency oppompen om nietsvermoedende individuen aan te trekken en wanneer hun zuurverdiende geld wordt geïnvesteerd, wordt de prijs verlaagd door de oplichters, die vervolgens spoorloos verdwijnen.

Het is daarom absoluut noodzakelijk om voorzichtig te zijn met cryptocurrency-zwendel voordat u uw geld belegt.

Enkele andere factoren om te overwegen, die van invloed zijn op de waarde van cryptocurrencies, zijn onder meer:

  • De manier waarop de cryptocurrency wordt opgeslagen, evenals het nut, de veiligheid, het gemak van acquisitie en de grensoverschrijdende acceptatie ervan

  • Kracht van de gemeenschap die de cryptocurrency ondersteunt (dit omvat financiering, innovatie en de loyaliteit van haar leden)

  • Lage bijbehorende risico’s van de cryptocurrency zoals waargenomen door investeerders en gebruikers

  • Nieuwssentiment

  • Marktliquiditeit en volatiliteit van de cryptocurrency

  • Landelijke regelgeving (dit omvat het verbod op cryptocurrency en ICO’s in China en de acceptatie ervan als wettig betaalmiddel in Japan)

Bron: Anthony Stark

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie