Hoe worden magnetische velden gemeten?

Hoe worden magnetische velden gemeten?

Magnetische velden zijn gebieden rond een magneet waar de kracht die samenhangt met de aantrekkingskracht van de magneet actief is. Om de sterkte van een magneet te bepalen, meet je het magneetveld. Dit geeft informatie over hoe ver een object is verwijderd voordat een magneet erop inwerkt en wat voor soort kracht een magneet kan uitoefenen.

Meeteenheden

Velden worden gemeten in eenheden die bekend staan ​​als gauss. Andere eenheden die worden gebruikt om zaken als magnetische flux over een gebied te bespreken, zijn de maxwell en weber. Eén maxwell is de totale flux over een enkele vierkante centimeter die loodrecht op het veld staat. Om een ​​idee te krijgen van hoe deze metingen zich verhouden tot voorbeelden uit het echte leven, kijk eens naar het magneetveld van de aarde. Aan de oppervlakte meet dat veld ongeveer 1 gaus. Een Neodymium daarentegen meet 10^4. Zo’n magneet zou binnen zijn veld een kracht produceren die 10.000 keer sterker is dan het veld van de aarde!

Een andere belangrijke meting bij het omgaan met velden is de tesla. Dit is gelijk aan één weber per vierkante inch. De sterkste bekende oefenen een kracht uit van 5 tesla.

Wat wordt gemeten?

Er zijn talloze eenheden aan een veld gekoppeld, omdat u voor een aantal verschillende dingen meet. Eerst meet je de sterkte van een veld. Dit vertelt je waartoe de magneet in staat is. Een magneet die bijvoorbeeld wordt gebruikt om een ​​presse-papier op kantoor te maken dat paperclips aantrekt, zal geen veld hebben met dezelfde sterkte die wordt gebruikt in industriële productie.

Metingen kunnen ook de coërciviteit van een materiaal onthullen. Dit geeft informatie over welk type veld nodig zou zijn om een ​​materiaal te demagnetiseren. Dit kan belangrijk zijn in industriële, technische en medische toepassingen waar materialen om veiligheidsredenen moeten worden tegengegaan.

Metingen kunnen ook de kwaliteit van het materiaal in de magneet bepalen. Zo kunnen wetenschappers en anderen bepalen welke materialen het beste zijn. Er zijn talloze materialen die een of andere vorm van een veld uitoefenen, maar er zijn slechts enkele materialen met voldoende kwaliteit om specifiek voor magneetgerelateerde doeleinden te worden gebruikt.

Het meten van velden is belangrijk, omdat gebruikers hiermee kunnen bepalen of een magneet de juiste sterkte en kwaliteit heeft voor de gekozen taak. Computercomponenten zoals harde schijven en monitoren bevatten bijvoorbeeld vaak hulpmiddelen voor gegevensopslag en elektronische displays. Magneten kunnen echter schadelijk zijn voor bepaalde soorten externe opslagapparaten. Daarom moeten computerfabrikanten voorzichtig zijn bij het kiezen van materiaal dat het juiste magnetische veld voor de taak levert zonder dat dit gevolgen heeft voor items en mensen buiten de hardware. Dit is hetzelfde in industriële, medische en alle andere magnetische toepassingen.

Bron: Marie M Adams

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie