Home Run-klantenservice

Home Run-klantenservice

Hoe is de klantenservice in uw bedrijf? Zijn uw medewerkers goed opgeleid en werken ze als een team? Zijn ze deskundig en willen ze graag de informatie over uw producten delen?

Bezoek aan een Apple Store:

Afgelopen weekend gingen mijn man en ik om 11.00 uur naar de Apple Store in MacArthur Center in Norfolk, Virginia om verschillende Apple-producten te kopen die we hadden onderzocht. De winkel was erg druk met klanten toen we aankwamen.

Bij de deur van de Apple Store begroette een medewerker met een Apple-logo-shirt ons met een welkomstglimlach en herinnerde zich ons van ons laatste bezoek. Ze tikte onze naam in op haar Apple-telefoonscherm en stuurde een e-mail naar een andere medewerker om ons te helpen.

Een minuut later glimlachte een van de 11 medewerkers in de winkel en vroeg ons wat we nodig hadden nadat ze onze handen hadden geschud en zichzelf hadden voorgesteld. Toen de medewerker het antwoord niet wist, verontschuldigden ze zich snel en vroegen een andere medewerker om hulp en kwamen binnen twee minuten terug met de informatie.

We hebben onze aankopen in minder dan 15 minuten gedaan. We kochten een Apple TV-pakket, een kabel om de Apple TV aan te sluiten en een Apple-watchband.

Welke 3 dingen maakten de klantenservice tot een “Home Run” voor ons?

1) We waren meteen enthousiast over onze verkoopmedewerker met hun positieve instelling en vertrouwden hen.

2) De verkoopmedewerker “luisterde” naar wat we wilden en nodig hadden in het Apple-product en vertelde ons de voordelen van het product en hoeveel het zou kosten. De verkoopmedewerker had de oplossing voor ons probleem.

3) De medewerker had een passie en gretigheid om hun kennis van hun Apple-producten met ons te delen. De medewerker wist alles van hun producten en als ze het antwoord op onze vraag niet wisten verontschuldigden ze zich snel en vroegen een andere medewerker om hulp en kwamen binnen twee minuten terug met de informatie.

Wat zijn drie stappen die u in uw bedrijf nodig heeft om een ​​”Home Run”-klantenservice te hebben?

1) Uw goed opgeleide medewerkers “begroeten” uw klanten aan de deur met een glimlach, dragen uw winkeluniform om ze te identificeren, (Apple-logo op shirt), stellen zichzelf voor, vragen naar de naam van uw klant, schudden hun hand en vragen welke service de behoeften van de klant.

2) Uw medewerkers helpen uw klanten gretig en beleefd zo snel mogelijk. We werden binnen “een minuut” geholpen. Wanneer uw medewerker het antwoord op de vraag van uw klanten niet weet, excuseren ze zich snel en vragen een andere medewerker om hulp en komen binnen twee minuten terug met de informatie.

3) Uw bedrijf moet voldoende goed opgeleide medewerkers hebben om uw klanten te helpen. Er waren 11 goed opgeleide medewerkers in de Apple Store die elk verantwoordelijk waren voor verschillende aspecten van de verkoop. Een medewerker heeft de producten bij ons gebracht. De goed opgeleide medewerkers van Apple werkten als een team samen.

Om “Home Run”-klantenservice in uw bedrijf te hebben, net als de Apple Store, traint u uw medewerkers door de bovenstaande 3 stappen te volgen en uw bedrijf zal ook de “Home Run”-klantenservice hebben!

Bron: Madeline Frank

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie