Hoe word je een Chief Listening Officer?

Hoe word je een Chief Listening Officer?

Organisaties worden langzaam wakker van de noodzaak om meer te luisteren op alle niveaus. De grote vraag is niet óf je dat doet, maar hoe.

In een recent artikel in Forbes magazine ging het rechtstreeks naar de kern van de kwestie. John Ryan schreef: “We moeten de belangrijkste luisteraars in onze organisaties zijn – elke dag. Dat is geen gemakkelijke taak, aangezien luisteren een grote strijd kan zijn voor zelfs de bestbedoelende onder ons. Het is echter iets dat we kunnen verbeteren met moeite, en eerlijk gezegd hebben we niet veel keus.”

Hij citeert het advies van Michael Hoppe, een gepensioneerd faculteitslid van het Centrum voor Creatief Leiderschap, advies voor beter luisteren:

1. Let op. Schakel uw BlackBerry uit. Oogcontact behouden. Knik om te laten zien dat je het begrijpt. Anders is het gesprek dood voordat het begint.

2. Oordeel opschorten. Houd je kritiek vast en laat anderen uitleggen hoe zij een situatie zien. U hoeft het er niet mee eens te zijn; toon gewoon wat empathie.

3. Reflecteer. Herhaal regelmatig de punten van anderen om uw begrip te bevestigen. Vaak blijkt dat je iets gemist hebt.

4. Verduidelijken. Stel open vragen die mensen aanmoedigen om hun ideeën uit te breiden. Bijvoorbeeld: “Wat vindt u van hoe we de verkoop in deze economie kunnen verhogen?”

5. Vat samen. Herhaal in het kort de kernthema’s die naar voren zijn gebracht door de persoon met wie u praat. Je bent het er niet mee eens of oneens; je sluit gewoon de lus.

6. Deel. Als je eenmaal weet waar die persoon staat, introduceer dan je eigen ideeën en suggesties. Zo worden goede gesprekken nog beter.

Allemaal geweldige ideeën!

En natuurlijk zou ik mijn eigen tweaks toevoegen. Zorg ervoor dat je in fase 3 en 5 hun woorden gebruikt – papegaai-zin, niet parafraseren. En in fase 4 zou ik willen voorstellen om de ‘ultra-open vragen’ van Clean Language te gebruiken, zoals ‘Wat voor soort X (is dat X)?’

Het mooie is dat je bewust aandacht besteedt aan je luistervaardigheid. Ze kunnen zeker worden verbeterd met oefening en training!

Ik trainde onlangs een groep jonge managers, van wie de meesten net hun eerste toezichthoudende verantwoordelijkheid hadden gekregen, en we deden een aantal activiteiten om hen te laten zien welk verschil echt luisteren kan maken. Door bijvoorbeeld twee minuten zonder onderbreking of vragen te luisteren, kon elke deelnemer dieper nadenken en zich helderder uiten. Weet dat ze van plan zijn om hier een vaste gewoonte van te maken.

Waarom niet een partner zoeken en het proberen? Als er eenmaal naar u geluisterd wordt, zult u zich misschien ook meer gemotiveerd voelen om naar anderen te luisteren.

Bron: Judy Rees

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie