Implementatie van kunstmatige intelligentie op het werk

Implementatie van kunstmatige intelligentie op het werk

We weten allemaal hoe het Internet of Things het mogelijk heeft gemaakt om alledaagse apparaten om te zetten in bronnen van ruwe data voor analyse om zakelijk inzicht te genereren. Er is ook waargenomen dat kunstmatige intelligentie (AI) analytics ook op de werkplek productiever en efficiënter maakt.

Ondernemingen verwachten dat er de komende jaren veel meer data zal worden gegenereerd in vergelijking met de data die nu worden gegenereerd.

Er wordt aangenomen dat AI nu werkplekken en bedrijfsorganisaties begint binnen te komen, en deze verandering heeft leiders ertoe aangezet hun bedrijfsprocessen en -functies opnieuw te bekijken. Tegenwoordig gebruiken startups AI-technologie om mankracht te verminderen, de werkefficiëntie te verhogen en tijd te besparen. AI kan inzichten genereren, externe en virtuele hulp bieden en ongestructureerde gegevens analyseren die worden gegenereerd door alledaagse apparaten. Specialisten voorspellen dat meer dan 62 procent ondernemingen tegen het einde van 2018 op de een of andere manier AI-toepassingen zouden gaan implementeren en een belangrijke reden hiervoor zijn de vele voordelen die AI de ondernemingen heeft geboden.

Volgens een onderzoek van Demand Base voorspelt ongeveer 80 procent van de besluitvormers dat AI tegen 2020 een revolutie teweeg zal brengen in de marketing.

AI en neurale netwerken ontcijferen discrete gegevens in een mum van tijd en zorgen ervoor dat de beslisser een perfecte oplossing binnen handbereik heeft. De gegevens die worden gegenereerd, worden continu bijgewerkt, wat ook betekent dat ook de machine learning-modellen regelmatig worden bijgewerkt. De ondernemingen zouden toegang hebben tot up-to-date informatie – baanbrekende inzichten – die nuttig kunnen zijn voor snel veranderende zakelijke omgevingen. Hier zijn de drie belangrijkste manieren waarop AI de werkplek ten goede komt:

1. Snellere besluitvorming met meer vertrouwen: wat als er iets misgaat met de fabriek in uw branche, wat zou u dan als eerste oplossen? Ik weet zeker dat de meeste werknemers die aan die fabriek werken geen idee zouden hebben. In dergelijke gevallen helpt AI het onderhoudsteam om met vertrouwen te beslissen wat het eerst moet worden opgelost, aangezien AI de besluitvormingsprocessen voor het onderhoudsteam zou automatiseren en op één lijn zou brengen.

2. Toegang krijgen tot inzichten uit Big Data: een geweldige kans na de implementatie van AI op uw werkplek is het vermogen van AI om patronen in Big Data te herkennen en te begrijpen die mensen niet kunnen.

3. Bescherming van gevoelige gegevens: AI maakt eliminatie van menselijke fouten mogelijk, wat op zijn beurt helpt de outputkwaliteit te verbeteren en de cyberbeveiliging te versterken.

Een merkbaar verschil is te zien in de rollen van medewerkers, na inzet van AI. Er wordt meer aandacht besteed aan het beheren en implementeren van strategische initiatieven en tegelijkertijd automatiseren en schalen analytische tools gegevens om betere besluitvorming mogelijk te maken.

Laten we eens kijken hoe AI het werklandschap improviseert:

• Het creëren van nieuwe technologiegerelateerde banen: een rapport van Indeed voorspelt dat er de afgelopen jaren een toename is in de vraag naar werknemers met AI-vaardigheden. Als er een tekort is aan werkzoekenden die aan die behoefte kunnen voldoen, worden de vaardigheden waardevoller voor degenen die ze zouden bezitten.

• Machine learning gebruiken om druk werk te verminderen: door automatisering in staat te stellen hun missiekritieke taken uit te voeren, kunnen werknemers hun tijd vrijmaken voor andere essentiële taken. Volgens een Digital Ocean-rapport gebruikt 26 procent van de ontwikkelaars op AI gebaseerde tools in hun werkprocessen, en ongeveer 81 procent wil graag voorgelicht worden over de geautomatiseerde tools.

• Automatisering helpt letsel op de werkplek te voorkomen: een onderzoek van Injury Claim Coach voorspelt dat veel schade kan worden verminderd door automatisering op werkplekken. Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat in 2016 ongeveer 5.190 werknemers omkwamen als gevolg van verwondingen op de werkplek. Tegen het einde van 2030 zou ongeveer 14 procent automatisering levens kunnen redden van wel 3.500 per jaar. In plaats van na te denken over hoe AI banen wegneemt, is het tijd om na te denken over hoeveel gevaarlijke banen mensen in de toekomst niet meer hoeven te doen. de dagen die nog komen.

Dit waren enkele manieren waarop u uw bedrijf kunt versterken met behulp van AI. Wat is uw mening over AI? Heeft u het al in uw organisatie geïmplementeerd?

Bron: Steve Henry

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie