Homoniemcontrole voor Microsoft Word-invoegtoepassing

Homoniemcontrole voor Microsoft Word-invoegtoepassing

Microsoft Word is een van de meest veelzijdige en meest gebruikte tekstverwerkers op de markt en zal dat op dit moment ongetwijfeld blijven. Ondanks al zijn ingenieuze toeters en bellen, hebben krantenredacteuren, universiteitsprofessoren, studenten, schrijvers en niet-professionele gebruikers allemaal schriftelijk en misschien ook binnensmonds geklaagd over de onverklaarbare afwezigheid van een zeer broodnodige functie die zou de bekroning en finishing touch zijn voor Microsoft Word: een homoniem checker. Ze betreuren het dat zelfs een Microsoft Word-invoegtoepassing van een derde partij welkom zou zijn.

Voor degenen die het misschien niet weten, een homoniem is in feite een van twee of meer woorden die hetzelfde klinken, maar een heel andere betekenis hebben. Enkele voorbeelden zijn zou en hout, jouw en jij bent, Rechtsaf en rite, zool en ziel, vlees en voldoen aan. Er zijn er nog duizenden. U kunt begrijpen waarom zoveel mensen het verkeerde homoniem gebruiken. Ze schrijven wat klinkt Rechtsaf. Websites worden geladen met homonieme fouten. Je vindt ze ook in kranten, cv’s, scripties, juridische documenten en tientallen andere plaatsen. Vrijwel overal waar een document is, is de kans groot dat er een homonieme fout wordt gevonden.

Als u de volgende zin zou typen, “Dag een gnu peer van shoos voor mijn mier“, met behulp van de nieuwste versie van MS Word (versie 2007), zou het programma benadrukken: gnu en voor met een blauwe kronkelende lijn, waardoor u erop wordt gewezen dat een ander woord (in dit geval een homoniem) misschien de voorkeur heeft. Best netjes toch? Maar hoe zit het met doei, peer, shoos, en mier? Ook al zijn ze correct gespeld, het zijn in het oog springende fouten in de context van homoniemen. Helaas lost Word dit probleem slechts gedeeltelijk op. Hmmmm… Kunnen we hier een Microsoft Word-invoegtoepassing gebruiken?

Homonieme fouten behoren tegenwoordig tot de meest voorkomende schrijffouten. Of u nu een student, een schrijver, een leraar, een advocaat of iemand bent die af en toe een brief, cv of een ander document moet schrijven, u moet ongetwijfeld documenten maken die geen grammaticale fouten bevatten. Je leven zou zoveel gemakkelijker zijn als er een programma was, misschien een Word-invoegtoepassing, dat automatisch elke homoniem controleert op correct gebruik en vervolgens, op jouw verzoek, alle onjuist gebruikte homoniemen verwijdert en ze vervangt door de juiste homoniem op basis van de context . Stelt u zich eens voor hoeveel tijd u zou kunnen besparen, om nog maar te zwijgen van de extra luxe om documenten te produceren die volledig vrij zijn van homonieme fouten.

Is zo’n programma slechts wishful thinking of een droom? Eigenlijk niet. Er zijn serieuze ondernemers die er vast van overtuigd zijn dat zo’n Microsoft Word add-in programma binnen ons bereik ligt. Bovendien is er solide bewijs dat zo’n programma al bestaat!

In de tussentijd zijn hier enkele tips over hoe u documenten kunt produceren die vrij zijn van homonieme fouten totdat u zo’n invoegtoepassing vindt:

1. Maak een bladwijzer van een van de vele online sites die een gratis online homoniemwoordenboek of homoniemendefinitielijsten aanbieden

2. Gebruik altijd eerst een spellingcontrole. Vervolgens…

3. Lees uw document specifiek opnieuw om alle homoniemen te vinden

4. Controleer of je het juiste homoniem hebt gebruikt door het woord in je online woordenboek aan te vinken

5. Voeg toe aan je vocabulaire: maak er een doel van om elke week een paar nieuwe homoniemen te leren. Er zijn tientallen lijsten op internet.

Al het bovenstaande kan wat extra inspanning vergen, maar als uw werk onberispelijke documenten vereist, zult u het ermee eens zijn dat de te behalen voordelen de moeite meer dan waard zijn.

Bron: R. Louis

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie