In welke cryptovaluta is het goed om in te investeren?

In welke cryptovaluta is het goed om in te investeren?

Dit jaar is de waarde van Bitcoin enorm gestegen, zelfs voorbij een goud-ounce. Er zijn ook nieuwe cryptocurrencies op de markt, wat nog verrassender is, want de waarde van cryptomunten komt op meer dan honderd miljard. Aan de andere kant is de cryptocurrency-vooruitzichten op de langere termijn enigszins wazig. Er zijn ruzies over gebrek aan vooruitgang onder de kernontwikkelaars, wat het minder aantrekkelijk maakt als investering op lange termijn en als betalingssysteem.

Bitcoin

Nog steeds de meest populaire, Bitcoin is de cryptocurrency waarmee het allemaal begon. Het is momenteel de grootste marktkapitalisatie van ongeveer $ 41 miljard en bestaat al 8 jaar. Over de hele wereld wordt Bitcoin op grote schaal gebruikt en tot nu toe is het niet gemakkelijk om zwakheden in de methode te misbruiken. Zowel als betalingssysteem als als opgeslagen waarde stelt Bitcoin gebruikers in staat om eenvoudig bitcoins te ontvangen en te verzenden. Het concept van de blockchain is de basis waarop Bitcoin is gebaseerd. Het is noodzakelijk om het blockchain-concept te begrijpen om een ​​idee te krijgen van waar de cryptocurrencies over gaan.

Simpel gezegd, blockchain is een databasedistributie die elke netwerktransactie opslaat als een data-chunk die een “blok” wordt genoemd. Elke gebruiker heeft blockchain-kopieën, dus wanneer Alice 1 bitcoin naar Mark stuurt, weet elke persoon op het netwerk het.

Litecoin

Een alternatief voor Bitcoin, Litecoin, probeert veel van de problemen op te lossen die Bitcoin tegenhouden. Het is niet zo veerkrachtig als Ethereum, waarvan de waarde voornamelijk is afgeleid van de acceptatie van solide gebruikers. Het loont de moeite om op te merken dat Charlie Lee, ex-Googler, Litecoin leidt. Hij oefent ook transparantie in wat hij doet met Litecoin en is behoorlijk actief op Twitter.

Litecoin was al geruime tijd de tweede viool van Bitcoin, maar de dingen begonnen begin 2017 te veranderen. Ten eerste werd Litecoin door Coinbase geadopteerd, samen met Ethereum en Bitcoin. Vervolgens loste Litecoin het Bitcoin-probleem op door de technologie van Segregated Witness over te nemen. Dit gaf het de mogelijkheid om transactiekosten te verlagen en meer te doen. De beslissende factor was echter toen Charlie Lee besloot zich volledig op Litecoin te concentreren en zelfs Coinbase verliet, waar hij de Engineering Director was, alleen voor Litecoin. Hierdoor is de prijs van Litecoin de afgelopen maanden gestegen met als sterkste factor het feit dat het een echt alternatief voor Bitcoin zou kunnen zijn.

Ethereum

Vitalik Buterin, supersterprogrammeur, bedacht Ethereum, dat alles kan wat Bitcoin kan. Het doel is echter in de eerste plaats om een ​​platform te zijn om gedecentraliseerde applicaties te bouwen. De blockchains zijn waar de verschillen tussen de twee liggen. Kortom, de blockchain van Bitcoin registreert een contracttype, een die aangeeft of geld van het ene digitale adres naar een ander adres is verplaatst. Er is echter een aanzienlijke uitbreiding met Ethereum omdat het een geavanceerder taalscript heeft en een complexer, breder toepassingsgebied heeft.

Projecten begonnen bovenop Ethereum te ontkiemen toen ontwikkelaars de betere eigenschappen ervan begonnen op te merken. Door middel van symbolische crowd-verkopen hebben sommigen zelfs miljoenen dollars opgehaald en dit is tot op de dag van vandaag een aanhoudende trend. Het feit dat je prachtige dingen op het Ethereum-platform kunt bouwen, maakt het bijna als het internet zelf. Dit zorgde voor een torenhoge prijs, dus als je begin dit jaar voor honderd dollar aan Ethereum zou kopen, zou het niet worden gewaardeerd op bijna $ 3000.

Monero

Monero heeft als doel het probleem van anonieme transacties op te lossen. Zelfs als deze valuta werd gezien als een methode om geld wit te wassen, wil Monero hier verandering in brengen. Kortom, het verschil tussen Monero en Bitcoin is dat Bitcoin een transparante blockchain heeft met elke transactie openbaar en vastgelegd. Met Bitcoin kan iedereen zien hoe en waar het geld is verplaatst. Er is echter wat onvolmaakte anonimiteit op Bitcoin. Daarentegen heeft Monero een ondoorzichtige in plaats van transparante transactiemethode. Niemand is helemaal verkocht aan deze methode, maar aangezien sommige mensen van privacy houden voor welk doel dan ook, is Monero hier om te blijven.

Zcash

In tegenstelling tot Monero wil Zcash ook de problemen oplossen die Bitcoin heeft. Het verschil is dat Monero, in plaats van volledig transparant te zijn, slechts gedeeltelijk openbaar is in zijn blockchain-stijl. Zcash wil ook het probleem van anonieme transacties oplossen. Immers, niet iedereen vindt het leuk om te laten zien hoeveel geld ze daadwerkelijk hebben uitgegeven aan memorabilia van Star Wars. De conclusie is dus dat dit type cryptocoin echt een publiek en een vraag heeft, hoewel het moeilijk is om aan te geven welke cryptocurrency die zich richt op privacy uiteindelijk bovenaan de stapel zal komen.

Bancor

Ook bekend als een “slimme token”, is Bancor de nieuwe generatie standaard van cryptocurrencies die meer dan één token op reserve kan houden. Kortom, Bancor probeert het gemakkelijk te maken om tokens te verhandelen, te beheren en te creëren door hun liquiditeitsniveau te verhogen en ze een geautomatiseerde marktprijs te geven. Op dit moment heeft Bancor een product aan de voorkant dat een portemonnee en het maken van een slimme token omvat. Er zijn ook functies in de community, zoals statistieken, profielen en discussies. In een notendop, het protocol van Bancor maakt de ontdekking mogelijk van een ingebouwde prijs en een mechanisme voor liquiditeit voor slimme contractuele tokens via een mechanisme van innovatieve reserve. Via een slim contract kunt u onmiddellijk een van de tokens binnen de reserve van Bancor liquideren of kopen. Met Bancor kunt u gemakkelijk nieuwe cryptomunten maken. Wie wil dat nu niet?

EOS

EOS, een andere concurrent van Ethereum, belooft het schaalprobleem van Ethereum op te lossen door een reeks tools te leveren die robuuster zijn om apps op het platform uit te voeren en te maken.

Tezos

Een alternatief voor Ethereum, Tezos kan zonder al te veel moeite consensueel worden geüpgraded. Deze nieuwe blockchain is gedecentraliseerd in die zin dat het zelfbesturend is door de oprichting van een echt digitaal gemenebest. Het faciliteert de wiskundige techniek die formele verificatie wordt genoemd en heeft beveiligingsverhogende kenmerken van het financieel meest gewogen, gevoelige slimme contract. Absoluut een geweldige investering in de komende maanden.

Vonnis

Het is ongelooflijk moeilijk om te voorspellen welke Bitcoin in de lijst de volgende superster zal worden. Gebruikersadoptie is echter altijd een belangrijke succesfactor geweest als het gaat om cryptocurrencies. Zowel Ethereum als Bitcoin hebben dit en zelfs als er veel steun is van early adopters van elke cryptocurrency in de lijst, moeten sommigen hun uithoudingsvermogen nog bewijzen. Toch zijn dit degenen om in te investeren en om in de gaten te houden in de komende maanden.

Bron: Jennifer Cosculluela

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie