Hoeveel kost het om uw eigen app voor sociale media te bouwen?

Hoeveel kost het om uw eigen app voor sociale media te bouwen?

Het concept van sociale netwerken heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld. En omdat technologie zichzelf elke dag blijft updaten, is het moeilijker geworden om de concurrentie vol te houden. App-ontwikkeling zit in de lift als nooit tevoren. Er zijn steeds meer ondernemers opgestaan ​​die klaar staan ​​om hun sociale web- of mobiele applicaties op de markt te brengen. Onder deze talenten zijn degenen die dieper konden doordringen zelfs van de ene op de andere dag miljardairs geworden.

Nu is de vraag, wat is er nodig om van uw toepassing voor sociale netwerken een hit te maken? En hoeveel moet er geïnvesteerd worden om met producten als Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest etc. te komen? Voordat u echter het beste bedrijf voor de ontwikkeling van mobiele apps gaat benaderen voor aangepaste prijsopgaven, moet u een aantal verplichte factoren duidelijk hebben. Bijvoorbeeld belangrijke functies, maatwerk, platform waarop de app moet worden gebouwd, enz. Dit is hoe u te werk moet gaan:

Identificeer uw doelgroep Voor wie wil je zorgen? Identificeer uw eindgebruikers en probeer hun behoeften te begrijpen. Ontdek de frustraties van het gemeenschappelijke publiek en bouw iets dat op grote schaal zal aanspreken. Toen tieners bijvoorbeeld het beu waren dat hun ouders met elkaar rondhingen en vooravond op hun account op Facebook dropten, kwam Snapchat langs dat de broodnodige anonimiteit bood en minder openbare schaamte met verdwijnende berichten. Uitgebreid marktonderzoek en een paar directe enquêtes zullen het lukken. Houd er echter rekening mee dat het soms een beetje overweldigend kan zijn. Maar maak je geen zorgen. Je komt er wel doorheen.

Overweeg het juiste platform Wilt u een web-app, mobiele app of beide maken? De volgende vraag is of het voor iOS- of Android-gebruikers is? Uw beslissing zal afhangen van uw doelmarktvoorkeuren. Web-apps hebben echter wat meer tijd nodig om te worden ontwikkeld in vergelijking met mobiele apps. Ook als u twee app-versies overweegt via. cross-platform ontwikkeling, zal het nog steeds meer tijd en natuurlijk een groter budget vergen. Android-apps in een native platform bevatten 40% meer code en hebben 30% meer tijd nodig om te ontwikkelen in vergelijking met iOS. Huur de beste app-ontwikkelaars en andere delen van Noord-Amerika in voor ongeveer $ 150 per uur en die uit India en Oost-Europa rekenen ongeveer $ 30-50 per uur.

Gebruikerservaring is belangrijkUw app kan alleen aantrekkelijk zijn als deze eenvoudig in gebruik en een lust voor het oog is. Het ontwerp en de bruikbaarheid spreken voor zich. Met ontelbare apps die de app store bestormen, zullen mensen je app niet meer gebruiken als deze een slechte UX heeft. Vraag uw ontwikkelaar om voor de structuur te zorgen – wireframing -prototype – en voeg tot slot ontwerp- en bruikbaarheidsprincipes toe. Begin met een goed ondersteunde MySQL- of PostgresSQL-database voor gestructureerde data. Facebook, Twitter etc. gebruikt het ook.

Functies van uw app Basisfuncties van de app, zoals eenvoudige registratie, gebruikers kunnen persoonlijke gegevens toevoegen, bewerken en verwijderen, persoonlijke informatie en voorkeuren beheren, uitnodigen met één klik, importeren van contactpersonen, zoekbalk en algoritme rond hashtags en willekeurige woorden, selecties van nieuwe gebruikers om verbinden met, privéberichten, nieuwsfeed, meertalige ondersteuning, het plaatsen van media-inhoud, hulpmiddelen voor zelfexpressie, geo-tagging en dergelijke zijn verplicht.

Time-to-market en kostenDe ontwikkelingskosten zullen zeker variëren, afhankelijk van de complexiteit, het platform en de functies van uw app. Er zijn echter twee belangrijke factoren die moeten worden bepaald: benodigde uren en uurkosten. Hieronder volgen enkele kostenramingen die door The Next Web worden vermeld:

 1. Twitter-achtige app: $ 50.000 tot $ 250.000
 2. Instagram-kloon: $ 100.000 tot $ 300.000
 3. WhatsApp-messenger: $ 125.000 tot $ 150.000
 4. Pinterest: ongeveer $ 120.000
 5. Snapchat: $ 75.000 – $ 150.000
 6. Wijnstok: $ 125.000 en $ 175.000

Als het op tijd aankomt, kan het ongeveer 2-4 maanden duren om de MVP voor je sociale media-app te bouwen. De meeste ontwikkelingsbedrijven rekenen normaal gesproken ongeveer $ 15.000 – $ 20.000. Dat gezegd hebbende, hier is nog een schatting van de tijd die nodig is voor het bouwen van een app voor een sociaal netwerk:

 1. Android: ongeveer 500 uur
 2. iOS: ongeveer 400 uur
 3. Back-end: 500 uur ca.
 4. UX/UI: ongeveer 200 uur
 5. QA: 230 uur ongeveer.
 6. PM: ongeveer 150 uur
 7. Totale tijd: 1400 uur ca. voor één platform

Voor native applicatie duurt het normaal gesproken 10 weken voor back-end en 8 weken voor front-end ontwikkeling. Niet alle apps hebben echter een backend nodig en gebruiken deze alleen om de ontwikkelingstijd en gerelateerde complexiteit te verminderen.

Als aspirant-ondernemer wil je een vraag in de markt creëren en iets totaal out-of-the-box bouwen om aan die vraag te voldoen. Dit is waarschijnlijk wat de volgende Mark Zuckerberg zou doen. Maar plan uw beslissingen pas na actief marktonderzoek van uw idee, de vereisten en het budget.

Bron: Arpita Singh

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie