Ik zal je leren rijk te worden – Boekbespreking

Ik zal je leren rijk te worden – Boekbespreking

Door: Ramit Sethi (2010)

ISBN 978-0-7611-4748-0

Boekprijs: $ 15,95

Onderwezen over rijk zijn

In dit boek kunt u ontdekken hoe u met een willekeurig bedrag kunt beginnen en rijk kunt worden.

Rijk zijn

Ramit Sethi is de oprichter en schrijver van iwillteachyoutoberich.com, dat maandelijks meer dan 250.000 lezers ontvangt. Hij is recent afgestudeerd aan Stanford University en mede-oprichter van PBwiki, een online samenwerkingsbedrijf. Hij is een New York Times Bestseller-auteur die wordt vermeld op ABC News, CNN en Wall Street Journal, enz.

Rijk leren worden

Ramit Sethi presenteert 9 hoofdstukken om lezers te helpen leren rijk te worden. Hij deelt over het optimaliseren van creditcards (hoofdstuk 1), de banken verslaan (hoofdstuk 2), beleggen (hoofdstuk 3), bewust uitgeven (hoofdstuk 4), sparen terwijl u slaapt (hoofdstuk 5), de mythe van financiële expertise (hoofdstuk 6), een portefeuille kiezen die u rijk zal maken (hoofdstuk 7), de financiën optimaliseren (hoofdstuk 8) en meer.

Leer graag hoe geld werkt

Ramit Sethi heeft een frisse stijl die erop gericht is lezers te voorzien van middelen om te genieten van het proces van rijk worden. Hij zegt: “Geef extravagant geld uit aan de dingen waar je van houdt en bezuinig genadeloos op de dingen die je niet doet. Dit boek gaat niet over je vertellen dat je moet stoppen met het kopen van lattes. In plaats daarvan gaat het erom dat je daadwerkelijk meer kunt uitgeven aan de dingen jij houdt van… “

Ramit gebruikt punten om beknopte sleutels te leveren. Over creditcards en het winnen van schulden, deelt hij: “De zes geboden van creditcards … 1. Betaal uw creditcard regelmatig … 2. Zorg dat alle kosten op uw kaart worden kwijtgescholden … 3. Onderhandel over een lagere APR (jaarlijks percentage)… 4. Bewaar uw kaarten lang en houd ze actief… “

De leer die Ramit presenteert, wordt onderbroken door handige hints zoals: “Met online spaarrekeningen kunt u aanzienlijk meer rente verdienen met minder gedoe.” Deze hints voegen waarde toe aan lezers en houden de interesse hoog!

Krachtige koppen als “Beleggen is de meest effectieve manier om rijk te worden” zullen interesse wekken en lezers aanspreken.

Sethi werkt hard om valse concepten te corrigeren, zoals in goedkope V’s. Hij stelt voor: “… we verwarden zuinigheid met goedkoop… Zuinigheid gaat niet over het bezuinigen op alles… Het gaat over het nemen van je eigen beslissingen…”

De aantrekkingskracht van Ramit Sethi’s leer is zijn intermitterende focus op voordelen. Hij vertelt: “In tegenstelling tot andere mensen, die zich zorgen maken over geld (omdat ze nooit hebben geleerd hoe het werkt), kun jij je concentreren op de dingen waar je van houdt.”

Krijg rijke resultaten

Ramit Sethi instrueert de lezers vakkundig om rijke resultaten te krijgen met behoud van een boeiende presentatie van ideeën.

Bron: Dr Carmen Lynne

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie