HTC Touch Dual is upgrade naar HTC Touch PDA-telefoon

HTC Touch Dual is upgrade naar HTC Touch PDA-telefoon

PDA-mobiele telefoons worden niet zo wijdverbreid op de markt gebracht als de reguliere handsetmodellen, puur vanwege het feit dat ze meestal worden gekocht door bedrijven en professionals in plaats van door de man op straat.

Deze reeks mobiele telefoons biedt veel meer software-opties voor het afhandelen van kantoortaken zoals e-mail, spreadsheets en PDF-presentaties en hebben meestal een veel groter scherm voor het bekijken van documenten en in sommige gevallen touchscreen-technologie voor menunavigatie.

De HTC Touch was de eerste mobiele telefoon met een nieuwe navigatietechnologie genaamd TouchFlo. Dit betekende dat gebruikers eenvoudig met hun vinger over het scherm konden gaan om door hun menu te bladeren en vervolgens konden tikken om een optie te selecteren. De technologie maakte de noodzaak voor een stylus overbodig, wat de traditionele manier is om een touchscreen-apparaat te gebruiken. De stylus is een kleine stick vervaardigd van plastic of metaal die wordt gebruikt als een pen om het scherm aan te raken.

HTC heeft nu het Touch-model geüpgraded en de Touch Dual uitgebracht, sommigen zullen beweren dat het niet echt een verbeterde versie is, omdat sommige functies zijn verwijderd, maar het is de volgende handset die in het assortiment wordt uitgebracht en daarom wordt geclassificeerd als een upgrade.

De HTC Touch Dual heeft wifi-mogelijkheden verloren, maar kreeg 3,5G HSDPA-connectiviteit bovenop de bestaande GPRS- en EDGE-technologie. Met een druk op de knop verschijnt een toetsenbord onder het uitschuifbare scherm met een keuze uit een numeriek toetsenbord met 12 toetsen of een Qwerty-toetsenbord met 20 toetsen, afhankelijk van het land en de operator.

Vanwege het schuifmechanisme wordt de HTC Touch Dual ook wel de HTC Slide genoemd, maar de officiële naam is HTC Touch Dual.

Net als bij de HTC Touch-versie maakt de Dual gebruik van TouchFlo-technologie, waardoor gebruikers met hun vingertop 3D-beelden kunnen bedienen en door e-mails, berichten en muziekbestanden kunnen bladeren.

Het 2,6-inch touchscreen omvat handschriftherkenning met het gebruik van een stylus voor degenen die de voorkeur geven aan de ouderwetse methode.

Het besturingssysteem zoals je zou verwachten van de huidige smartphones, is Windows Mobile 6.0 Professional met Pocket Office en aangedreven door een 400Mhz Qualcomm-processor.

De HTC Touch Dual biedt 256 MB uitbreidbaar geheugen en is uitgerust met een 2 megapixel camera met digitale zoom en video-opname en een tweede camera aan de voorzijde voor videobellen.

De muziekspeler ondersteunt zowel MP3- als AAC-audiobestandsindelingen en USB-connectiviteit zorgt voor eenvoudige synchronisatie van contacten en agenda-items plus het rechtstreeks downloaden van afspeellijsten naar uw mobiel vanaf uw pc.

Draadloze Bluetooth-technologie wordt geleverd met A2DP Stereo-ondersteuning en met Live HTC Home kun je met één druk op de knop e-mails, gemiste oproepen, berichten, weerberichten en meer bekijken.

Zoals je kunt zien, zijn er veel verbeteringen aangebracht aan wat een baanbrekende handset was met extra functies en een nieuw ontwerp. De totale afmetingen zijn 107 x 55 x 15,8 mm en de Dual is met 120 gram iets zwaarder vanwege het extra gewicht van het uitschuifbare toetsenbord.

Gebruikers zijn misschien niet blij met het verlies van wifi, maar de toegevoegde 3,5G-technologie zorgt voor veel snellere downloadtijden die essentieel zijn op de drukke werkplek van vandaag.

Bron: Susan Hargreaves

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie