Ik heb 13.000 dollar verspild aan een gestolen iPhone

Ik heb 13.000 dollar verspild aan een gestolen iPhone

Het kopen van een gloednieuwe iPhone kan tegenwoordig voor de meeste mensen duur en kostbaar zijn. Als je niet in de A-klasse zit en in feite een gloednieuwe iPhone kopen betekent een gat in je zak, dan is de beste optie om te zoeken naar een tweedehands iPhone-eenheid.

De gedachte om een ​​tweedehands iPhone te kopen is economisch en praktisch.

We moeten echter controleren of de iPhone is gestolen voordat we ons zuurverdiende geld uitdelen aan de verkoper van tweedehands telefoons. Veel iPhones worden online verkocht op sites zoals Olx.ph en als u online koopt, bestaat het gevaar dat u een gestolen iPhone accepteert, waardoor uw geld in de afvoer wordt gegooid.

De beste optie voor iemand die op zoek is naar een tweedehands iPhone en het gevaar van het kopen van een gestolen toestel wil vermijden, is om naar een tweedehands telefoondealer te gaan, vooral in Greenhills, en te controleren of de iPhone gestolen is.

Hier zijn een paar stappen om te controleren of de iPhone is gestolen, welke stappen u moet nemen wanneer u besluit een tweedehands iPhone te kopen om te voorkomen dat u wordt verleid tot het kopen van een iPhone die als gestolen is opgegeven.

Wanneer mobiele apparatuur wordt gestolen of verloren gaat, kan de eigenaar doorgaans contact opnemen met zijn lokale operator met het verzoek deze te blokkeren.

Als de lokale operator een Equipment Identity Register (EIR) heeft, zal hij het apparaat IMEI daarin plaatsen en dit optioneel doorgeven aan het Central Equipment Identity Register (CEIR), dat het apparaat op de zwarte lijst zet in alle andere operatorschakelaars die het CEIR gebruiken .

Met deze zwarte lijst wordt het apparaat gemetseld en wordt het onbruikbaar voor elke operator die het CEIR gebruikt, waardoor diefstal van mobiele apparatuur een nutteloos zakelijk voorstel is, tenzij voor onderdelen.

Onthoud dat een dwaas niet bestaat als we onszelf niet voor de gek laten houden!

Hier zijn de stappen die u moet nemen om te controleren of de iPhone is gestolen of niet.

1.) Haal het IMEI-nummer van de iPhone op

Tik op het pictogram Instellingen op het startscherm van de iPhone, tik op Algemeen en selecteer vervolgens Over. Scrol omlaag naar het onderste gedeelte en kopieer het nummer dat wordt weergegeven in het IMEI-veld.

of

Tik op de telefoontoepassing om het toetsenblok op het scherm te openen. Bel *#06#. Kopieer de IMEI die wordt weergegeven.

2.) Bezoek de zwarte lijstsite

Open uw browser en ga naar de site http://www.iphone-unlockme.com/LostorStolen.htm.

Voer het IMEI-nummer in en controleer de status van de iPhone die u wilt kopen.

De site valideert vervolgens uw IMEI-nummer om te controleren of de iPhone is gestolen. Er wordt dan een rapport gegeven over de status en het resultaat van de IMEI-controle.

Als de status “Beschikbaar” aangeeft, kunt u gerust zijn, aangezien de iPhone geen gestolen apparaat is.

3.) Vraag de verkoper of eigenaar om Zoek mijn iPhone uit te schakelen

Vraag de verkoper van de iPhone om toegang te krijgen tot Zoek mijn iPhone en de functie te gebruiken om de gegevens op de iPhone te wissen, zodat deze worden gewist en de status van het activeringsslot verandert in UIT.

Voor toegang tot Zoek mijn iPhone moet de eigenaar het wachtwoord invoeren van de Apple ID die met de iPhone is verbonden. Als de huidige “eigenaar” van de iPhone dit niet kan, is het mogelijk dat het apparaat wordt gestolen.

4.) Bel het mobiele telefoonbedrijf of de dichtstbijzijnde vestiging van Apple

Aangezien de iPhone een product van Apple is, is een van de beste manieren om te controleren of de iPhone is gestolen, een bezoek te brengen aan de dichtstbijzijnde

Apple store en geef ze de IMEI om te zien of de iPhone die je van plan bent te kopen of hebt gekocht een gestolen apparaat is.

5.) Status van activeringsslot controleren

Ga naar Apple’s Activation Lock Status-website http://www.icloud.com/activationlock.

Typ het IMEI- of serienummer in het vak

Voer de weergegeven CAPTCHA-code in

Klik op Doorgaan.

Het volgende scherm zal u vertellen of de iPhone de Activation Lock-functie heeft ingeschakeld.

Wat de resultaten betekenen?

Als het activeringsslot is uitgeschakeld, bent u veilig.

Als het activeringsslot echter is ingeschakeld, kunnen er een aantal dingen aan de hand zijn:

a.) De telefoon is gestolen

– Een iPhone die wordt verkocht met het activeringsslot nog ingeschakeld, kan betekenen dat het apparaat wordt gestolen, aangezien een dief het activeringsslot waarschijnlijk niet kan uitschakelen. Vraag de verkoper om de functie uit te schakelen en controleer het opnieuw.

Als ze weigeren of het niet kunnen, koop die telefoon dan niet.

b.) De verkoper is vergeten het activeringsslot uit te schakelen

– Het is mogelijk dat een eerlijke verkoper is vergeten het activeringsslot uit te schakelen. Vraag hen om de functie uit te schakelen.

Als ze dat doen, kun je kopen.

Zorg ervoor dat u bij het kopen van een gebruikte iPhone om het IMEI- of serienummer vraagt ​​voordat u koopt en gebruik deze tool om de status van het apparaat te controleren. Het bespaart u geld en frustratie.

Beperkingen van de tool

Deze tool is niet verbonden met politiesystemen en verwijst dus niet naar politierapporten van gestolen apparaten.

Hiermee wordt alleen de Activeringsslot-status gecontroleerd.

Als je iPhone op iOS 6 of lager draait, werkt het niet, omdat deze functie werkt met iOS 7.

Dit zijn in wezen de stappen om te controleren of uw iPhone is gestolen of niet.

Bron: Noli Ano

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie