HTC Desire C

HTC Desire C

Niet iedereen geeft een fortuin uit om een ​​smartphone te krijgen en HTC had dit ruim van tevoren ingezien in vergelijking met de andere mobiele bedrijven. HTC is een bedrijf dat zich richt op het leveren van hoogwaardige telefoons tegen zeer betaalbare prijzen. HTC begon hun low-end segment modellen met HTC Tattoo, gevolgd door Wildfire en Wildfire S. Maar al deze telefoons hadden altijd een gat en ze misten krachtige prestaties. Om deze leemte op te vullen lanceerde HTC de HTC Desire C, die wordt geleverd met Google’s Ice Cream Sandwich-besturingssysteem en boordevol andere functies zit. Laten we eens kijken wat deze geweldige telefoon voor ons in petto heeft.

Software en apps: HTC Desire C draait op Google’s nieuwste Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich (ICS) besturingssysteem. Dit komt absoluut als een frisse wind wanneer bijna elke tweede telefoon op de markt op het peperkoek-besturingssysteem draait. Uitgerust met Google’s ICS en HTC Sense 4.0 gebruikersinterface maakt Desire C inderdaad de meest gewilde budgetmobiel in de industrie. De gebruikersinterface is erg vloeiend en u kunt uw startpagina aanpassen door te kiezen uit verschillende widgets. Deze mobiel wordt geleverd met een mix van vooraf geladen apps van Google en widgets van derden, zoals Dropbox, SoundHound en 7Digital. Je hebt zelfs de mogelijkheid om het formaat van de widgets aan te passen, zodat je kunt bepalen hoeveel ze op het scherm kunnen worden weergegeven.

Bouw en ontwerp: in tegenstelling tot de vorige HTC-telefoons, is de HTC Desire C compact en voelt hij goed aan wanneer hij wordt vastgehouden. Met afmetingen van 60 X 107 mm lijkt deze mobiel veel op een creditcard maar dan met een dikte van 12,5 mm. De telefoon ziet er erg lief uit en de navigatietoetsen aan de voorkant trekken je meteen aan. Het enige negatieve is dat de telefoon meer plastic gebruikt en dus is de behuizing gevoelig voor vingerafdrukken. De volumeknop en de power lock-toets zijn goed geplaatst. Kleine details zoals het rode frame rondom de cameralens en het zilveren frame rondom het scherm geven de HTC Desire C een werkelijk prachtige uitstraling. Het telefoonscherm is 3,5 inch lang en heeft een resolutie van 480X320.

Prestaties en hardware: HTC Desire C valt niet onder de categorie supersnelle smartphones. Deze telefoon is uitgerust met een 600 MHz single core CPU met 512 MB RAM. De prestaties zijn soms traag wanneer u meerdere taken uitvoert. De telefoon voert games als Angry Birds en Temple run probleemloos uit, maar bij games als Fruit Ninja duurt het laden van de telefoon te lang. HTC Desire C wordt geleverd met een ingebouwd geheugen van 4GB, maar dit kan worden uitgebreid tot 32GB met een micro SDHC-kaart. Ook biedt HTC twee jaar gratis cloudopslag van 25GB met Dropbox-applicatie.

Camera: deze telefoon wordt geleverd met een 5 MP-camera. De HTC Desire C is een telefoon in het lage segment en heeft geen camera aan de voorkant, een LED-flitser en een sensor. De camera-applicatie in de telefoon wordt echter geleverd met tal van instellingen en opties. U kunt eenvoudig schakelen tussen de foto- en de videomodus door op een knop te klikken. Video’s kunnen 640X480 worden opgenomen. De scherpstelling van de camera is niet zo nauwkeurig en er zit wat onscherpte in de foto’s.

Gesprekskwaliteit en andere kenmerken: de gesprekskwaliteit is bijna op dezelfde lijn als die van de andere telefoons op de markt. Het oorstukje is luid en duidelijk, maar het mondstuk vangt onnodige geluiden van buiten op. Dus als u zich in het verkeer bevindt en via deze telefoon probeert te praten, is de kans groter dat de andere persoon de verkeersgeluiden hoort. De batterijduur is iets dat een glimlach op je gezicht tovert. Het wordt geleverd met een batterij van 1.230 mAh die bijna 2 dagen meegaat, afhankelijk van uw gebruik. Je krijgt de gewone HTC-koptelefoon en het is een Beats Audio-telefoon. De speakerphone geeft je een schoon geluid en irriteert je niet. De ingebouwde stockbrowser is niet zo goed om op internet te surfen, dus het is altijd beter om Opera te downloaden voor snelle verwerking.

Conclusie: HTC Desire C is zeker een goede low-end smartphone en is een ideale telefoon voor degenen die niet veel willen uitgeven aan smartphones of die op zoek zijn naar hun eerste smartphone.

Bron: Aniket Kambale

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie