Hoe zes nieuwe wijzigingen in AdWords van invloed zijn op AdSense-uitgevers

Hoe zes nieuwe wijzigingen in AdWords van invloed zijn op AdSense-uitgevers

Voor het geval je de afgelopen jaren in een put hebt gewoond, Google is absoluut verliefd op mobiel verkeer. We hoeven je niet te vertellen waarom – je weet al dat daar het publiek is. Maar mobiel is ook waar het grootste groeipotentieel ligt.

Advertentienetwerken moeten mobiele advertentiecampagnes nog volledig kraken of hacken, wat betekent dat er nog een manier is om adverteerders en gebruikers blij te maken.

Maar houdt Google nog steeds van ons, uitgevers? Welnu, de berichten die we kregen van het GPS-evenement waren enigszins gemengd. De meeste hadden weinig direct met AdSense te maken, maar kunnen indirect van invloed zijn op uw inkomsten. Dus in welke richting gaan uw AdSense-inkomsten met deze nieuwe updates aan de AdWords-kant van de advertentiemarkt?

  1. Het draait allemaal om locatie, locatie, locatie – Lokaal zoeken op Google Maps

De nieuwe Google Maps gaat aantrekkelijke advertentiemogelijkheden bieden voor kleine bedrijven en lokale ketenfilialen op basis van gebruikerslocatie en andere gegevens.

Klinkt best goed voor AdWords-adverteerders, maar wat betekent dit voor AdSense-uitgevers?

Meer voorraad = minder concurrentie

De wetten van vraag en aanbod vertellen ons dat als we het aanbod van een bepaald product vergroten om aan de toegenomen vraag te voldoen, we effectief zullen voorkomen dat de prijzen stijgen.

Of in termen van digitale advertenties: meer advertentievoorraad betekent een verminderde vraag naar elk advertentieblok en lagere CPC’s en CPM’s. Tenzij met meer voorraad grotere advertentiebudgetten komen, vooral als de nieuwe voorraad effectief is voor adverteerders. Dit kan dus een verhulde zegen zijn voor AdSense-uitgevers.

Zoeken versus weergeven

Google geeft de voorkeur aan klikken op hun eigen terrein. Natuurlijk doen ze dat. Ze hoeven hun inkomsten niet te delen met uitgevers daar. Het is dus meer dan waarschijnlijk dat het aanbieden van een Google-eigen, op land gerichte voorraad aan adverteerders een hap uit dat lokale zoekverkeer zal halen.

Wie wordt betaald voor ingesloten kaarten?

voegt Google advertenties toe aan embedded Google Maps, en zo ja, wie haalt de inkomsten uit de klikken op deze lokale advertenties?

Een andere goede vraag is wat er gebeurt met genoemde advertentieblokken en uitgevers die goed leven van in-map AdSense-advertenties?

  1. Voor wie is groter beter? – Uitgebreide tekstadvertenties krijgen dubbele koppen en meer tekens

Adverteerders kunnen nu twee regels van elk 30 tekens opnemen in aanklikbare titels op hun tekstadvertenties en 80 tekens voor een beschrijvingsregel. Over het algemeen belooft dit langere advertenties die meer schermruimte innemen bij mobiele zoekopdrachten.

Dit is geweldig voor zoekadverteerders en Google, maar voor iedereen die organisch verkeer probeert te genereren om inkomsten te genereren, is dit slecht nieuws. Het lijkt erop dat betaalde zoekadvertenties meer waard zijn voor Google dan de inhoud waarin u heeft geïnvesteerd.

  1. De angst (of niet) van slimme prijzen – betere meting van conversies in de winkel

Op GPS heeft Google aangekondigd dat ze nu de mobiele locatiegeschiedenis van gebruikers gaan vergelijken met PPC-advertenties waarop ze hebben geklikt en dienovereenkomstig conversies toewijzen aan AdWords-campagnes.

Het doel van meer conversiemetingen is om meer adverteerders aan te trekken. Als Google hierin slaagt, betekent dit alleen maar een hogere vraag naar AdSense-voorraad. En daar wordt iedereen blij van.

  1. Niet alleen responsieve advertentieblokken – Nieuwe responsieve display-advertenties

Het maken van beeldadvertenties voor alle advertentieformaten kan lastig zijn. Vooral voor een kleine zakelijke adverteerder. Zo vaak uploadt u uiteindelijk beeld- of Flash-advertenties in de meest voorkomende formaten, en dat is het dan ook.

Google wil meer concurrentie tussen meer adverteerders over meer voorraad. Door adverteerders responsieve advertenties te laten maken die in meer advertentieblokken passen, doet Google eigenlijk precies dat. En dit is geweldig voor iedereen.

  1. Uw apparaat targeten – Wijzigingen in apparaatbiedingen

Google hoopt (en wij ook) dat adverteerders hierdoor hun budget effectiever kunnen besteden en hun advertentie-uitgaven snel kunnen opschalen. Wat zou leiden tot meer AdSense-inkomsten voor u (en Google).

  1. Retargeting is niet meer beschikbaar – Beperking van de vraag naar AdWords

Andere advertentienetwerken kunnen retargeting-advertenties weergeven aan gebruikers in plaats van AdSense, waar AdSense niet is geïmplementeerd.

Dit kan de CPC’s voor het retargeten van advertenties op AdSense verlagen en nadelig zijn voor uitgevers die voor inkomsten op AdSense vertrouwen.

Lokaal, mobiel en adverteerdersgericht

Over het algemeen zijn de aankondigingen bij GPS erg gericht op adverteerders, en met name op de advertentiebudgetten van het MKB (kleine tot middelgrote bedrijven), die steeds meer naar de grote F zijn overgegaan.

Bron: Eyal A Katz

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie